Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Selmeczi: ˝A kormány komoly eredményeket ért el tavaly˝

A Fidesz szóvivője szerint nem szakmai alapon született a Magyar Nemzeti Bank hétfőn közzétett jelentése az államadósságról.
A Fidesz szóvivője szerint nem szakmai alapon született a Magyar Nemzeti Bank hétfőn közzétett jelentése az államadósságról. Selmeczi Gabriella az MTI-vel közölte: a kormány komoly eredményeket ért el tavaly, és idén is folytatja a megkezdett munkát.

"A Magyar Nemzeti Bank idevonatkozó nyilatkozatairól azt gondolom, hogy sajnos nem szakmai alapon születnek, és legkevésbé sem szolgálják Magyarország érdekeit. Ezekben a nyilatkozatokban az almát a körtével akarják összehasonlítani: a bruttó hazai terméket ugyanis forintban mérik, az államadósság egy jelentős része pedig - és ez a szocialista kormányok egyik nagy bűne - devizában van" - mondta a kormánypárti politikus.

Hozzátette: mivel az euróválság miatt az árfolyamok meglehetősen hektikusan változnak, függetleníteni kell tőlük az államadósság számítását, mert csak így kapható reális kép az ország gazdasági helyzetéről.

"Magyarország és a magyar gazdaság egyik legsúlyosabb problémáját az jelenti, hogy a Gyurcsány-korszak nyolc éve alatt a szocialista kormányok végletekig eladósították hazánkat" - jelentette ki Selmeczi Gabriella. Emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány 52 százalékos GDP-arányos államadóssággal adta át az ország vezetését a szocialistáknak 2002-ben, ők viszont 2010-re 82 százalékra növelték az adósságot.

A szóvivő közölte, hogy "ezért a nemzeti ügyek kormányának egyik legfontosabb gazdaságpolitikai célkitűzése volt eddig és lesz ezután is az államadósság csökkentése".

"A tavalyi évben komoly eredményeket értünk el, és idén is ezen az úton megyünk tovább" - jelentette ki Selmeczi Gabriella.

Olvasóink írták

 • 12. rommel 2012. január 03. 18:39
  „MI AZ :
  KIS ORSZÁG DE A VÖRÖSÖK NYÓC ÉV ALATT ELLOPTÁK ???
  SZEGÉNY MAGYARORSZÁG........
  MI AZ :
  KICSI VÖRÖS ÉS A NEVÉT IS ELFELEJTETTE ???
  BALOSKA A BIRÓSÁGON !!!”
 • 11. gjozsi88 2012. január 02. 19:11
  „rommel
  Mi az ami 20 41 milliárd volt 2010 áprilisában.....22 930 milliárd most és közben eltünt 3000 milliárd magánpénztári vagyon????
  Államadósság........másfél év alatt 4800 milliárd!!!!!
  Világrekord!!!!!!”
 • 10. rommel 2012. január 02. 18:43
  „TALÁLÓS KÉRDÉS :
  VÖRÖS VAGYOK , NEM HAZUDOK ,
  AMIT LOPOK MEGTARTHATOM !
  MI AZ ???
  ( VÖRÖS SZEGFŰ A BIRÓSÁGON )”
 • 9. _Zoli_ 2012. január 02. 16:53
  „Ehhez a "nőhöz" képest a Mari néni tyúkja egy zseni!”
 • 8. miracle 2012. január 02. 16:19
  „Na és miért is 315 az euro? Ezt is ennyivel adta át az előző kormány? Hódmezővásárhelyt ki is adósította el devizában? Csak nem a Lézer Jani?
  Eredményeket pedig legfeljebb a diktatúra építésében értek le, igaz abban valóban komolyakat.”
 • 7. gjozsi88 2012. január 02. 15:43
  „""államadósság egy jelentős része pedig - és ez a szocialista kormányok egyik nagy bűne - devizában van" - mondta a kormánypárti politikus. "

  Akik ezt 175 bázison finanszirozták az ország összes kockázatával együtt, még akkor is, ha a devizahitelek oka a Járay 12,5%-os jegybanki alapkamata!
  Amitől nött a devizakitettség....kedves Gabika....a magánpénztári vagyon 3000 milliárdja, mint belső állampapir vásárló megszüntetése!
  Miközben ezt felszámoltuk, a finanszirozási igényt ehelyett devizapiacról pótoltuk!
  Nos ez a megnövekedett devizakitettség rántotta magával a lakossági devizahiteleseket!
  Talán emlékszünk, hogy ettől rögtön két fokozattal leminősítettek bennünk, CDS felár egekbe szökött!!!!
  Ja........és kimondta a fideszes önkormányzatoknak, hogy devizába adósodjanak el???????”
 • 6. dorombolok 2012. január 02. 14:54
  „Selmeczi: ˝A kormány komoly eredményeket ért el tavaly˝
  Istenem , mi lenne most ha nem ?Vagy még mindig dübörög a gazdaság?”
 • 5. öcsi100 2012. január 02. 14:42
  „"államadósság egy jelentős része pedig - és ez a szocialista kormányok egyik nagy bűne - devizában van" - mondta a kormánypárti politikus. "

  Aszta...! Nem is értem,hogy ezek a balfácán szocik miért nem forintban adósították el az országot,mikor a világ nagy hitelezői tele voltak jó kemény magyar forinttal.98 és 2002 között is könyörögtek az akkori miniszterelnöknek,hogy forintban fizessék vissza az addig felhalmozott adósságot.Gabriella!- csak rád kell nézni...”
 • 4. Cskata 2012. január 02. 14:40
  „Hát... ha a nemzeti "együgyüek" kormánya ezen az úton halad tovább, hamarosan beveri a fejét. Néha az az érzésem, ők nem ebben az országban élnek. Úgy viselkednek, mint a szerelmesek, akik lila ködben lebegnek, és nem látnak semmi mást, csak narancsot. Aztán majd jön a felébredés, és a nagy koppanás a földetéréskor.”
 • 3. onem 2012. január 02. 14:38
  „Azt magyarázza meg <moderálva>, hogy a parlament köré épített fidesz kordon mitől más, mint a gyáva, hatalmát a néptől féltő gyurcsányi vaskerítés? 2007-ben azt mondták: a kormány gyávaságának a jele, akik elzárkóznak a néptől, mert félnek tőle!”
 • 2. öszödiböszme 2012. január 02. 14:31
  „Mit is? 315 euró. 265 svájci frank. 405 benzin. 688 cds kockázati mutató. 27% áfa. Ja és marad 82% az államadósság. Közben lenyúlták mnydíj pénzeket. selmeczi narancselvtársnő azért emlékeztetném hogy ebben a 82%-ban nincs bent az önkormányzatok tatozása. Mennyivel is vették át 1998-ban? Valahogy úgy emlékszem mint ha kevesebb lett volna. Jobban járna ha ön is maradna a szakmájánál a kifliknél, és nem szólalna meg. Nekünk már nagyon elegünk van a bóvlikormány demagógiájából és hazugságaiból!”
 • 1. kerteszb 2012. január 02. 14:00
  „A demokratúra építése kapcsán érték el ezeket a komoly eredményeket?
  Azért mosolyogtató, amikor a kiflicsücsök tolvaj szenátorasszony egy MNB-s nyilatkozatra azt merészeli mondani, hogy az nem szakmai alapon született...rinocéroszbőr ON, plafon ZUTTY”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedik az üzemanyagok ára, új benzincsúcs

Az emeléssel a benzin átlagára 412-414 forintra, a gázolajé pedig 433 forintra nő. Tovább olvasom