Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Sérelmei indították gyilkosságra?

Egyesült Államok MTI Tizennégy éve élt – jogszerqen – szüleivel az Egyesült Államokban az a dél-koreai diák, aki hétfőn harminckét embert mészárolt le a virginiai mqszaki egyetemen.
Az amerikai állampolgári és bevándorlási hivatal szóvivője közölte, Cso Szjung Huj 1992 szeptemberében telepedett le szüleivel az Egyesült Államokban. A virginiai egyetemen angol irodalmat hallgató fiú – aki az öldöklés végeztével öngyilkosságot követett el – zöldkártya-tulajdonos volt, vagyis szabadon élhetett és dolgozhatott az Egyesült Államok területén. Mint arra egy szövetségi tisztségviselő rámutatott, zöldkártya-tulajdonosként Cso szabadon vásárolhatott kézifegyvert.
Virginia egyébként hírhedt engedékeny fegyvertartási törvényeiről. Az államban 1995 óta szabad kézifegyver nyilvános viselése, s még a rohampuskák és az automata lőfegyverek vásárlását sem nehezítik különféle bürokratikus akadályok.
Nincs magyar áldozata a virginiai egyetemi vérfürdőnek – közölte a washingtoni nagykövetség az egyetem hivatalos tájékoztatása alapján.
Az egyetemen, mint kiderült, szépírásórán tanára felfigyelt arra, hogy a fiú zavart, ezért egyetemi tanácsadásra is elküldték.
A Chicago Tribune címq lap világhálós honlapján hírül adta, hogy a dél-koreai diák sérelmek sorát vetette kuszán papírra, a feljegyzést megtalálták a kollégiumi szobájában. Az ABC televízió hatósági forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a többoldalas írás magyarázatot ad Cso tettére. A diák feljegyzésében – amelyben azt írta, „Ti csináltattátok ezt velem” – hevesen kikelt a campuson tanuló „gazdag kölykök”, az ottani „bujálkodás” és a „csaló szélhámosok” ellen.
Cso Szjung Huj

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra érdemes lesz kukoricát termeszteni

Bár most különböző okok miatt éppen csökkenőben vannak a gabonaárak, a globális keresletnövekedés… Tovább olvasom