Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Saját Tasnádiját zárta ki a Jobbik

Tasnádi László nyolc évig volt III/III-as ügynök, tagságának megszüntetésével pedig jó példával szeretnének elől járni.
A Jobbik kizárta soraiból és önkormányzati mandátumának visszaadására szólította fel Tasnádi László komlói elnököt.

Ez a Tasnádi nem a belügyi államtitkár, akiről kinevezése után derült ki, hogy III/II-es volt, és például Nagy Imre újratemetésén sem abban a csapatban játszott, amiben a Hősök terén az oroszok kivonulását követelő fiatalember.

Novák Előd, a párt alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette, hogy Tasnádi László, a Jobbik komlói elnöke nyolc évig volt III/III-as ügynök, tagságának megszüntetésével pedig jó példával szeretnének elől járni és állami szinten is hasonló szabályozást sürgetnek.

Utalt a Magyar Nemzet cikkére, amely szerint a komlói politikus nyolc évig szolgálta a kommunista állambiztonságot. Azt mondta: Tasnádi László a lapnak és neki is tagadta ügynökmúltját, de telefonos beszélgetésük során végül néhány keresztkérdés után beismerte azt.

Hozzátette: korábbi, a pártba való felvételi kérelmén is eltitkolta múltját, ez azonban összeférhetetlen a Jobbik alapszabályával, így az országos elnökség egyhangú szavazással döntött kizárásáról és önkormányzati képviselői mandátumának visszaadására szólította fel.

Novák Előd kitért arra is: noha a komlói politikus nem töltött be olyan magas tisztséget, mint az azonos nevű rendészeti államtitkár, a legalacsonyabb szinten is elutasítják az ügynökmúltat. A Jobbik alelnöke kifogásolta, hogy nem tudták volt tagjuk múltját ellenőrizni és csak történészi kutatások során került elő a hatos kartonja, az általa készített jelentéseket pedig nem lehet megismerni. Ismét azt javasolta, hogy tegyék nyilvánossá az állambiztonsági múlt 2060-ig titkosított aktáit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél év alatt őszbe borult Orbán Viktor haja

Harmadik kormányfőségének első hat hónapja alatt a kormányfő teljesen megőszült. A stressz vagy a… Tovább olvasom