Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Selmeczi: a Fidesz nem enged a rezsicsökkentés politikájából

Bár újabb fenyegetések érkeznek Brüsszelből, a Fidesz arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg mindent a rezsicsökkentés megvédéséért, mert "a magyar családok nem lehetnek újra kiszolgáltatottak" - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella.
A nagyobbik kormánypárt szóvivője szerint a kormánynak elsősorban "higgadt, szakmai érveléssel, de ha kell, akár diplomáciai úton is be kell mindent vetnie" a rezsicsökkentés megvédése érdekében.

Selmeczi Gabriella hangsúlyozta: fel kell készülni arra, hogy akár újabb kötelezettségszegési eljárás is indulhat Magyarország ellen, pedig az Európai Bizottság érvelésével ellentétben a rezsicsökkentés egyedül "az extraprofitjukból alkudni nem akaró vállalatok érdekeit sérti".

A Fidesz szóvivője úgy értékelte, az Európai Unió "kísértetiesen ugyanazokat az érveket fújja", mint az energiacégek, ami annak a bizonyítéka, hogy "működik a brüsszeli energialobbi".

Hozzátette: ha kell, akár alkotmányos védelmet is adnak a kormánypártok a rezsicsökkentésnek.

Kiemelte, hogy az eddigi rezsicsökkentés ugyan enyhített az emberek terhein, de még így is sokat kell tenni azért, hogy a fizetések vásárlóerejével arányosak legyenek a rezsiterhek.

A Népszabadság és a Magyar Nemzet a BruxInfo-ra hivatkozva kedden azt írta: több, a rezsicsökkentéssel összefüggő kérdésre vár választ az Európai Bizottság, amely levében érdeklődik, és ha az azokra adott válaszokat nem fogadja el, akkor kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen.

Marlene Holzner, a brüsszeli testület energiaügyekért felelős szóvivője szintén kedden azt közölte: az Európai Bizottság nem mond véleményt az egyes tagállamok energiaár-szabályozási mechanizmusairól, de általánosságban kijelenthető, hogy Brüsszel ellenzi az árszabályozást, a szabadpiaci ár híve.

Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán megerősítette: valóban érkezett levél Brüsszelből, amely érinti a rezsicsökkentést, a magyar kormány azonban kitart a rezsicsökkentés mellett és megvédi azt.

Olvasóink írták

 • 9. oxana 2013. október 16. 09:05
  „8. Santos

  Külföldön sem minden arany, ami fénylik. Az én házam körül nincs gond. Mert, mint írod, dolgozni kell, de nagyon, nem panaszkodni. Az ország nem csak égne, hanem porig égne az euró milliárdok nélkül. Aki reálisan gondolkodik, belátja. Különben nem vagyok se balos, se fideszes. De azt hiszem, egy kívülálló néha jobban látja a problémákat, mint aki közvetlenül érintve van.”
 • 8. Santos 2013. október 13. 18:08
  „7.oxana.Csak nem te akarod gabikát tanítani?Nagyon ragadsz a balos panaszosok táborához,tömören,de rátapintósan kezdesz hozzászólni.Talán gondok vannak a ház körül?Külföldön sem sikerült?Szerinted égne az órszág,ha elmaradnának az euró milliárdok?Dolgozni kellene,nem panaszkodni.”
 • 7. oxana 2013. október 11. 13:07
  „5. load

  Jól mondod. Gabikának még sokat kell tanulni.
  Különben szeretem olvasni hozzászólásaidat. Tömörek, de rátapintanak a lényegre.”
 • 6. dödike 2013. október 11. 09:32
  „Csak védj bennünket Gabika,olyan árvák vagyunk.”
 • 5. load 2013. október 10. 22:51
  „"A Fidesz szóvivője úgy értékelte, az Európai Unió "kísértetiesen ugyanazokat az érveket fújja", mint az energiacégek, ami annak a bizonyítéka, hogy "működik a brüsszeli energialobbi"."
  Gabika, nem kell ezen csodálkozni!
  Ennek egyetlen oka van.
  Nevezetesen az, hogy az energiacégek komolyan veszik azt az uniós ajánlást, amit önök sziveskednek makacsul negligálni.
  Ez a piaci szereplők diszkriminálásának tilalma.”
 • 4. öröksoproni 2013. október 10. 20:28
  „Ez a drága Gabika sosem fárad el abban, hogy minket véd a szájával?”
 • 3. machers 2013. október 10. 17:39
  „Ja, meg a pénz is érkezik:
  http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/ujabb_140_milliard_forintot_utalt_at_az_europai_bizottsag_magyarorszagnak/2353155/”
 • 2. oxana 2013. október 10. 16:50
  „Orbán addig játszik a tüzzel, amíg megégeti magát. De vele együtt az egész országot.”
 • 1. pozdorja 2013. október 10. 16:29
  „Imádjuk a Selmeczi Úrhölgyet! Megvédi nekünk a rezsicsökkentést. Más úgysem maradt már nekünk, csak ez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi dresszkód - A HÖOK a Kaposvári Egyetem rektorával egyeztetett

A parfümhasználatra, a sminkelésre vonatkozó és egyéb, objektíven nem mérhető szempontok rögzítését nem tartják kellően átgondoltnak. Tovább olvasom