Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Schiffer: Orbán Viktor hatalomkoncentrációja az alapvető probléma

Schiffer András szerint Orbán Viktor személyes hatalomkoncentrációja veszélyezteti Magyarországon az alkotmányosságot.

Schiffer András szerint alapvetően nem egy párt kétharmados parlamenti többsége, hanem Orbán Viktor személyes hatalomkoncentrációja veszélyezteti ma Magyarországon az alkotmányosságot és a jogbiztonságot.

Az LMP társelnöke erről kedden a Budapesti Corvinus Egyetemen, 30-40 hallgató előtt tartott szemináriumi előadásában beszélt. Mint mondta, a kormányfő azért tehet meg olyan dolgokat kétharmados többséggel a háta mögött, amilyenekre más országokban nem volt példa, mert a magyar emberek többségének az elmúlt húsz év után elege lett abból, amit a politikai elit művelt jogállamiság címén.

Az ellenzéki politikus megjegyezte, semmilyen gondot nem jelentene a Fidesz-KDNP kétharmada, amennyiben nyílt viták lennének a kormányzó erőn belül, a fő gondot ugyanis az jelenti, hogy minden kormánypárti politikus és állami vezető egzisztenciája egyetlen személy, Orbán Viktor döntésén múlik.

Schiffer András hangsúlyozta, ennek ellenére nem állíthatja, hogy diktatúra lenne az országban, azonban szerinte alkotmányos demokráciának sem lehet nevezni a kialakult rendszert. Ott nincs alkotmányosság, ahol a miniszterelnök "ötletrohamai" alapján "azt pakol egy felcímkézett cetlibe, amit akar" - folytatta, hozzátéve: az alkotmánynak egy olyan erős mércének kell lennie, amely az egész parlamentet köti, ráadásul szükség lenne arra is, hogy egy valóban demokratikus politikai és jogi kultúra társuljon hozzá.

Olvasóink írták

 • 3. oxana 2013. április 24. 12:38
  „2. Valaki

  Kedves kisfiam, OV-ról beszélek. Kapító?”
 • 2. Valaki 2013. április 24. 11:02
  „Jól látod roxána, ilyen az mszp. :)))”
 • 1. oxana 2013. április 24. 09:05
  „Ilyen hatalomra éhezö, mindenben döntést hozó, egoista politikust, aki az alkotmányt úgy és annyiszor változtatja meg, amilyen hangulata éppen van, még nem hordott hátán a magyar föld. De ha a választók ezt megengedik, saját maguk hibásak. Nem kell csodálkozni, ha becsap az "atombomba", úgy tenni, hogy mindenki csak Magyarország ellen van, mindenki ezt a kis országot támadja, mikor olyan "jól teljesít". Emberek, 5 perc múlva 12 óra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Még ma is félelemben tartanak!˝ - EP-képviselők hallgatták meg Malina Hedviget

A 2006-ban megvert nő kijelentette, hogy mind a mai napig módszeresen félelemben tartják. Tovább olvasom