Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Saját szórólapja buktatta le a cigiárust

Olcsó cigarettát reklámozó szórólapja buktatta le Hajdú-Bihar megyében azt az árust, aki külföldi vevőknek hitte az üzletében vásárló revizorokat.
Olcsó cigarettát reklámozó szórólapja buktatta le Hajdú-Bihar megyében azt az árust, aki külföldi vevőknek hitte az üzletében vásárló revizorokat - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi főigazgatósága kedden az MTI-t.

A közlemény szerint egy Hajdú-Bihar megyei vállalkozás egy magyar-román határ menti településen és környékén azzal reklámozta magát, hogy "nálunk a legolcsóbb a cigaretta". Az ellenőrök a társaság több telephelyén egyszerre ellenőrizték a számla- és nyugtaadást, a jövedéki szabályok betartását, illetve az áruk eredetét.

A tájékoztatás szerint több karton cigaretta vásárlásakor a románul beszélgető és az eladót románul megszólító revizorok nem kaptak nyugtát. Az alkalmazott ugyan láthatólag beütötte a pénztárgépbe a dohányáru értékét, de a blokkot nem adta át. A számla- és nyugtaadás szabályai szerint a vásárlást követően mindig a vevő kezébe kell adni a számlát, illetve a nyugtát. Ráadásul a revizorok jelentős eltérést találtak a pénztárgépbe szabályosan beütött és a kasszában ténylegesen található összeg között - tették hozzá.

A kft. igen nagy forgalmat bonyolított, bevétele naponta akár a milliós nagyságrendet is elérte. Vásárlóinak többsége román állampolgár, aki saját használatra vagy továbbértékesítésre vett dohányterméket, cigarettahüvelyeket.

A pénzügyőrök több karton dohányterméket lefoglaltak a kft. telephelyein, mert beszerzési és értékesítési áruk nem felelt meg a jelenlegi hatósági árnak. A vállalkozó azzal védekezett, hogy csak jelentős veszteséggel juttathatná vissza ezeket a termékeket forgalmazójukhoz, ezért árulta szabálytalanul a megmaradt készletet.

A társaságnak adótartozása is volt, ezért a NAV a napi bevétel lefoglalásával a hátralék egy részét, megközelítőleg 1,6 millió forintot a helyszínen behajtotta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kukába kerültek Kolozsváron Mátyás király koszorúi

Az igazgató kijelentette, ha nem távolították volna el a koszorúkat, azt kockáztatták volna, hogy… Tovább olvasom