Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Röplapok a belvárosban

A belvárosba kihelyezett röplapokon illette gyalázkodó szavakkal egy ismeretlen a győri régiségvásár árusainak kínálatát és a szervező személyét. Németh István feljelentést tett a rendőrségen, amely az ügyet rágalmazás gyanújával továbbította a bíróságnak.
A győri régiségvásár nyolc éve a város turistavonzó látványossága a Dunakapu téren, az önkormányzat eszmei támogatásával szervezi havonta az Antikexpo Kft. tulajdonosa, Németh István. Szerda reggel, mikor biciklivel ment dolgozni, régiségüzlete közelében vette észre az ereszcsatornára ragasztott szórólapot, aminek szövege a nevével kezdődik. Lefényképezte, utána leszedte, ám hamarosan ismerősei, más szakmabeliek is azzal a hírrel hívták, hogy máshol is ugyanolyan plakátokat találtak az utcákon. Idegesítőnek tartották, hogy valaki ilyet megenged magának és mivel névtelen vádaskodásnak ítélték, kötelességüknek érezték, hogy leszedjék. A belvárosban összesen mintegy tízet gyűjtöttek össze a fénymásolatnak látszó, fekete-fehér, röplapszerű, számítógéppel szerkesztett irományból.
A szöveg a régiségvásár kereskedőinek kínálatát gyalázkodó kifejezésekkel illeti, a közbeszédben durvának számító szavakkal ócsárolja a szervezőt. Ezért Németh István feljelentést tett a rendőrségen. A győri kapitányságon felvették vallomását, ami alapján felmerült a rágalmazás gyanúja, ezért az ügyet továbbították a városi bíróságnak.
– Attól nem tartok, hogy a manapság jellemző reklámrengetegben egy ilyen kivitelű szórólapra figyelnek fel az emberek, egyébként sincs a tárgyi tévedésektől és helyesírási hibáktól hemzsegő szövegben logika, de zavar, hogy valaki a névtelenségbe burkolózva vádaskodhat. A hasonló vagy durvább megnyilvánulás megakadályozása miatt fordultam a hatósághoz – mondta el a régiségekkel foglalkozó férfi és rögtön hozzátette: ha valaki a vásárral kapcsolatban valamit kifogásol, megkeresheti. Szívesen fogadja az észrevételeket, mert igyekszik folyamatosan jobbítani a rendezvényt.

Pannonhalmán volt ilyen

Manapság ritkaságnak számít megyénkben a névtelen röplapozás, hasonló esetek Pannonhalmán voltak, de évekkel ezelőtt. 2001-ben az iskolaigazgató végzettsége miatt ombudsmani vizsgálatot kérő pedagógusok ellen, még korábban pedig egy kábeltelevíziós botrány és egy halált okozó közlekedési baleset kapcsán akarták valakik a lakosokkal így tudatni „véleményüket”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden zsák homok után számláznak

Az árvízi védekezés a becslések szerint 20 milliárd forintba is belekerülhet. A költségeket az állam… Tovább olvasom