Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Romániába és Szlovéniába járnak dolgozni a magyarok

Nyugat-Romániában az elmúlt években számos német, osztrák, olasz és amerikai befektető jelent meg. Ezeken a területeken munkaerőhiány van, míg Magyarország keleti határai mentén magas a munkanélküliség. Itt több térségben is toboroznak magyar munkaerőt a romániai cégekbe.
Szlovéniába is járnak át magyarok dolgozni, az elmúlt években elsősorban az építőiparban és a mezőgazdaságban alkalmaztak magyar munkaerőt.

Ausztriában a legfrissebb adatok szerint csaknem 17 ezer magyar dolgozik, a fő motiváció a hazainál jóval magasabb bér. A magyarok 45 százaléka a mezőgazdaságban talál munkát, 27 százalék dolgozik a vendéglátásban és szállodaiparban, nyolc százalék pedig az építőiparban keresi kenyerét.

Szlovákia főleg a befektetőknek vonzó, a magyar vállalkozások közül is települnek át az alacsony közterhek miatt. Ukrajnába sem járnak át tömegesen a magyarországi munkavállalók, de cégek részéről annál nagyobb az érdeklődés.

Szerbiába és Horvátországba nem érkezik magyar munkaerő, ott jóval magasabb ugyanis a munkanélküliségi ráta, mint Magyarországon. Horvátország inkább az idegenforgalommal foglalkozó befektetőinknek vonzó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 23. héten sem volt telitalálat a hatos lottón

A 23. héten sem volt telitalálat a hatos lottón, így a jövő héten megnyerhető összeg 330 millió… Tovább olvasom