Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Saláta színes tésztából

Hozzávalók:

40 dkg színes masnitészta, 2 db zöldpaprika, 15 dkg gomba, 10 dkg póréhagyma, 1 csomag újhagyma, 10 dkg paradicsom, 20 dkg palóc gomolyasajt, 10 dkg reszelt mandula, 10 dkg húsos szalonna, 20 dkg majonéz, 1 dl tejföl, só, cukor, 1 gerezd fokhagyma, borecet, 1 csomó petrezselyem, törött bors.

Elkészítés:

A tésztát bő sós vízben kifőzzük, majd hideg vízben lehűtjük, leszűrjük és félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk, majd a jól megmosott és felszeletelt gombát hozzáadva gyorsan lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk petrezselyemmel, majd hagyjuk kihűlni. A zöldpaprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A majonézhez hozzáadjuk a tejfölt, sót, cukrot, borecetet, fokhagymát, kevés borsot és jól összekeverjük. A juhsajtot nagyobb kockákra vágjuk. A tésztát lazán összedolgozzuk az előkészített anyagokkal és az előkészített öntettel. A tálaláskor a tetejét pirított mandulával szórjuk meg.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagy, akinek születtél?

A furcsa nevű hírességeket térképeztük fel, Kokótól Pokrivtsákig, a valóditól a művésznevekig. Tovább olvasom