Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Schmuck: mind a 106 választókerületben állítanak jelöltet a szociáldemokraták

Mind a 106 választókerületben állít jelöltet a Szocdemek - Magyar Szociáldemokraták Pártja - jelentette be a párt elnöke szombaton Szekszárdon, a Tolna megyei képviselőjelölteket bemutató sajtótájékoztatón.
Schmuck Andor közölte, a párt januárban kongresszuson dönt majd a választási programról és a miniszterelnök-jelölt személyéről.

A szociáldemokraták a Tolna megyei 1-es számú, szekszárdi választókerületben Jurás Zsolt 33 éves villamosmérnököt, a 2-es, dombóvári kerületben Vogronics Fatime 25 éves élelmiszermérnököt, a 3-as, paksi-tamási választókerületben Hingl Zsolt 36 éves villamosmérnököt indítja a 2014-es országgyűlési választáson.

A párt elnöke hangsúlyozta, korábban bíztak abban, hogy lesz baloldali összefogás, ez azonban illúziónak bizonyult.

Mint mondta, azt kérték a baloldali pártoktól, hogy "a szépkorúak 15 pontját meg lehessen valósítani". A kérésre nem reagáltak, az MSZP pedig hat pontot tudott volna elfogadni a 15-ből – tette hozzá.

Ismertetése szerint a szociáldemokrata javaslatok között szerepelt például az adótól és a tb-járuléktól mentes nyugdíjak bevezetése, illetve az idősek figyelembevétele a családi adókedvezmény számításánál.

A szociáldemokrata párt úgy indult, hogy alternatív hangot képviseljen, most úgy néz ki, hogy "mi lettünk az alternatíva" – jegyezte meg.

Szerinte "nem lehet szavazni egy olyan széthúzó baloldalra, amely nem képes megmondani, hogyan lehet jobbá tenni az országot, főleg amikor olyan szereplője is van a baloldalnak, aki újabb árkot próbál ásni: Gyurcsány Ferenc".

Schmuck Andor elmondta, nyílt levélben fordult valamennyi demokratikus erő vezetőjéhez, hogy ítéljék el Gyurcsány azon elképzelését, amely szerint el kell venni a hitéleti támogatást az egyházaktól, és abból a szegények bankját kell létrehozni. Egy ilyen szembeállítás elfogadhatatlan Magyarországon – fűzte hozzá.

A szociáldemokraták programjáról szólva megemlítette, hogy a szépkorúak érdekeinek határozott védelmére készülnek. Javaslatot tesznek arra is, hogy kormányzati pozíció esetén négy év alatt miként lehet elérni, hogy mindenki legalább nettó 120 ezer forintot haza tudjon vinni.

Világos, tiszta, programokról szóló kampányt szeretnénk – mondta a politikus.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyes bankok megszegik az ingyenes pénzfelvétel szabályait?

Megdöbbentőnek tartja a Fidesz, hogy a hírek szerint egyes bankok nem tartják be az ingyenes készpénzfelvétellel kapcsolatos törvényi előírásokat. Tovább olvasom