Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Romák házára lőttek Putnokon: ˝Hallottunk ahogy a golyó elsüvít mellettünk˝

A rendőrség tanúkat hallgatott meg és szakértői vizsgálatokat végez a Borsod megyei Putnokon, ahonnan szerda este két feltételezett lövésről tettek bejelentést.
Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök reggel az MTI-nek azt mondta: helyszíni szemlét tartottak, tanúkutatást, tanúmeghallgatást végeztek, illetve szakértői vizsgálatok vannak folyamatban. További információkat a szóvivő egyelőre nem közölt.

Tamás Barnabás, a település polgármestere (Fidesz) azt mondta, hogy nem értesült a történtekről, jelenleg a szabadságát tölti.

Rendőrök helyszínelnek Putnokon

Az index.hu csütörtökre virradó éjszaka azt írta, hogy lövések hatoltak át két, romák lakta ház közös udvarának a kapuján szerda este Putnokon; a támadásnak nincs sebesültje. Az ott lakó férfi azt mondta: hangos durranásra lettek figyelmesek, kiszaladtak az udvarra, pár másodperccel később jött a következő durranás, és hallották, ahogy a golyó elsüvít mellettük.

A rendőrségi szóvivő éjszaka az MTI kérdésére arról számolt be, hogy az esetről nem sokkal szerda este fél nyolc előtt érkezett bejelentés. Egyedné Novodonszki Éva akkori tájékoztatása szerint a bejelentő nem tudta biztosan, hogy fegyvert vagy petárdát hallott eldördülni; a rendőröknek a helyszínen két lyukat mutatott a pozdorjából lévő kapun.

Az MTI helyszínről származó információi szerint két rendőr kereste a helyszínen a lövedéket. A ház Putnok főterén található, a katolikus templom mellett, a 26-os számú főúttól 50 méterre. A templom miatt este ki van világítva a környék.

Korábban:

Lövések hatoltak át két romák lakta ház közös udvarának a kapuján a Borsod megyei Putnokon. A támadásnak nincs sebesültje.

Az MTI információi szerint rendőrök keresik a lövedékeket a helyszínen. Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a putnoki esetet, amelyről - mint mondta - nem sokkal fél nyolc előtt érkezett bejelentés. Közölte: a rendőrség munkatársai kimentek a helyszínre, ahol a pozdorjából lévő kapun a bejelentő két lyukat mutatott.

Ez még világosban történt - tette hozzá a szóvivő. Úgy fogalmazott, egyelőre a bejelentő sem tudta biztosan, hogy fegyvert, vagy petárdát hallott eldördülni. Az adatok szerint a két szomszédja nem hallott semmit, tőle száz méterre találtak egy másik tanút, aki észlelt valamit - részletezte a szóvivő. Kitért arra, hogy mivel korábban esett az eső, a pozdorjából készült kapu megduzzadt. A rajta lévő lyukakról így nem lehet megállapítani, hogy golyótól, vagy más egyébtől származik, és azt sem lehet tudni, hogy "frissek-e, azaz, hogy most, vagy korábban keletkeztek." Szakértő vizsgálja majd meg - hangsúlyozta Egyedné Novodonszki Éva.

Az MTI helyszínről származó információi szerint két rendőr kereste a helyszínen a lövedéket. A ház Putnok főterén található, a katolikus templom mellett, a 26-os számú főúttól 50 méterre. A templom miatt ki van világítva a környék. Az Index.hu cikke szerint Csizi László és öt közül négy gyereke éppen otthon volt, amikor lövést hallottak odakintről.

"Hangos durranásra lettünk figyelmesek, meg hogy megmozdult a kapu. Kiszaladtunk az udvarra, pár másodperccel később jött a következő durranás, és hallottuk, ahogy a golyó elsüvít mellettünk."

Csiziék udvarán két ház áll, az egyikben ő és a felesége lakik a gyerekekkel, a másikban a húga, a férje és négy gyerek. A húgáék épp a szomszédos parkban sétáltak, ott is hallották a durranásokat, de azt hitték, hogy petárdák. A hírportál ismerteti, hogy a golyók két lyukat ütöttek a ház pozdorjából készült kapujába, 50-70 cm-es magasságban.

