Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Schmitt szerdán reggel beszél a doktori disszertációjáról

Schmitt Pál köztársasági elnök szerda reggel 7:33-kor interjút ad az MR1 Kossuth rádió 180 perc című műsorának.
Schmitt Pál köztársasági elnök szerda reggel 7:33-kor interjút ad az MR1 Kossuth rádió 180 perc című műsorának. Ezt az államfő hivatala közölte öt nappal azután, hogy január 11-én megjelent a plágiumgyanús doktori disszertációjáról szóló hír.

Azóta Schmitt Pál csak olyan nyilvános eseményeken vett részt, amelyeken az újságírók nem kérdezhették: hétfőn a Sándor-palotában átadta Csizmadia Norbert tervezéskoordinációért felelős államtitkár kinevezését, és fogadta Darák Pétert, a Kúria elnökét. Az államfő csütörtökön az egri Eszterházy Károly Főiskolán tartott volna előadást az új alaptörvényről, de a hallgatókat a főiskola arról értesítette, hogy az államfő nem akarja megzavarni a vizsgaidőszakot, ezért nem mond beszédet - írja az index.hu.

Január 11-én írt arról a hvg.hu, hogy Schmitt Pál 1992-ben írt doktori disszertációjának nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató által még a nyolcvanas években írt tanulmány szövegével. A cikk szerint a köztársasági elnök 215 oldalas dolgozatából mintegy 180 oldal Nikolaj Georgiev francia nyelvű munkájának többnyire szó szerinti, hivatkozás nélküli fordítása és átvétele, ami felveti a plágium gyanúját. A dolgozatra Schmitt summa cum laude minősítést kapott, és bár bírálói felrótták a forrásanyagok megjelölésének hiányát illetve hogy a megjelölt „szakirodalom alapján aligha lehetett volna a sportágak ilyen részletes programelemzését elvégezni", mindketten fontos, hiánypótló műnek nevezték. A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) a leghatározottabban visszautasította a plágium gyanújának felvetését.

Olvasóink írták

 • 8. pancser 2012. január 18. 08:40
  „Legjobb lett volna mindenkinek ha lemond. nem csak az ország és az elnöki Hivatal tekintélye csorbul, hanem a kisdoktoriké is, ami a magyar tudományos élet tekintélyét rombolja.”
 • 7. arrabonem 2012. január 18. 08:09
  „nagyon kínos volt”
 • 6. bojtár 2012. január 18. 07:58
  „5. Madarász 2012.01.18. 07:50
  tudod milyen lesz az a vizsgálat:)ne fog változni semmi törvénytelenségek tömkelege a kormány aszisztálásával.”
 • 5. Madarász 2012. január 18. 07:50
  „3. Tökéletesen igazad van!
  Azért én elvárnám a vizsgálat lezárulta után, ha bebizonyosodik a plágium, a hivataltól való megfosztás mellett, ugyanazok a szabályok vonatkozzanak a felelősségre vonására, mint bármely más földi halandóra.”
 • 4. Vanderer 2012. január 18. 07:48
  „Megmagyarázzaaaaa.Az kérem úgy volt,hogy ..........”
 • 3. buggyant 2012. január 18. 06:18
  „Feleslegesen magyarázkodik, egyértelmű ez az egész ügy, távoznia kell és visszaadni a doktori címet. Ha nem így történik, nemzetközi szinten megkérdőjeleződnek a magyar diplomák, ami szerintem sokkal nagyobb kár, mint egy hazug, tolvaj államfő lecserélése.”
 • 2. bősárkányi 2012. január 17. 23:08
  „A rádióműsorban megvédi újra a doktoriját? Jobb hely és alakalom nem is nyílhat rá. Hehe.”
 • 1. Sceptic 2012. január 17. 22:25
  „Hát persze, hogy nem plágium. Nyilvánvaló, hogy Georgiev plagizált, és ezért képes volt még az időutazásra is. Bolond, aki nem látja. :S

  Vannak emberek (nem csak Schmitt), akik sportolónak ragyogók, még sportdiplomatának sem rosszak, de politikusnak már szánalmasak, reprezentánsnak meg károsak. Kár, hogy senki nem figyelmezteti őket a korlátaikra időben, mert ez így se nekik, se nekünk nem jó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzati elnökök az Azori-szigeteken: hűtlen kezelés miatt nyomoznak

Hűtlen kezelés miatt indult nyomozás a múlt év novemberében az Azori-szigeteken tartott konferencián… Tovább olvasom