Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Ruhagyűjtő ládákat fosztogatnak

• Sopronban a Caritas-ládákat késő este fosztogatják. Valamit tenni kellene.

A szerkesztőségünket megkereső szemtanú elmondta, a konténer a Mikovinyi utca és a Hunyadi utca találkozásában van. – Mi éppen szemben lakunk a ruhagyűjtő ládával – kezdte történetét a férfi. – Az utóbbi időben érdekes jelenségre lettünk figyelmesek. Nyitott ablaknál alszunk, így minden zajt könnyen meghallunk. Hetente, kéthetente éjjel megjelenik egy autó, kiszáll belőle egy férfi és egy nő. A gyűjtőből kampóval emelik ki a ruhákat. Nem egyszeri esetről van szó. Felháborító, hogy a jó szándékú embereket csapják így be, hiszen ők abban a tudatban dobják be a használt ruhákat, hogy az a rászorulókhoz kerül.
Az üzemeltető, a fertőszentmiklósi bejegyzésű Eurolap Kft. Sopronban mintegy húsz ruhagyűjtő ládát helyezett ki. Ezeket rendszeresen, általában hetente egyszer ürítik. Mint azt a cégnél megtudtuk, feléjük ilyen megkeresés még nem érkezett, ugyanakkor a „tolvajok” olyannyira ügyesen dolgoznak, hogy rongálást sem fedeztek még fel. Arra kérik viszont a lakosságot, amennyiben hasonló esettel találkoznak, írják fel az elkövető autójának rendszámát és értesítsék a rendőrséget. Talán így megakadályozható, hogy továbbra is illetéktelenek fosztogassák a ruhagyűjtőket.
– Tízezer forint alatti vagyon elleni szabálysértésnél az önkormányzat jár el, a rendőrség csak ezen összeg felett intézkedhet – mondta el Reinhoffer Csaba alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – Esetünkben nehéz megállapítani a ruha értékét. Mindenesetre a rendőrséghez még sem bejelentés, sem feljelentés nem érkezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foglalkoztatás

Csaknem 6 ezer vállalkozás, civil szervezet 7723 álláskeresőt vett fel az első félévben az egyéves… Tovább olvasom