Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Románia megbírságolta az RTL II-t

A csatorna a Való Világ című műsorával a kiskorúak védelmére vonatkozó szabályozást hágta át, a román hatóságok megfigyelik a show-t.
Megbírságolta a román országos audiovizuális tanács a Romániában bejegyzett RTL II magyar nyelvű televízió csatornát, amely a Való Világ című műsorával megsértette a kiskorúak védelmére vonatkozó szabályozást.

A tanács döntéséről Turos Lóránd, a romániai intézmény tagja tájékoztatta az MTI-t.

Elmondta, az audiovizuális tanács 100 ezer lejre (6,9 millió forint) bírságolta a magyar nyelvű csatornát, egyrészt azért, mert a sugárzott tartalom nem illeszkedett az adáson feltüntetett, a kiskorúak védelmére vonatkozó jelrendszerhez, másrészt a műsorvezető pozitív fényben tüntette fel a szereplők obszcén megnyilvánulásait. A román hatóság megfigyelés alá helyezte a csatorna valóságshowját, és megvizsgálja, hogy nem fordultak-e elő más hasonló kihágások.

A hatóság egy lakossági bejelentés alapján vizsgálta meg a január 14-én sugárzott adást. A szankcióról döntő egyes tagok a maximális, 200 ezer lejes bírságot javasoltak, de Turos javaslatára végül a kisebb értékű pénzbüntetést bocsátották szavazásra, amit a testület hat tagja elfogadott, és négyen ellene szavaztak.

Turos Lóránd elmondta, hogy a román audiovizuális törvény alapján figyelmeztetéstől, a 10 ezer és 200 ezer lej közötti pénzbírságon át a műsorszórás meghatározott időre való felfüggesztéséig, majd a műsorszórási engedély megvonásáig terjedhetnek a szankciók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghosszabbították Simon Gábor előzetesét

Az előzetes letartóztatást három hónappal toldották meg, a szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás… Tovább olvasom