Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Rozmaringos csirkepaprikás tojásos galuskával

Hozzávalók 10 személyre: 10 darab egész csirkecomb, 2 deciliter étolaj, 30 dekagramm vöröshagyma, 3 dekagramm pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma, 3 darab zöldpaprika, 3 darab paradicsom, só, 2 deciliter tejföl, 1 dekagramm őrölt rozmaring, 80 dekagramm liszt, 14 darab tojás.

A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel és forraljuk. Amikor a hagyma jól szétfőtt és egy pörköltszaftot kaptunk, beletesszük a felső és alsó combokra szétválasztott csirkecombokat, megszórjuk a rozmaringgal és körülbelül 20 perc alatt készre főzzük, meglocsoljuk a kikevert tejföllel, és ezzel még átforraljuk. Közben a lisztből 4 tojással galuskát készítünk, leolajozzuk. Amikor tálaljuk, akkor sütjük rá a felvert tojásokat adagonként.

Laza Attila, Budapest

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampányzáró

Győr. Szakács Imre és a kisalföldi gazdák várják az érdeklődőket a Fidesz megyei kampányzáró… Tovább olvasom