Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Rövid látogatás a konditeremben

A feleségem fitnesz DVD-jének alapos megtekintése közben fogtam először gyanút... Tovább

Már megemlékeztem e lap hasábjain feleségem fitneszfelbuzdulásairól, most saját tiszavirág-életű testépítési kísérletemmel nyugtatom meg az olvasókat, hogy engem is beszippantott a testkultúra. 

A feleségem fitnesz DVD-jének megtekintése közben fogtam először gyanút; az önfeledten aerobikozók arca ugyanis olyan volt, mint amikor valaki erősebb hasmars közben készít fogkrémreklámot. A fotelben ülve megpróbáltam csak arcra gyúrni. 12 percig bírtam mindenféle mozgás nélkül tartani a gyakorlatok közbeni mosolyt, de utána csak egy átmeneti ránc keletkezett szájszegletemben.

Az első megdöbbenés után azonban családi nyomásra mégiscsak lementem egy konditerembe. Az első ember, akit megláttam, a pultos volt, még nálam is Paudits Bélásabb alkattal.
– Te nem gyúrsz? – próbáltam baráti hangot megütni.
– Hormonoztam, most le vagyok állva – felelte Esztergályos Cecília hangján.
– És testileg nem volt fejlődés?
– Volt, csak porladni kezdtek a csontjaim. Bérlet vagy jegy? – vágta el a további beszélgetés fonalát a pultos.

Óvatossági intézkedésként először csak egy alkalomra ruháztam be, ha esetleg a fejemre ejtek egy súlyzót vagy egy szellemileg elizmosodott bengabéla nekem jön és eltapos. Már az öltözőben megdöbbentő élményben volt részem, egy Sanyi nevű kidobó, akin a homlok, mint olyan a hiánylistán szerepelt, szóval ahol véget ért a szeme, ott rögtön kezdődött a haja, arra panaszkodott, hogy szar az edzésterve, mivel ő mindig jobb kézzel üt, de mind a két karját erősítenie kell. Ráadásul a Sanyi feliratból a kezén csak annyi látszik, hogy „anyi", mivel mióta nem a szerbektől veszi a sertésinzulint, összeesett az alkarja. Sanyi mellett egy minden nyelvet törő, eredetileg valószínűleg ukrán gorilla állt, akinek jobb alkarjára a következő szöveg volt tetoválva, ulice Bugyonnij, dome nomer seszty. Azt mondta, hogy 19 éves koráig nem tudta megjegyezni a címét, ezért ha eltévedt, felolvasta, azt hazavitték. Most aggódik, mert amióta Pestre költözött, négyszer vitték ki a Keletibe a Tisza expresszhez.

A terembe belépve az inkvizíció legkegyetlenebb kínzókamrái jutottak az eszembe. Lánccsörgés, fémes csikorgás és nehéz vasdarabok koccanása hallatszott. A kazettán látott arckifejezéssel szemben itt már jóval durvább volt a helyzet. Egy testre szorulós birkózó bodyban, a fekvőpadon küzdő szerencsétlen szeme például egy centivel jobban dagadt ki, mint az orra. Fejének színe a céklavörös és a mélybordó között ingadozott kevés átmenettel. Meginogtam egy pillanatra, hogy segítségért kiált-e vagy csak a levegőt fújja ki, de amikor abbahagyta a nyöszörgést, viszont a súly még mindig a nyakán volt, arra a meggyőződésre jutottam, hogy az előbbiről lehetett szó. A pultos kicsit nehezen lépkedve igyekezett a helyszínre, és Esztergályos Cecília hangján azt suttogta: „Jocó, gyere, a Bélára megint rászorult a 110 kiló." Az ad hoc mentőegység egyesült erővel próbálta leemelni az egyre jobban liluló Béláról a súlyt, de a pultos elégtelen fizikumának köszönhetően csak azt érték el, hogy végiggurították az áldozat gyomrán, majd lágyékán a súlyt, ami megkérdőjelezte, hogy vajon lesz-e értelme a további testépítésnek, hiszen az izmokban elbeszélt udvarlásnak, nem lesz folytatása.

 A fitneszapokalipszis után kicsit alábbhagyott a sportolási kedvem. Jocó, Béla és a pultos csonkagúla-formában pihegtek. Jocóról kiderült, ő az edző, bár nem végzett semmit, de övé az ukrán szemesgyógyszer-kapcsolat. Edzéstervben a súlyokkal általában nem bíbelődött, annyit írt, két piros, egy kék, aztán, ami belefér. A bizalom először akkor ingott meg benne, amikor egy vetkőzőszámokban aktív szerepet játszó alibitáncos karja egy intenzívebb szemesgyógyszer-kúra végén kidurrant. Az izmok gyorsabban nőttek, mint a bőr tágult. Jocó ekkor felém fordult és azt mondta, látom, sovány vagy, két dobozzal kezdünk.
Kék klottalsómban, ruhámat az öltözőszekrényből kitépve menekültem a teremből. Azóta inkább lejárok focizni a haverokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Póczáné Németh Alojzia

Tovább olvasom