Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Saját készítésű estélyiben?

Korából adódóan Orsolya természetesen még a szüleivel és két fiatalabb testvérével Abdán él.

Névjegy

Varga Orsolya kedvencei

Könyv: Erdős Virág: Lenni Jó
Film: Amerika kedvencei
Zene: Nightwish
Étel/ital: franciasaláta/zöld tea
Színész: Joaquin Phoenix
Ha a lapunk és a szlovák Új Szó által közösen szervezett szépségverseny fináléjában különdíj járna annak a lánynak, aki saját maga által tervezett és varrt ruhában lép a színpadra, akkor szinte biztos, hogy azt Varga Orsolya érdemelné ki, hiszen az estélyije majd a tizennyolc éves lány kézügyességét fogja dicsérni.

Korából adódóan Orsolya természetesen még a szüleivel és két fiatalabb testvérével Abdán él egy családi házban. A Kovács Margit Általános Művelődési Központba jár nőiruha-tervező és -kivitelező szakra. Igencsak izgalmas időszak köszöntött be a diáklány életébe, mivel most áll szakvizsga előtt és a szépségverseny fináléja is jelentősen emelni fogja adrenalinszintjét.

Varga Orsolya
Főleg exkluzív ruhákat szeretne a későbbiekben tervezni, amelyek estélyek és bálok ékei lehetnek. Mint meséli, főleg a hideg színeket kedveli, meglátása szerint azok jóval elegánsabbak, mint a meleg színek, azok inkább a hétköznapokra ajánlatosak.

A „hidegség" Orsolya személyiségére is utalhat, hiszen az átlagosnál hűvösebbnek, távolságtartóbbnak tartja magát. Ez öltözködésében is megnyilvánul, szinte csak sötét ruhái vannak, elvétve akad csak néhány világosabb cucca. Néha viszont „kibújik a bőréből" és meg akarja döbbenteni az utca emberét: erősen kisminkeli magát, nyakláncok és fülbevalók formájában nagy kiegészítőket használ, s a nyári ruhájához acélbetétes bakancsot vesz fel. Ilyenkor élvezi, ha igencsak furcsa szemmel néznek rá.

Tanintézményében a régi korok ruháit dolgozzák fel oly módon, hogy a viseletet áttervezik napjainkban is hordhatóra. Iskolája évenként szokott a diákok ruháiból kiállítást rendezni a városi könyvtárban. Januárban Orsolya három modelljét tekinthették meg az érdeklődők, de a diáktársai által kivitelezett ruhákhoz is ő rajzolta az illusztrációt! Precizitása és ügyes kezűsége abban is megmutatkozik, hogy vizsgamunkáját az Iparművészeti Múzeumban is ki fogják állítani!

Az iskolában a rengeteg kézimunkát igénylő ruhák a diákok méreteiben készülnek. Ez rendkívül praktikus, mivel a divatbemutatókon így saját maguk is viselhetik a modelleket, némi rutint szerezve abban, hogyan lehet viszonylag lámpaláz nélkül mások előtt szerepelni. Így nem csoda, hogy Orsolya a szépségverseny döntője során saját maga által tervezett – valószínűleg magyaros zsinórmotívummal díszített – ruhában óhajt kivonulni a BBMMK színpadára. Szurkolótáborának tagjai remélik, hogy az összhatás nemcsak őket, hanem a közönség többi tagját is le fogja nyűgözni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gépész

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen… Tovább olvasom