Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Segélyvonal a családi erőszak ellen

Segélyvonalat indított a bántalmazott nők részére a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület.

Segélyvonalat indított a bántalmazott nők részére az 1994-ben létrehozott Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE).

E szervezet életnagyságú, kartonból készült nőalakokkal állított emléket a családi vitákban megölt nőknek, így hívták fel országszerte – például Budapesten a Parlament épülete előtt – a figyelmet arra: nem lehet tétlenül nézni a nők bántalmazását. A NANE eljárást indított az Alkotmánybíróságnál a nemi erőszak bűncselekményként való elismertetéséért abban az esetben is, ha az családon belül történik. Ez a társadalmi megmozdulássá szélesedett kezdeményezés 1997-ben sikerrel járt. A bántalmazott nők és gyerekek minden este 18 és 22 óra között hívhatják a NANE ingyenes segélyvonalát a 06-80/505-101-es telefonszámon, szeptember 1-je óta mobilhálózatokról is. A külföldön munkát kereső fiatal nőknek nyújtanak biztonsági információkat a 06-80/630-125-ös számon, kedden és csütörtökön délután 2 és 6 óra között. 

NANE postacíme: 1447 Budapest, Pf. 502.
E-mail: info@nane.hu. Honlap: www.nane.hu.

Egy másik, európai uniós szervezet, a Women Against Violence Europe! (WAVE – Nők Európában az Erőszak Ellen) civil hálózata tájékoztatást nyújt a működő menedékhelyekről, anyaszállókról, S. O. S. segélyvonalakról, kutatásokat szervez és végez a problémáról, hat a nemzeti és uniós jogalkotásra. Postacíme: WAVE Network & European Info Centre Against Violence, Bacherplatz 10/4, 1050 Vienna, Austria. E-mail: office@wave-network.org.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klonkai László: A padlóról is fel kell állni

Klonkai László statisztikus, a KSH nyugalmazott Csongrád megyei igazgatója Lee Iacocca Egy menedzser… Tovább olvasom