Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Seres Mária: Politikai pártok nélkül is van összefogás

Az, hogy ilyen sokan támogatták a képviselők költségtérítéséről szóló népszavazási kezdeményezést azt mutatja, hogy politikai pártok nélkül is van összefogás - mondta a Független Hírügynökségnek Seres Mária.

A referendum kezdeményezője arról is beszélt, hogy kisgyermeke és Szepes Mária írónővel való bensőséges kapcsolata adott bíztatást az ügy végig viteléhez.Seres Mária szerint annak, hogy ennyien álltak a népszavazási kezdeményezés mellé, az az üzenete, hogy nem kellenek politikai pártok, társadalmi szerveztek, e nélkül is van összefogás. Mint a Független Hírügynökségnek mondta: ha van közös cél, akkor az emberek megtalálják egymáshoz az utat. A referendum kezdeményezője úgy látja, hogy az emberek szeretnének egy olyan országban élni, ahol rend van, ehhez szabályok kellenek, amelyeknek mindenkire egyformán érvényesnek kell lenniük. Ha ugyanis vannak kiváltságosok, akkor már megint nem jól működik a rendszer - fogalmazott.

Seres Mária arról is beszélt, hogy magánszemélyek nem szoktak népszavazási kezdeményezést végigvinni, általában csak a benyújtásig jutnak el. Véleménye szerint neki azért sikerült, mert volt több "hajtó motorja", köztük a kisgyermeke, illetve Szepes Mária írónővel való kapcsolata, amelyből - még az írónő halála után is - erőt tud meríteni. Az Országos Választási Bizottság a szerdai ülésén hitelesítette a képviselők elszámoltathatóságáért összegyűjtött aláírásokat. A testület megállapította: a Seres Mária által benyújtott szignókból legalább 524 ezer, de legfeljebb 530 ezer érvényes illetve hitelesnek tekinthető. "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?" - erről kezdeményezett népszavazást Seres Mária.

Olvasóink írták

 • 2. pampus 2009. március 19. 09:19
  „Több, sokkal több Seres Máriára lenne szükség ebben az országban!”
 • 1. rozsomak 2009. március 19. 08:08
  „24 millió költségtérítésre
  Szili Katalin másfél milliós elnöki fizetése, állami lakása és autója mellé vette fel az óriási pénzt
  Ez a hatalmas összeg azért is több mint érdekes, mert az Országgyűlés elnöke, pécsi országgyűlési képviselő - miközben Pécsett van lakása - a magyar adófizetők pénzéből fenntartott budai rezidencián lakik. Emellett a Köztársasági Őrezred által biztosított állami autóval, sofőrrel jár, tehát benzinköltsége sincs. Szili Katalin havonta 1 507 350 forintot keres. Pártja hivatalos jelöltjeként indul neki a május 10-i időközi pécsi polgármester-választásnak.
  Szili Katalin 1994 óta a pécsi 2-es választókerület egyéni országgyűlési képviselője. A politikai vitákból eddig magát ügyesen kivonó politikus 2002-től az Országgyűlés elnöke, az ezt megelőző ciklusban alelnök volt. A politikai vitákban sem vett részt. Az elmúlt időszakban viszont - ha nem ő vezette az aktuális ülést - minden gyurcsányi megszorító intézkedést megszavazott.
  http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=163043”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy ékszerüzletet Budapesten

Fegyveresek raboltak ki egy ékszerüzletet Budapesten, szerdán este. A Budapesti Rendőr-főkapitányság… Tovább olvasom