Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Semjén Zsolt: a Fidesz-KDNP-nél sikeresebb szövetséget nem lehet kitalálni

A magyar és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója a Fidesz és a KDNP pártszövetsége - így nyilatkozott Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt nemrég újraválasztott elnöke, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában kedd reggel.

A politikus főleg a szövetség kétharmados választási eredményére és arra büszke, hogy "zsinórban" nyertek meg egyéb országos szavazásokat is az elmúlt években.

"Néhány balliberális orgánum szeretne mindenáron repedést látni, és miután nincsen, ezért vizionál" - így reagált Semjén Zsolt, a Fidesz-KDNP pártszövetség állapotát firtató, a közelmúltban megjelent cikkekre és írásokra.

A KDNP frissen újraválasztott elnöke azt mondta: a Fidesz-KDNP szövetség "a magyar történelem és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója, amit valaha kitaláltak."

A miniszterelnök-helyettes főleg a pártszövetség kétharmados választási győzelmét hozta fel a közös siker példájaként, megemlítve, hogy az EU történetében egyszer fordult elő, hogy ötven százalék feletti eredményt értek el a brit konzervatívok, de ez nem eredményezett kétharmados mandátumarányt.

"Olyan meg végképp nem volt, hogy négy egymás utáni szavazást - az uniós választást, a szociális népszavazást, a parlamenti majd az önkormányzati választást - abszolút többséggel nyerjen meg egy politikai konstrukció. Ennél sikeresebbet már nem lehet kitalálni" - szögezte le a KDNP elnöke.

Semjén Zsolt kiemelte: a pártszövetség által támogatott kormányban a kereszténydemokrácia rendkívül hangsúlyosan van jelen az egyes tárcákon keresztül, az új alkotmány előkészítését pedig Salamon László kereszténydemokrata képviselő tartja kézben.

Az új alkotmányban is megjelenik majd minden, a kereszténydemokrácia számára hangsúlyos érték: az istenre való hivatkozás, a Szent Korona, a kereszténység, az egységes magyar nemzet gondolata, sőt a családtámogatás gondolata is.

"A családtámogatás olyan mértékben bekerül az alkotmányba, hogy az alaptörvény ki fogja mondani, hogy azt a pénzt, amit megkeresünk és amiből a gyerekeinket eltartjuk, azt a pénzt semmilyen körülmények között nem veheti el az állam" - hangoztatta a KDNP-s politikus.

Hozzátette: a kereszténydemokrácia minden fontos elem megvalósul a mostani magyar kormányban. "Sőt: megkockáztatom azt a mondatot, hogy az Orbán-kormány Európa legkereszténydemokratább kormánya" - hangzott az interjúban.

A nemzetpolitika kapcsán elsősorban a szomszédos államokkal kialakult viszonyrendszerről és határon túli magyarokról beszélt a pártelnök-miniszterelnök-helyettes.

A szomszédságpolitikáról azt mondta: a baloldali kormányok, akik "szolgai módon adták fel a nemzeti érdekeket", folyamatosan konfrontálódtak a környező országokkal, miközben azt mondogatták, ha nemzeti kormány jön a helyükre, akkor konfliktus konfliktus hátán katasztrófa katasztrófa hátán lesz majd a szomszédságpolitikában.

"Ehhez képest jött egy nemzeti kormány, amely kőkeményen képviseli a nemzeti érdekeinket a Kárpát-medencében és Brüsszelben is. És soha olyan jó nem volt a körülöttünk lévő országokkal a viszony, mint most. Még Szlovákiával is más most a viszony, mint a Gyurcsány-Fico időszakban volt" - szögezte le Semjén Zsolt.

"A kulcsszempont az, és erre tényleg nagyon büszke vagyok, hogy úgy képviseljük a nemzeti érdekeinket, például a határon túli magyaroknak az állampolgárság megadását, hogy közben nem állt össze ellenünk a kisantant" - érvelt a miniszterelnök-helyettes.

A határon túlról a jövőben magyar állampolgárságot szerzők magyarországi szavazati jogával kapcsolatban saját véleményét, illetve a KDNP álláspontját ismertette Semjén Zsolt - lévén hivatalos kormánydöntés még nem született az ügyben.

"A szavazati jog és az állampolgárság egymástól elválaszthatatlan, a körülöttünk lévő országokban szavazati jogot kaptak a külhonban élő állampolgáraik" - hangzott az érvelés.

A politikus megjegyezte: nincs egymással összefüggésben a szavazati jog és az a tény, hogy valaki fizet-e adót Magyarországon vagy sem. "Mindenkinek annyi állampolgársága legyen, ahány a valós indentitása, és ahány állampolgársága van, annyi szavazati joga legyen az egyes országokban".

