Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Saját pénzükön bontanák le a városligeti emlékművet az 56-os szervezetek

Saját költségükön vállalnák az 1956 szellemiségét ápoló szervezetek a forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójára 2006-ban állított városligeti emlékmű lebontását - olvasható a Magyar Hírlapban.
A napilap cikke felidézi, hogy a vaskefének csúfolt emlékmű lebontását és helyébe új, méltó mementó emelését a Corvin-közi Bajtársi Közösség, a Pesti Srác Alapítvány, az 56-os Magyarok Világszövetsége és az 56-os Alapítvány kezdeményezte. Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, a Corvin-közi Bajtársi Közösség kuratóriumi elnöke a közösség tavaly októberi kitüntetésátadó ünnepségén jelentette be a célkitűzést.

"A jelenlegi emlékmű csúf arculcsapása a forradalomnak és mártírjainak. Sokkal inkább emlékeztet a november 4. utáni lerohanásra és a véres megtorlásra" - mondta a Magyar Hírlapnak Wittner Mária.

Az idei, ötvenötödik évfordulóra az emlékmű lebontása lenne a szervezetek számára a legnagyobb ajándék - közölte Trencsényi László, a Pesti Srác Alapítvány kuratóriumi elnöke, s hozzátette: "tudjuk, hogy a kormány és a főváros is nehéz anyagi helyzetben van, ezért minden segítségünket felajánljuk. Viselnénk a lebontás költségeit is, ehhez kérjük a városvezetés engedélyét."

Wittner Mária szerint a rövid idő miatt az a reális cél, hogy ebben az évben a régi emlékművet lebontanák, s jövőre, 1956 ötvenhatodik évfordulójára állítanák fel az újat.

Csomós Miklós, Budapest oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettese a napilap megkeresésére elmondta: az '56-os emlékművel és annak lebontásával kapcsolatos kérdések jelenleg nincsenek napirenden.

Olvasóink írták

  • 2. Szabra 2011. február 09. 14:52
    „Talán inkább a börtönben büntetésüket töltő MSZP - SZDSZ.-esekkel kéne bontatni a műalkotást, akkor legalább valamit törlesztenének az ellátásukért cserébe !”
  • 1. Patriot 2011. február 09. 08:40
    „Rézműves-Sztojka KFT egy éjszaka alatt eltünteti azt a gyalázatos vasszörnyet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házon kívül alkotmányoz az MSZP, az LMP még nem döntött

Házon kívüli vitanapot fog kezdeményezni az MSZP, és vidéki "rész-Országgyűléseken" is megvitatja… Tovább olvasom