Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Sebestyén Róbertné

A győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola tanítónője képes hangja felemelése nélkül fegyelmezni.

Kategória: általános iskolai tanító

Név: Sebestyén Róbertné
Váci Mihály Általános Iskola, Győr

Sebestyén Róbertné Magdi néni, a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola tanítónője nem kis mutatványra képes: úgy tud fegyelmezni egy csapatnyi izgága gyereket, hogy egyszer sem emeli fel a hangját.

Pedig nincs könnyű dolga, osztályában sok a magatartászavaros tanuló, mégis azt mondja, ha bizalmi viszony van a tanár és diákja között, általában elég szépen kérni.    
Okos, szorgalmas, jó gyerekeket tanítani nem nehéz, az igazi kihívást a problémás gyerekek jelentik – mondja a tanítónő. Ő csak tudja, hiszen osztályában sok a magatartási vagy tanulási zavarral küzdő, zavaros családi háttere miatt sérült kisgyerek – a 26 fős osztályban legalább tízen ilyenek –, hozzájuk különleges figyelemmel, érzékkel kell fordulnia. 
– Velük mindennap meg kell küzdenünk a legapróbb sikerekért is. Szerencsére mindig vannak sikerélmények, amelyeknek együtt örülünk, mint például egy mese elolvasása vagy a szorzótábla megtanulása.  
– Minden gyerekhez máshogy kell szólni, más módszerekkel lehet eredményt elérni nála, így mindig az az első feladat, hogy alaposan megismerjem őket, a családjukat, a gondolkodásmódjukat – mondja Magdi néni, aki nap mint nap ügyesen egyensúlyoz a fegyelmezés és az elnéző megértés között.   

– Jó érzés, hogy a kezdetektől ott lehetek mellettük, én taníthatom meg őket olvasni. Mivel még nagyon kicsik, a pótanyukájuknak is kell lennem; együtt szomorkodunk, együtt örülünk, s ezek a közös élmények – a jók és a rosszak is – a négy év alatt nagyon közel hoznak minket egymáshoz. Nagyon igénylik, hogy foglalkozzak velük, így próbálok minél több szabadidős programot, kirándulást szervezni az osztálynak.  

Ajánló: Pádár Ildikó szülőként jelölte Sebestyénnét rovatunkba, aki mindhárom lányát tanította.
– A lányaim szerint Magdi néni mindig mosolygós, jószívű és igazságos, gyerekszeretete és embersége miatt javaslom a díjra. Közel harminc éve tanítja szeretetteljes, oldott, nyugodt légkörben a gyerekeket. Jó pedagógus, és melegszívű pótanyukája minden kis tanítványának. A gyerekek és szüleik is bizalommal fordulhatnak hozzá a problémáikkal. Egyaránt odafigyel a mozgékonyabb gyerekek felzárkóztatására és a tehetségek kibontakoztatására. És amit nagyon becsülök benne: soha nem emeli fel a hangját, amit háromgyerekes anyukaként bizony nekem sem mindig sikerül...

Igazgató: Margitics Miklósné
Rutinos, tapasztalt kolléga, akit a gyerekek és a szülők is nagyon szeretnek, talán azért, mert igazi tanító, aki az oktatást és a szakma nevelési részét is komolyan veszi. A végsőkig elmegy a tanítványaiért, mindent megtesz értük: ha úgy alakul, még az otthonába is meghívja őket beszélgetni, Duna-parti főzőcskét, budapesti kirándulást szervez nekik. Valóban igazi pótanyukája a kicsiknek, meghallgatja az egyéni problémáikat, segít megoldani a gondjaikat. Nem csoda, hogy a negyedik osztály végére úgy hozzánőnek, hogy alig tudnak elszakadni tőle.

Pádár Bernadett: – Kedvesen tanít, mindig mosolyog. Ha jó idő van, kivisz minket játszani.

Szabó Renáta: – Jó programokat csinál az osztálynak, elvitt például minket az állatkertbe. Sokat olvas nekünk.

Csollány Martin: - Nem kéri el olyan gyorsan az üzenőnket, ha rosszak vagyunk, előbb figyelmeztet.


A jelölést támogatók:
Polyák Attiláné: Szavazni szeretnék Sebestyén Róbertné Váci Mihály Iskola(Győr) tanárára. Nagyon sokat segit a gyerekeknek elsajátitani a tananyagot.Elég magas létszámú osztálya van mégis mindig van ideje minden kis gyerek számára.A gyerekek szeretik és tisztelik is.Mindenkivel emberséges és segitőkész.
Horváthné Szabó Csilla:  Magdi néniből árad a szeretet, a kedvesség, a megértés. Minden problémára talál megoldást, meghallgatja a gyereket és szívén viseli tanítványai sorsát. Ha valamilyen tárgyból segítséget kérnek tőle, bármikor rendelkezésükre áll. Igazi pedagógus, mélyérzésű ember. 
Surányi Szabolcsné: Sebestyén Róbertnére szeretnék szavazni. Mert a lányom szerint nagyon jól tanít, mindent jól magyaráz. Nagyon kedves, aranyos, mindig mosolyog. Igazságos, mert rosszul sikerült felmérő esetén mindig ad lehetőséget javításra. Türelmes, a gyerekkel szemben nem szokta felemelni a hangját. A gyerekek bízhatnak benne, nagyon jól összetartja az osztályt.

 

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyek az iváni romáknak

Az eredeti húsz fővel ellentétben tizenöt iváni roma vette fel a munkát a Tanulmányi Erdőgazdaság… Tovább olvasom