Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Segítőknek segítenek

A társadalmi el-, illetve befogadás a célja annak a képzésnek, amelyet a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény vezető munkatársai dolgoztak ki az értelmileg akadályozott és szenvedélybetegekkel foglalkozó szakembereknek.
A programot a szervezők a Humánerőforrás Fejlesztési Operatív Program (HEFOP 2.2.1) keretében dolgozták ki.
A képzésről Ráczné Németh Teodóra, a projekt szakmai vezetője elmondta, több év gyakorlati tapasztalata bizonyítja, hogy a sokféle elméleti ismeret ellenére kevés a gyakorlati tapasztalat, azok összehasonlítása, illetve ötvözése nem elég hatékony. A program keretében ellenben létrejöhet az oktatáshoz, a szociális és egészségügyi ellátáshoz tartozó, a társadalmi kirekesztéssel fenyegetett személyekkel foglalkozó intézmények és szakembereik közötti együttműködés. Ezt a célt szolgálják a tájékoztató és a módszertani kiadványok, az internetes weboldal kialakítása, valamint a programban részt vevő szakemberek műhelymunkája.
A képzés két részből épül fel. Egyiket a szociális ellátórendszerben a fogyatékosokkal és a szenvedélybetegekkel dolgozó szakemberek két féléves képzése alkotja. A másik modulban ugyanezen a területen dolgozó vezetőknek és középvezetőknek kínálnak ismeretfelújító képzést. A projekt zárásaként – az értékeléseket, elemzéseket követően – szakmai konferenciát szerveznek, ahol a képzés oktatói és hallgatói is beszámolnak tapasztalataikról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom