Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Semmi különös

A mögöttünk hagyott hét nagy tanulsága, hogy az átlag magyar ingerküszöbe, különösen ami a kampányt illeti, igen magasra hágott. Úgy vagyunk már a napi hírhordalékkal, mint Horn Gyula a pufajkával: „Na és!” Kétségtelen, hogy sokkal izgalmasabb még így, helyi nézők nélkül is például a torinói téli olimpia, mint a Révész–Újhelyi szájtépés. Igaz, az sem hökkent meg már senkit mifelénk, hogy mindennap fölröppen onnan egy-egy újabb doppingeset híre. Arcizmunk se rándul erre. „Semmi különös” – dörmögjük magunkban, s könnypárás szemmel szorítunk tovább Plusenko jégkirályfiért.

Ám, hogy visszakanyarodjak a kampány harmadik hetéhez, Áder frakcióvezető is bolhából elefántot emlegetve (vö.: semmi különös!) hárította el, hogy érdemben minősítse a szocik számítógépéről ellopott kampányanyagok amúgy pofonegyszerűnek tetsző ügyét. A szerverbotrány vádjairól, viszontvádjairól és közvéleménybeli visszhangjáról így az a jól ismert anekdota juthat eszünkbe, amint a rutinos politikus tanítgatja kezdő utódját: „Ha botrány van, csak tagadj, tagadj körömszakadtáig. S ha ez sem elég: fogj mindent az elődödre.” Szóval semmi különös. Afölött is elsikkadt a héten a közérzület, hogy gázpisztollyal szájba lőttek egy szabadmadaras aktivistát ajánlócédula-gyűjtés közben, meg eltörték egy pécsi fideszes nagymama karját, miközben pártja szórólapjait osztogatta a lépcsőházban. Angyalföldön meg az egyik zöldpárt Berta kutyát indítja képviselőjelöltnek. Az ebnek plakátja, fogadóórája is van. Érdeme meg, hogy nem lop, nem hazudik és csak ritkán ugat. Szóval semmi különös, csak idegesebbek vagyunk mostanság.
Csak a világlapok, meg a hazai bulvársajtó találgatta azt is, hogy kampányérdekből táncolt-e éppen most Gyurcsány egy magánvideón, s hogy mindezt „Nagy P Anikó” spontánul „jófejségnek” minősítette. S hogy a kormányfőnél maradjunk, azt sem tette szóvá senki, hogy a madárinfluenza-riadót éppen nyilvános számítógépes naplójában, blogjában kotyogta ki, mintegy váratlanul. Rájátszva ezzel az államférfiszerepre, aki éppen most kapta a hírt, s ezek után minden más teendőjét félretéve rohant népét tájékoztatni, s megvédeni a H5N1-től. Sőt, arra is volt gusztusa, hogy kibelezett hattyúk társaságában fotóztassa magát. Ám a közvéleménnyel együtt kampánystábját sem zavarta, hogy bejelentése után órák múlva kiderült: az első madártetemeket még 10 napja találták, így a miniszterelnök nyilván pontosan tudta, hogy mikor mit kell tennie, hol, mikor, mit kell mondania.
Ám hattyú, szerverhacker, Hiller haver, Berta kutya, sőt, a tizennegyedik havi nyugdíj sem számít, hiszen kampány van. Meg amúgy sem érdekel senkit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modellezőkör

Győr-Ménfőcsanak. Holnap délután 5 órakor modellezőkörbe várják a régi és új tagokat, a… Tovább olvasom