Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Sajtópereket indított Gyurcsány a plágiumvád miatt

Harminchárom helyreigazítást kezdeményezett a Gyurcsány Ferenc képviseletét ellátó ügyvédi iroda a volt miniszterelnökkel szemben plágiumvádat megfogalmazó szerkesztőségekkel szemben.
Harminchárom helyreigazítást kezdeményezett a Gyurcsány Ferenc képviseletét ellátó ügyvédi iroda a volt miniszterelnökkel szemben plágiumvádat megfogalmazó szerkesztőségekkel szemben, egy esetben pedig büntetőeljárás megindítását kérte - tájékoztatta a Demokratikus Koalíció (DK) sajtóirodája kedden az MTI-t.

A DK elnöke május 1-jén jelentette be, pert indít azok ellen, akik azt állítják, hogy plagizált.

Ez azután történt, hogy a Hír Tv Célpont című műsorában elhangzott: négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező - A Balaton-felvidék szőlészete és borászata - címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. A televízió azt állította, jelentősen erősíti a plágiumgyanút, hogy a volt miniszterelnök dolgozatának bírálata több olyan hibát jelez, amelyek - még az oldalszámozás alapján is - megegyeznek a Rozs Szabolcs munkájában fellelhető hiányosságokkal.

A Pécsi Tudományegyetem plágiumgyanút vizsgáló bizottsága az ügyben nem tudott érdemi határozatot hozni, mivel a politikus szakdolgozata eltűnt, a bírálati szöveg és a Rozs-diplomamunka szövegének egybevetését pedig nem találta alkalmasnak arra, hogy jogi megállapításokat tegyen a volt kormányfő szakdolgozatáról.

A DK most azt közölte: több szerkesztőség helyt adott a helyreigazítási kérelemnek, azokkal az orgánumokkal szemben, amelyek ezt a törvényi határidőig nem tették meg, a Gyurcsány Ferencet képviselő ügyvédi iroda keresettel fordult a bíróságokhoz.

A közlemény szerint jogi szakértőik polgári perek megindításának lehetőségét vizsgálják Gyurcsány Ferenc személyiségi jogainak megsértése miatt, míg a Hír Tv Célpont című műsora ellen rágalmazás gyanúja miatt büntetőeljárás megindítását kezdeményezte a volt kormányfő.

Olvasóink írták

 • 5. fortuna54 2012. június 23. 10:58
  „4-es,no akkor csakis a viktor lehet a tolvaj.Reméllem ezt az ujabb feltételezésemet,mind feri rajongó,te is elfogadod.Ugyebár minden rossz,jobrol jön.”
 • 4. load 2012. június 20. 18:16
  „3. fortuna54
  A pécsi főiskolai példányát elég nehéz lehetett neki eltulajdonítani.
  A pedellus biztosan szólt volna, hogy ni má itt volt Gyurcsány.
  Nem gondolod?
  Főleg úgy, hogy Lengvárszky Attila a PTE oktatási igazgatója, aki mellesleg 2010 óta Fidesz-KDNP szinekben Pécs 7. kerületi képviselő jelöltje az önkormányzati képviselő testületben, a felelős a szakdolgozatok őrzéséért és biztonságáért.”
 • 3. fortuna54 2012. június 20. 12:30
  „Háát keresné csórikám,de nehéz megtalálni,amit ö maga dugot el.”
 • 2. Goldmund 2012. június 20. 09:24
  „Ha előkereste volna a sajátját, akkor a két diplomamunkát egymás mellé téve, mindenkit meggyőzhetett volna.

  De az a diplomamunka nem került elő. Ugye milyen különös???”
 • 1. embertelen 2012. június 19. 17:46
  „Úgy látszik ez az egyetlen dolog, amit Gyurcsány komolyan vett. A fidesz firkászok be is rezeltek tőle, mert azóta nagyon csöndben vannak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolt a vonat Tatánál: rosszul lett a síneken a 33 éves nő

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy nő, akit Tatánál gázolt el a vonat, miután rosszul lett a… Tovább olvasom