Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Sávszélesség emelés a Telekomnál

Hétfőn, január 15-én kezdődik meg a Magyar Telekom ADSL-hálózatában az újabb ingyenes, a korábbi letöltési sebességeket a lehetőségekhez mérten akár megnégyszerező sávszélességemelés.
A változtatás többszázezer jelenlegi ADSL-ügyfelet érint az internetszolgáltató kilététől függetlenül, amennyiben az internetelérést a Magyar Telekom hálózatán keresztül nyújtják.
A korábbi lakossági 512 kilobit/s-os letöltési sebességű csomagok maximum 1 megabit/s-ra, az 1 megabitesek akár 4 megabit/s-ra, a 2 és 3 megabites elérések akár 8 megabit/s-ra, a 6 és 12 megabit/s-os, jellemzően üzleti előfizetések letöltési sebessége pedig akár 18 megabit/s-ra gyorsul. Ennek megfelelően az előfizetők egy része akár négyszer gyorsabban töltheti majd le az adatokat, mint korábban. A feltöltési sebességek is változnak, az emelést követően 1 megabites csomagok mellé maximum 128 kbit/s-os, a 4 megabiteseknél 256 kbit/s-os, a 8 megabiteseknél 512 kbit/s-os, a 18 megabiteseknél pedig 1 megabit/s-os feltöltési sebességek érhetők majd el.

Bár a sávszélességemelés minden előfizetőnél automatikusan, külön kérés nélkül megtörténik majd, a valódi letöltési sebesség eltérhet a fenti értékektől. Az ADSL-technológa sajátosságaiból adódóan előfordulhat, hogy a telefonvonal minősége, vagy az adott központ forgalmi viszonyai miatt az elérhető letöltési sebesség nem érheti el az elméleti, például 8 megabit/s-os értéket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az iszapbirkózó vadmacskától az amazonig

A sztárok mintájára vagy saját kedvtelésből egyre nagyobb divat a hölgyek körében, hogy róluk… Tovább olvasom