Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Segít a bankoknak az MNB

Hat hónapos futamidőre, összességében legfeljebb 5 milliárd euró forráshoz juthatnak a pénzintézetek a Magyar Nemzeti Banktól (MNB)- olvasható a jegybank csütörtöki közleményében. A hetente kiírt tenderre azok a kereskedelmi bankok jelentkezhetnek, amelyek vállalják, hogy belföldi hitelállományukat 2009-ben legalább a tavaly év végi szinten tartják.

Az MNB új, hosszabb lejáratú eszközt vezet be, amellyel a magyar bankok tervezhetően és tartósan, 6 hónapos futamidőre, összességében maximum 5 milliárd euró forráshoz juthatnak - áll a jegybank közleményében. A jegybank a magyar pénzpiacon meglévő, az esetenkénti szűkös likviditásból származó bizonytalanságok csökkenését és a vállalati hitelezés területén jelenleg megfigyelhető feszültségek feloldását várja a lépéstől. A közlemény szerint az MNB február 20-tól - a forintlikviditás további bővítése céljából - fedezetként elfogadja az önkormányzatok által kibocsátott kötvényeket is.

Olvasóink írták

 • 7. gjozsi88 2009. február 08. 08:55
  „Kami45! Szerinted a családi adózás igazságos? Ti vagytok mondjuk 4-en az egy főre jutó jövedelem miatt kevesebb adót fizettek mint mondjuk én,aki egyedül vagyok,ugyanakkor a közösből 4x annyit vesztek ki(oktatás,egészségügy...)Egyébbként a banknak jogában áll,szerződés szerint elárverezni a házat,vagy ingatlant!A családipótlék tételeiben mi a csusztatás?Ezek adatok,tények!Te de azért a Farkas Flórián a jobboldalon képviseli a gyerekcsinálókat!Ha meg annyira a dolgozót védi,akkor miért nem engedi a Fidesz elvenni a gazdagoktól a családi pőtlékot,vagy munkából is lehet gazdagodni?Most is szerették volna bevezetni a munkáért segélyt,a Fidesz valóban mellé állt,miután az Ombusman és az AB. kijelentette,hogy alkotmány ellenes!Az alkotmány modosítás 2/3-os törvény,azt nem szavazza meg!”
 • 6. Kami45 2009. február 07. 21:11
  „5. hozzászólás gjozsi88
  "a nekik szerződés szerint jogosan járó törlesztőrészletek elmaradása miatt az elöbb említett családok ne kerüljenek a hid alá!"
  Szerinted! A bank a nemfizetőt úgy kivágja a lakásból, mint macskát sz....
  "!Ez a kormány12-16 ezer közt fizet családipótlékot,mig az általatok favorizált Viktor 4 éven keresztül 4200 ft-ot!"
  Ez megint csak egy szoci csúsztatás! Viktor alatt nem a dologtalanokat támogatták, hanem a dolgozót, mert kapott adókedvezményt a gyerekek után. Szeretett kormányod, csak összevonta és nem emelte, mert az jobban hangzik és a sok hülye elhitte, hogy mennyit emeltek. Főleg az játszott közre, hogy a legjobb szavazóit így tudta támogatni, mert azok nem a munkáról híresek, csak a gyerek gyártáshoz értenek!”
 • 5. gjozsi88 2009. február 07. 19:03
  „Fedayn!Ez a kormány12-16 ezer közt fizet családipótlékot,mig az általatok favorizált Viktor 4 éven keresztül 4200 ft-ot!Hogy miért kell segítenie a bankot?Ezek a családok eladták a jövőjüket a banknak!A gyengébbek kedvéért:azért kell "támogatni a bankokat",hogy a nekik szerződés szerint jogosan járó törlesztőrészletek elmaradása miatt az elöbb említett családok ne kerüljenek a hid alá!”
 • 4. Fedayn 2009. február 07. 13:10
  „Ez a rohadt magyarellenes,családellenes kormány a bankokat segíti,ahelyett,hogy a gyerekes családoknak nyújtana segítő kezet!Ehelyett elvesz mindent,hogy odaadhassa a cigányoknak és a nyugdíjasoknak!”
 • 3. gjozsi88 2009. február 06. 18:37
  „matriné!A banki szerződések magán szerződések,mi köze ehhez a kormánynak,ha csak az nem,hogy az állam pénzén megpróbál megegyezni a bankokkal,hogy kifizeti a szerződés módosítás költségeit,mert nem érdeke az utcán élő emberek számának gyarapítása!A szerződések apró és nagybetüs részei aláirás elött elolvashatók,értelmezhetők,a bankok ennek megfelelően számonkérhetők,akár tisztességtelen piaci magatartás miatt! Ehhez nem kormány kell,ha Ón igy gondolja,ismételten javaslom,tegyen feljelentést!Talán a kormánynál tudják,hogy itt nem történt törvénybe ütköző! Vége a szocializmusnak,a magán szerződésekért a szerzödő felek tartoznak felelőséggel,ha jogvita van bíróság...!”
 • 2. comet 2009. február 06. 15:40
  „Tiszta amerika. A kérdés csak hogy honnan pottyant a pénz. Ez még a régi, vagy már megint egy új hitel forrásból van.”
 • 1. matriné 2009. február 05. 19:11
  „Szerintem a bűnüldözésnek kiellne beavatkozni a bankok ügybelek lenyúlása miatt! Persze ehhez érteni is kellene. Ma már nem is újság a hétköznapi korrupció! Egyik bank átrakja a másik zsebébe a pénzt közben meg nyúzzák a kölcsönökre szorulókat. Ez ak ormány nemképes a munkavállalók érdekeit komolyan venni. Amit látom a töketlen szakszervezeti vezetőkkel paroláznak. Olyanokkal akiket annak idején felülről neveztek ki,mint a hűbéres morzsasöprögetői kaszt oszlopos tagjaként.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajban a gyorshitelesek - sokan hitelre költik a hitelt

Egyre többen kerülnek bajba a rövid lejáratú, de magas kamatozású gyorskölcsönök miatt. Az általában… Tovább olvasom