Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Sarcolnák a közszférát?

Megszűnne a közszférában dolgozók több pótléka, illetve illetménye, így a 13. havi illetmény és a nyelvpótlék is – írja csütörtöki számában a Világgazdaság és a Népszabadság a birtokukba került államreform-bizottsági munkaanyagra hivatkozva. A Világgazdaság információja szerint a közszolgáknak „búcsút kell mondaniuk a versenyszférában dolgozókkal szemben élvezett kiváltságaik közül néhánynak – köztük az utazási kedvezménynek vagy a több szabadságnak –, ráadásul megszűnik a garantált ütemű előrehaladást biztosító életpályamodell is”. Az új, teljesítménymérést és -értékelést magában foglaló rendszerben megszűnne a 13. havi illetmény, a nyelvpótlék és a gépjármű-vezetői pótlék, és azt beépítenék a bértömegbe – írja az újság.

Feljelentéskiegészítés

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön feljelentéskiegészítést rendelt el a vasárnap esti tűzijáték miatt tett feljelentések ügyében – mondta a szervezet szóvivője. Morvai Attila közölte: a feljelentéskiegészítés teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízták meg, a BRFK-nak 15 napja van arra, hogy az előírtakat teljesítse. Halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt összesen három feljelentés érkezett a vasárnap esti tűzijáték szervezésében és lebonyolításában részt vevők ellen. A három feljelentést egy ügyként kezelik.

A Fidesz nem ért egyet

A Fidesz nem ért egyet a gyógyszerek ingyenességének megszüntetésével, mert álláspontja szerint ez a legrászorultabb, legelesettebb embereket érintené leginkább. Az egészségügyi miniszter szerdai bejelentése, miszerint megszüntetnék azt a gyakorlatot, hogy bizonyos gyógyszerekhez ingyen juthatnak hozzá a betegek, csupán újabb lépés a fizetős egészségügy felé – mondta az egészségügyi bizottság fideszes tagja.

Egy igen, egy nem

A Fidesz részt vesz a konvergenciaprogramról szóló jövő keddi ötpárti egyeztetésen – közölte Navracsics Tibor frakcióvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gízai piramisokhoz költöztetik II. Ramszesz szobrát

A csütörtökről péntekre virradó éjszaka költöztetik át II. Ramszesz egyiptomi fáraó 11 méter magas… Tovább olvasom