Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Sárosi János emlékére

Ismét elment egy ember a nagy öregek közül. Tiszteletből „Öreg”-nek neveztük egymás között. A megyei építőipar meghatározó személyisége volt a hatvanas-hetvenes években. Majd húsz évig vezette az egykor jó nevű és fénykorában hétezer embert foglalkoztató Győr Megyei Állami Építőipari Vállalatot. Közben két évig miniszterhelyettesként is dolgozott.

Egyenes, bátor ember volt és határozott, következetes vezető. Megszállottja volt az építésnek, az alkotásnak, a megye és hazánk gyarapításának. Elkötelezetten becsülte a munkást, a tisztességes munkát. A volt GYÁÉV az ő vezetésével építette a megyében, Észak-Dunántúlon, Budapesten, Pakson, Szlovákiában lakások tíz-

ezreit, középületeket, ipari és kereskedelmi létesítményeket, szállodákat. Ezek az alkotások emléket állítanak személyének és a már eltávozott sok munkatársának. Gyakran idézte József Attilát: „Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen – úgy érdemes.” Ez volt a hitvallása a munkáról. Ma már a csillagok között építi a házakat.
Munkásságát, emberségét tárgyilagosan azok tudják méltatni, akik azokban az időkben vele dolgoztak és közelről ismerték. Sokan vagyunk, akik gyertyát gyújtanak és őrizni fogják emlékét.
Dr. Csató Károly, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár az új országgyűléstől?

Tovább olvasom