Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Sárgállott az utca az Uber ellen tüntető taxisoktól - fotók

A taxisok háromszáz autóval vettek részt a demonstrációban, a járművek teljes szélességében elfoglalták az Alkotmány utca egy szakaszát.
Demonstrációt  tartottak a taxisok kedden déltől a fővárosban, hogy felhívják a  figyelmet az Uber és a hozzá hasonló szolgáltatást nyújtó cégek  illegális működésére - mondta el Metál Zoltán, az Országos Taxis  Szövetség (OTSZ) elnöke a demonstráció végén az MTI-nek.  

A szervezők szerint háromszáz autóval vettek részt a  demonstrációban, az MTI munkatársa azt tapasztalta, hogy a járművek  teljes szélességében elfoglalták az Alkotmány utca egy szakaszát.   

A helyszínen "Tiltsák be az Ubert!", "Uber = illegális Taxi!",  "Uber = Zárjegy nélküli cigaretta árus" feliratú molinókat  feszítettek ki.  

Fotók

Metál Zoltán emlékeztetett arra: a demonstráció célja az, hogy felhívja a kormány figyelmét a díj ellenében történő személyszállítás jogszabályi hátterének mielőbbi rendezésére.

A demonstráció után Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének (Fuvosz) főtitkára petíciót adott át Fónagy Jánosnak a Parlament előtt, és jelezte, hogy a békés demonstrációt befejezték.
Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára a petíció átvételekor elmondta: több hónapos előkészítés és folyamatos egyeztetés után a kormányt megelőző fórumok a taxisrendeletet megvitatták, és azt a szerdai kormányülésen tárgyalják majd.

Úgy fogalmazott: nem tiszte a kormány döntésének megelőlegezése, de a kormány a munkájukat a vonatkozó jogszabályok betartásával végző taxisok pártján áll. Reményét fejezte ki, hogy az előterjesztett kormányrendelet elfogadását követően annak a tartalma választ ad a felmerült problémákra. A taxisok levelére válaszolni fognak - fűzte hozzá.
Az átadott, Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levélben az OTSZ és a Fuvosz azt írta: a személyszállító vállalkozók és alkalmazottaik jövedelemtermelő és -megtartó képessége az elmúlt fél évben folyamatosan romlott. Az érdekképviseletek azt kérik a kormánytól, hogy a jog teljes szigorával lépjen fel a jogosulatlanul személyt szállítók, és őket megbízással ellátók ellen. Hozzáteszik: az ehhez szükséges hiányzó, korábban egyeztetett, előkészített jogszabályt a kormány hirdesse ki és léptesse életbe. Jelezték azt is, hogy készek a gyors egyeztetésre ha szükséges, de a késedelem tovább rontja a megélhetési és vállalkozási körülményeiket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pázmányhoz csatlakozna a Pannon Egyetem műszaki informatikai kara

Veszprém polgármesterét megdöbbentette a kar leválási szándéka, levélben fordul a Pannon Egyetem… Tovább olvasom