Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Romániában a legveszélyesebb közlekedni Európában

Romániában minden harmadik súlyos közlekedési balesetben meghal egy ember. Az országnak sürgős teendői vannak a biztonságos közlekedés megteremtésében.
Románia Európa egyik legveszélyesebb övezete a közlekedésbiztonság szempontjából - ismerte el az országos rendőrfőkapitány egy bukaresti sajtótájékoztatón. Tavaly a román közutakon közel hétezer súlyos közlekedési baleset történt, amelynek a mérlege 2 500 halott és 5 600 súlyos sebesült.

A kedvezőtlen statisztikához nagymértékben hozzájárultak a rossz útviszonyok, a gépjárművek elhanyagolt műszaki állapota és a mentőszolgálat hiányosságai. A balesetek egyharmadát a gyalogosok fegyelmezetlensége és a gépjárművek túlzott sebessége okozza.

A rendőrség összeállította a legnagyobb balesetveszélynek kitett utak listáját.

Gyakorlatilag ezek a legforgalmasabb európai jelzésű utak Romániában és az sem elhanyagolható, hogy településeken haladnak át.

A balesetek csökkentésének céljából országos megelőzési kampányt indítottak, amelynek célja január 19. és július 31. között a legszélesebb körű tájékoztatás és nevelés. A rendőrség célja felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára és egy átfogó országos stratégia kidolgozásának szükségességére, a biztonságos közlekedés érdekében.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar kamion balesete miatt zártak le egy határátkelőt

Több mint hat órán át akadályozta a forgalmat egy magyar kamion balesete a cseh-német közúti… Tovább olvasom