Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Schmitt Pál képzés nélküli PhD-szerzésre készül

Az egyetem szerint Schmitt Pál nem áll hallgatói jogviszonyban velük, és nem jelentkezett a doktori iskola PhD-képzésére, sem képzés nélküli fokozatszerzésre.
Schmitt Pál egyelőre azért nem áll hallgatói jogviszonyban a Semmelweis Egyetemmel, mert a későbbiekben képzés nélküli fokozatszerzésre készül, és jelenleg az ehhez szükséges publikációk megírásán dolgozik - közölte a volt köztársasági elnök irodája pénteken az MTI-vel.

Kiss Norbert irodavezető hangsúlyozta, azért szeretné világossá tenni ezt, mert Schmitt Pál egy közelmúltban adott interjúja sokaknak félreértést okozott. Mint mondta, a korábbi államfő a napokban is a PhD megszerzéséhez szükséges publikációk megírásán dolgozik, illetve azzal összefüggő konzultációkat folytat, és az említett interjúban is erre kívánt utalni azzal a kijelentésével, hogy megkezdte a doktori cím eléréséhez szükséges munkát.

Schmitt Pál egy a lemondását megelőző televíziós interjújában tett ígéretet arra, hogy megszerzi a doktori fokozatot az után, hogy a Semmelweis Egyetem megfosztotta doktori címétől. A hot! című magazinnak adott, csütörtökön megjelent interjúban azt mondta: elkezdte az iskolát, publikálnia kell szakfolyóiratokban, és most ezeket a cikkeket írja.

Az egyetem erre reagálva azt írta, Schmitt Pál nem áll hallgatói jogviszonyban velük, és nem jelentkezett a doktori iskola PhD-képzésére, sem képzés nélküli fokozatszerzésre.

A volt köztársasági elnök a bulvárlapnak nyilatkozva megerősítette: nem a plágiumügy miatt mondott le, hanem azért, mert megosztotta az embereket. Szólt arról is, folyamatban van a Semmelweis Egyetem elleni felülvizsgálati kérelme, de elég nehezen halad, holott szerinte biztosan tudják, nem volt joguk elvenni a doktori címét, ehhez csak a bíróságnak lett volna joga. Schmitt Pál a lemondásának bejelentésekor is erre hivatkozva minősítette etikátlannak és jogszerűtlennek az egyetem szenátusának döntését, amely ellen felülbírálati kérelmet nyújtott be, és bírósági felülvizsgálatot is kért.

Schmitt Pál április 2-án mondott le hivataláról. Az egyetem szenátusa március 29-én vonta vissza doktori címét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elrabolta egy nő autóját Hatvan határában egy férfi

A hatvani rendőrkapitányság nagy erőkkel keresi a 25-30 év körüli, mintegy 180 centiméter magas… Tovább olvasom