Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Ropják a sobori táncosok, jótékony céllal is

Erdélybe készül az idén nyolcéves sobori néptáncegyüttes. Kinti fellépéseik bevételét és még két hazai műsorét jótékony célra ajánlják fel.
Sikeres és dolgos évek állnak a sobori néptáncegyüttes mögött. Több fesztiválon, versenyen szerepeltek és jó eredményeket értek el. Nemes László polgármester egyben az együttes vezetője is. Szerinte az elmúlt nyolc esztendő kemény munkája most érett be.
Jelenleg a Kultúrával a Nyugat Kapujában Fesztivál megyei döntőjére készülnek a sobori táncosok. A csoport repertoárjában természetesen megtalálható a hagyományos sobori verbunk és Sobri Jóska legendájának története is.
– Falunk és szűkebb hazánk, a Rábaköz hagyományai, értékei mellett más tájegységek táncait is elsajátította az együttes – fogalmazott Nemes László. – A tánccsoportban már a legkisebbek is fellépnek, velük együtt akár egyórás műsorral tudunk a közönség elé állni.
Újdonság a sobori együttesnél, hogy ősztől nemcsak helyiek rophatják a táncot náluk: mivel volt érdeklődés, lehetővé tették, hogy a szomszédos településeken élő gyerekek, fiatalok is csatlakozzanak hozzájuk. Augusztus elején Erdélybe indul a csoport, több fellépésük is lesz jótékony céllal. A bevételt a felső-csernátoni árvaháznak ajánlják fel, amihez még egy itthoni szereplés bevételét is hozzáteszik. „Sőt, a sobori búcsú napján megtartott gálaműsoron befolyt összeget is az árvák megsegítésére fordítjuk” – tette hozzá Nemes László.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sáremberből új ember

Népi megfigyelés az alapja a gyógyiszapkúrának. A Marosban fürdőző makóiak az 1950-es években, de a… Tovább olvasom