Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Sértegettek a rendőrök? Panasz az intézkedés miatt

A húsz sértett azért fordult a panasztestülethez, mert úgy vélik, egy általuk kezdeményezett intézkedés során a kiérkező rendőrök megalázták őket, és súlyosan megsértették emberi méltóságukat.

A rendészeti panasztestülethez fordultak egy rendőri intézkedés miatt Ózdon, a Hétes-telepen élők - írja az Észak-Magyarország. A húsz sértett azért fordult a panasztestülethez, mert úgy vélik, egy általuk kezdeményezett intézkedés során a kiérkező rendőrök megalázták őket, és súlyosan megsértették emberi méltóságukat.

A telepen élők május 1-én este egy sötét autóra lettek figyelmesek a lakóhelyük környékén, és többen később lövéseket is hallottak. Az általuk kihívott rendőrség azonban segítség és érdemi intézkedés helyett az ott élőket sértegették. A Hétes-telepiek a történtek miatt nem bíznak az ózdi rendőrök objektivitásában, ezért fordultak a rendőrségtől független Rendészeti Panasztestülethez - közölte a helyiek képviselő jogvédő szervezet, a Társaság a Szabadságjogokért.

Olvasóink írták

 • 4. Túrabakancs 2009. május 13. 09:25
  „Csak azt nem értem, ha nincsenek a cigányok megelégedve a magyarországi viszonyokkal, akkor miért
  nem mennek el innen, lenne ország ahol befogadnák őket! Igaz egy idő után az adott ország fizetne nekik
  azért, hogy távozzanak. Mit vár ez az etnikum? Olyan stílussal ami van nekik, nincsen értelmes ember aki megsajnálná és felkarolná őket, kivéve talán az SZDSZ-es aktivistákat, de ők érdekből teszik ezt.”
 • 3. jirzi1 2009. május 12. 23:09
  „Ha már a rendőrökben sem bízhatnak ezek a becsületes adófizető állampolgárok ,a helyükben gyorsan elhagynám az országot.Nehogy a fekete autós lövöldözősök valami kárt tegyenek bennük.Igaz itt történtént hogy népszámláláskor az állampolgár néni nem tudta megmondani hány gyermeke van.Ezért gondolom egy két becsületes munkába induló eltűnése föl sem tűnne.De hogy már megint ezek a tetvek finganak 1-et és benne van az úságban az fölháborító .CSÚNYÁN BESZÉLT VELEM A RENDŐR ,PEDIG ÉN INTELIGENS VAGYOK....”
 • 2. Goldmund 2009. május 12. 18:31
  „Kíváncsi vagyok, a "telepen élők" (=cigányok) vajon milyen hangnemben beszéltek a rendőrökkel? Mert ahogy ismerem ezt az etnikumot, ők szoktak másokat megalázó módon, mások emberi méltóságát semmibe véve beszélni (mit beszélni, ordítozni). Véletlen sem akarom védeni a rendőröket, de nekik ugyanúgy vannak emberi jogaik, emberi méltóságuk, sőt ha őket gyalázzák, akkor magát a testületüket gyalázzák (hivatalos személy megsértése).”
 • 1. obama 2009. május 12. 16:55
  „a rendorok en mar nem is szolok”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fotózzon biztonságos munkahelyet!

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) meghirdette fotópályázatát a… Tovább olvasom