Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Saját kezükkel építenek laktanyát a tűzoltók Tamásiban

Ötvenkétmillió forint pályázati támogatást nyert laktanyaépítésre a tűzoltóság Tamásiban. A pénz építőanyagra elegendő, de többre nem, ezért a tűzoltók saját kezűleg húzzák fel az épületet.

Martinka István tűzoltóparancsnok, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület elnöke az MTI-nek elmondta, hogy szeretnének új laktanyába költözni a mostani két kocsiállásos, közlekedési szempontból kedvezőtlen helyen lévő bázisukról. A Leader-programban sikerrel pályázott egyesületük, ötvenkétmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el, az összeg azonban nem fedezi a költségeket.

Más forrásuk nincs, viszont a tűzoltók között sok az iparos - kőműves, ács, bádogos, villany- és vízvezeték-szerelő - ezért úgy döntöttek, maguk építik fel a laktanyát.

Az ötszáz négyzetméteres épület alapjait önerőből már elkészítették a város egyik iparterületén, most az építőanyag beszerzésére hirdetett közbeszerzési pályázat zajlik.

Martinka István úgy véli, hogy nyárra elkészülhet az épület, amelynek tetőterét később építik majd be. Ott a tűzoltó egyesület mellett más civil szervezetek is helyet kaphatnak majd.

A parancsnok elmondta, hogy a Tamási Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság Tamásiban és környékén - összesen harminckét településen – három emberrel látja el a hatósági, szakhatósági és tűzmegelőzési feladatokat. A tűzoltás, műszaki mentés és egyéb kárelhárítás a köztestületként működő, tizenhárom főállású tűzoltót foglalkoztató Tamási Önkéntes Tűzoltóság feladata. Működési területükhöz tizenhárom település tartozik.

A tűzoltóság parancsnoka elmondta, hogy régen nem számított különlegességnek, ha az önkéntes tűzoltók maguk építették, szépítették szertárukat. Ma ez már nem szokás, de ők szeretnének új laktanyát. Szerinte több tízmillió forintot takaríthatnak meg a saját kivitelezéssel.

Olvasóink írták

  • 1. arrabonem 2011. január 20. 09:55
    „Nem sírnak, megcsinálják, gratulálok.
    (1. Azt a több tízmilliós megtakarítást szét kellene osztani köztük...)
    (2. Valahol azért szégyen ez az egész...)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alakuló ülést tart az Országos Cigány Önkormányzat

A mandátumátvételt követően ma tartja alakuló ülését az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), a… Tovább olvasom