Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Sci-fi szerzők segítségével harcolnak a terror ellen

A tudományos-fantasztikus irodalom neves szerzőit kérte fel az Egyesült Államokban a terror elleni küzdelmet irányító belbiztonsági minisztérium, hogy segítsenek megjósolni, miféle támodások érhetik az országot.
A USA Today című lap beszámolója szerint a minisztérium a sci-fi szerzők fantáziáját hívja segítségül ahhoz, hogy a váratlan merényletekre is fel lehessen készülni. A sci-fi írók hihetetlenül merész elképzeléseit a tudósok gyakran őrültségnek tartják, de azt elismerik, hogy néha szinte földöntúli képességgel látnak a jövőbe.

Ötven éve például repülő autók és vezeték nélküli "kézi kommunikátorok" eljövetelét jósolták egyes írók; s ha az autók még nem is repülnek, a mobiltelefon mára a mindennapok kellékévé vált - mondta a belbiztonsági tárca tudomány- és technológiaügyi osztályának szóvivője. "Ötletekre van szükségünk, és ezeknek az íróknak vezető szerepük lehet a jövőről való gondolkodásban" - tette hozzá.

A 2001. szeptember 11-i terrormerényleteket kivizsgáló állami bizottság korábban azt állapította meg, hogy a katasztrófa részben a kormány "fantáziátlansága" miatt következett be. Mint a Sigma egy tagja elmondta, számukra nincsen elképzelhetetlen forgatókönyv.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgatni nem mindig arany

A férj hallgatagsága, szófukarsága a legzavaróbb, sőt legbosszantóbb a német feleségek számára… Tovább olvasom