Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Sárga csekk: Posta forever

A Posta megerősítette, korlátlan ideig elfogadják a régi típusú készpénz-átutalási megbízásokat, vagyis a sárga csekkeket.

A hivatal ezzel az APEH sajtóban megjelent közleményét cáfolta, amely szerint a posta 2009. december 31-i határidőhöz kötné a régi sárga csekkek átvételét. Az APEH szerint a két hivatal közötti "kommunikációs hiba" okozta a téves tájékoztatást.

A Magyar Posta MTI-hez eljutatott közleményében hangsúlyozza: 2010. január 1-jével sem lesz változás a postai sárga csekkek befizetésének menetében, a "régi típusú csekkek felhasználhatóak, amíg el nem fogynak".
Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője az MTI-nek elmondta: az adóhivatal egy a postától 2008 márciusában kapott hivatalos levél alapján adta ki a szóban forgó információt, amellyel ellentétes tartalmú tájékoztatatást a mai napig nem kaptak a Magyar Postától.

A Posta 2008-ban a pénzmosás és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében vezette be az új típusú csekkeket, amelyeken jól látható FM és M megkülönböztető jelzés figyelhető meg. Ezek használata azonban nem kötelező, kizárólag az ügyfelek befizetéseit és a postai dolgozók munkáját hivatott megkönnyíteni - emlékeztet a hivatal.

Megjegyzik: az eltelt időszakban a régi típusú csekkek kikoptak a forgalomból, ma már alig-alig találkozni ilyenekkel a postákon.

Olvasóink írták

  • 3. bn 2009. december 11. 09:24
    „Én is meg fogok maradni a csekkes megoldásnál, csoportos beszedésnél nem volt ritka, mikor egy hónapban kétszer emelték le a pénzt, és én szaladgálhattam az ő tévedésük miatt. Meg így én döntöm el, hogy mikor tudom befizetni a csekket, illetve van a kezemben egy igazoló szelvény, amit beletömhetek a szájukba, ha sz@rakodnak...”
  • 2. KicsiCsíra 2009. december 11. 08:56
    „a számlaértesítés is megy már elektronikus úton, sms-ben, vagy az interneten kersztül. Egyszerűbb, gyorsabb, és környezettudatosabb. Persze szerintem a csekk mindenképpen meg kell, hogy maradjon, mert senkit nem lehet kötelezni, hogy internetet vagy banki átutalást használjon.”
  • 1. bn 2009. december 11. 08:26
    „Viszont ha majd egyszer tényleg megszűnik a sárga csekk, akkor a posta igen nagy bajban lesz szerintem, mert jelentős forgalmát teszi ki a csekk. És akkor nem marad más szolgáltatása, mint a levélkézbesítés, mert ma már sima levelet talán csak az idősebbek írnak, képeslapok is sajnos kezdenek kimenni a divatból, egyedült a számlaértesítés az ami örök :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romagyilkosságok: házat kell vennie az özvegynek

Ha a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt férfi özvegye nem vásárol lakást év végéig, akkor vissza kell… Tovább olvasom