Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Rosszul sülhet el az életbiztosítással kombinált lakáshitel

Az életbiztosítással kombinált lakáshitelek csapdát rejtenek magukban - hívja fel az érintettek figyelmét a PSZÁF. Előfordulhat ugyanis, hogy a futamidő végén a biztosításban nem képződik annyi megtakarítás, amennyi a hitel tőkerészének a törlesztéséhez szükséges lenne.
A felügyelet szerint a minél jobb eladhatóság érdekében a bankok és a biztosítók, valamint az értékesítő partnerek az életbiztosítással kombinált lakáshiteleknek többnyire csak a kedvező vonásait ismertetik. Az ilyen konstrukció lényege, hogy az ügyfél köt egy életbiztosítást, majd nem sokkal később egy banktól kölcsönt vehet fel. A banknak csak a kamatot és az esetleges költségeket fizeti rendszeresen az ügyfél, mivel a hitel tőkerészét a biztosító utalja a banknak. A tőketörlesztés összege az életbiztosításban keletkezik.

Miután a biztosítást kötők maguk is dönthetnek arról, hogy a biztosító mibe fektesse az életbiztosításban képződő megtakarításukat, rossz választás esetén megtörténhet, hogy a törlesztés esedékességekor nem áll rendelkezésre akkora összeg, amennyire szükség lenne. Ha a biztosító maga dönti el, mibe fekteti az ügyfelek pénzét, rossz piaci körülmények között akkor is hasonló helyzet állhat elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó percben hibáztak Csornán

Tovább olvasom