A külhoni magyarok magyarországi voksolásának lehetséges módját így vázolta: a parlamenti képviselők felét egyéni körzetből, a másik felét listáról választanák meg.

"Egy lista kell, amire lehet szavazni Budapesten, Egerben, Csíkszeredában vagy New York-ban, Sydney-ben, Los Angeles-ben" - nyilatkozta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Semjén Zsolt.

Olvasóink írták

 • 10. Csetneky 2010. december 22. 13:37
  „Dehogynem. Például egy Fidesz-Jobbik koalíciót.”
 • 9. szocdem 2010. december 22. 13:12
  „1. hozzászólás miracle 2010.12.21. 14:14

  Ennyire ostoba nyilatkozatot még egy ennyire ostoba embertől sem vártam.
  "a Fidesz-KDNP szövetség "a magyar történelem és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója, amit valaha kitaláltak."

  Ez annyira nem igaz, olyan tudatlanságra valló hazugság, amire kár is szót vesztegetni!

  "Az új alkotmányban is megjelenik majd minden, a kereszténydemokrácia számára hangsúlyos érték: az istenre való hivatkozás, a Szent Korona, a kereszténység,"

  Amikor a Fityesz -szentfazék szövetség kivül reked a parlamenten, úgy is el lesz törölve minden sora - ui. ez a Mi hazánk egy európai Köztársaság, nem mexikói banánfalók juntája!

  "Vissza középkorba.
  Ilyan semmijen zsoltokra szavaztatok. Gratula"

  Méghogy ilyenekre.. DE MENNYIRE ????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És hányan?”
 • 8. nagyfulesbagoly 2010. december 22. 00:32
  „Semjén Zsolt: a Fidesz-KDNP-nél sikeresebb szövetséget nem lehet kitalálni

  Milyen szerény ember....”
 • 7. öszödiböszme 2010. december 21. 23:53
  „6.Nem a néptől! Csak a fityeszre szavaztak. Ez a nem létező parazita párt csak azért van, hogy még több lovét lehúzzanak rólunk, mivel van frakciójuk az országgyűlésben!”
 • 6. Andersen 2010. december 21. 22:50
  „2.! Az a helyzet, hogy nem Istentől kapta a hatalmat, hanem a "néptől".Sajnos.”
 • 5. yoros 2010. december 21. 21:42
  „Tömjén Zsoltnak se esze, se pártja nincs. A KDNP egy piócapárt, a fityeszből táplálkozik. Tömjén Zsolt pedig az egyik hülyeséget a másik után találja ki.”
 • 4. háté 2010. december 21. 21:03
  „Hát igen, az emberek hülyítésére a legalkalmasabb banda!
  --de, ha külön indultak volna a választáson, a fityesz nem érte volna el az 1/3-ot, a kádéenpé pedig ment volna a kalapos csapattal.
  A gazemberek csak együtt sikeresek, külön-külön vesztők.”
 • 3. calico 2010. december 21. 18:06
  „És ha a KDNP nem a Fidesszel együtt indult volna ezeken a nagy sikerű választásokon, akkor hány százalékot kapott volna? Kb. kétharmadot (0,66%). A négy választáson összesen.”
 • 2. öszödiböszme 2010. december 21. 15:45
  „Istenem miért adsz ilyen baromnak hatalmat. Egy nemlétező nulla párt, lépett szövetségbe egy dupla nulla párttal!”
 • 1. miracle 2010. december 21. 14:14
  „Ennyire ostoba nyilatkozatot még egy ennyire ostoba embertől sem vártam.
  "a Fidesz-KDNP szövetség "a magyar történelem és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója, amit valaha kitaláltak."
  Persze, simán überel Szent Istvánig visszamenőleg bármit.
  ""Mindenkinek annyi állampolgársága legyen, ahány a valós indentitása, és ahány állampolgársága van, annyi szavazati joga legyen az egyes országokban".
  Nagyon-nagyon messze elgurult a gyógyszer. Sok gyógyszer.
  "nem állt össze ellenünk a kisantant"
  Mi van ???
  "Az új alkotmányban is megjelenik majd minden, a kereszténydemokrácia számára hangsúlyos érték: az istenre való hivatkozás, a Szent Korona, a kereszténység,"
  Vissza középkorba.
  Ilyan semmijen zsoltokra szavaztatok. Gratula.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házi őrizetbe helyezték Geréb Ágnest

Megszüntette Geréb Ágnes előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezte a szülész-nőgyógyászt kedden a bíróság.
Tovább olvasom