Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Schmitt Pál is megköszönte Dézsinek

Abban, hogy Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke maradt, nagy szerepe volt a győri dr. Dézsi Csaba Andrásnak. P adta le a sorsdöntő, hatvankilencedik szavazatot Schmitt mellett.

Olimpia

A Magyar Olimpiai Bizottság rendkívüli közgyűlése úgy döntött, hogy nem hívja vissza elnöki posztjáról Schmitt Pált. A hosszas szavazási procedúra végén a jelen lévő 141 tag közül 69 szavazott igennel és szintén 69 nemmel, 3 pedig tartózkodott. Az elnök leváltásához 50 százalék plusz 1 szavazat kellett volna.
A döntésben főszerepet vállalt a győri dr. Dézsi Csaba András. A Magyar Judó Szövetség alelnöke győri munkahelyéről, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szívcentrumából érkezett a közgyűlésre.
„ Közbejött egy váratlan eset, így csak késve tudtam elindulni Budapestre. Amikor odaértem, akkor fejeződött be a gépi szavazásos hercehurca és következett a mindent eldöntő kézi voksolás. Ahogy közeledtem a székem felé, hallottam a felszabadult sóhajokat és a megjegyzéseket is – megint egy fideszes. Szerencsére még időben érkeztem és szavazatommal sikerült elhárítani az olimpiai bizottságon belüli szocialista támadást, ami Schmitt Pál leváltását szorgalmazta.”
Dézsi azt mondja, később maga az elnök is megköszönte a szavazatát, mert utólag kiderült, nélküle valószínű, váltás lett volna a MOB élén.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos állami támogatás Pécsnek

Egymilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap Pécs az Európa Kulturális Fővárosa… Tovább olvasom