Csizi szerint a kiérkező putnoki rendőrjárőrrel a lyukak szálasodása alapján megállapították, hogy a lövések hátulról, a patakon túli házak irányából érkezhettek, ahonnan rálátni Csiziék udvarára. A romák szerint a járőr helyszínelőt kért, de az ózdi kapitányságról azt válaszolták, hogy akkor mennek ki, ha megtalálták a hüvelyt, ami viszont Csizi szerint egy több száz négyzetméteres területen bárhol lehet - írja az Index.hu.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. háté 2011. július 23. 18:22
  „Ezek az aljas rasszista, jobboldali aljas gazemberek, képesek a homályba tűnni és nyomaikat eltüntetni!

  Nem érte támadás a putnoki romákat
  Senki nem lőtt a putnoki romák otthonára, a szakértői vizsgálat megállapította, hogy nem lőfegyverből származnak azok a nyomok, amelyeket a Csizi család házának a kapuján találtak szerdán -- mondta lapunknak Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

  A mai magyarnemzetben olvasható ,,Csizi József és családja tegnap már úgy nyilatkozott, ők nem állítottak olyat, hogy támadás érte őket, csak annyit mondtak: két dörrenést hallottak, majd két lyukat találtak a bejárati kapu egyik szárnyán.".

  Most akkor beperlik a cigányokat, hamis pánikkeltésért? - kifizettetik velük a rendőrség,- nyomozás költségét? - vagy ez is egy kis csínytevés volt?”
 • 24. senkialadár 2011. július 22. 01:16
  „el tudom képzelni: durranás majd hallja hogy közeleg a golyó süvítve és egy laza mozdulattal elmozdítja a fejét a golyó elöl,kb ezt adta elő a buta <moderálva>.
  de mit kell vizsgálni meg tanúkat kihallgatni meg ez meg az? ott a luk nyilván ott lennének a lövedékek is ha lövés lett volna -.-"
  remélem csontrablóékat szabadon engedték és folytatják pályafutásukat”
 • 23. Túrabakancs 2011. július 21. 21:56
  „Állítólag aznap nagy vihar tombolt a településen, így elképzelhető, hogy egy
  kb. 3-cm átmérőjű jég ütötte a lyukakat az ajtóba. :)
  Egy érdekesség: ma az RTL híradójában 20-percen keresztül különféle bűncselek-
  ményekről volt szó, és minő furcsaság, az össze elszenvedő ill. kárvallott "olyan"
  egyén volt. Ezeknél aztán zajlik az élet, emiatt nincsen idejük dolgozni.”
 • 22. Star-Spangled 2011. július 21. 21:40
  „#21 Miert???? Minel tobbszor irjak ,hogy romak ellen elkovetett bunozes! Elfogod hinni!!!!!! Na,de kik kovetik el a bunoket????? ERTED?????? Ezt a nyugati liberalisok felkapjak es futnak vele Brusszelbe!!!!! Ez POLITIKA cimbora!”
 • 21. umberto 2011. július 21. 21:22
  „Tiszta udvar, rendes ház.

  De miért kell esetünkben megemlíteni azt, hogy romák házára lőttek? A sértetteknek kell a nyomára jutni?

  Amikor meg bankkártyatolvajt keresnek, fotóval illusztrálva, véletlenül sem említik, hogy "kreol" bőrű az elkövető, max. azt, hogy csíkos pulóvert viselt.

  Ez nem a ló túlsó oldala, hanem kettős mérce. Nem taglalom, hogy kiknek a javára...”
 • 20. rommel 2011. július 21. 21:13
  „EZ ÉRDEKES !
  EZEK NAGYON GYORSAK HA PUKKANÁSRA KIFUTOTTAK , ÉS UTOLÉRTÉK A GOLYÓT !
  HA A BOLTBAN IS IGY CSINÁLJÁK , AKKOR A KAMERÁBAN CSAK EGY BARNA CSIK LESZ !
  JOBBAK MINT A SUPERMEN !
  EZEK SUPERROMMENEK !”
 • 19. Star-Spangled 2011. július 21. 21:02
  „Vajjon kik luutek?????”
 • 18. drKotász 2011. július 21. 20:47
  „Most már nyugodtan kérhetik a menedékjogot amerikába.”
 • 17. háté 2011. július 21. 19:10
  „Ment a tv- hamar lekenték az ajtónyílást, még nedves!
  Szegíny poronty, ott fagy meg ezek meg nagykabátban, miért nem tiltakozik a cigányvédő?”
 • 16. tati 2011. július 21. 17:07
  „6 pappe!
  nem is a golyóval van gond,(azonkívül,hogy célt tévesztett).
  hanem a fizikát nem ismerték,s mint mindig ,most is hazudtak hogy mi hogyan volt.
  a fizika nem tudása az, amiért utoljára vonnám őket felelősségre...
  7-8! látom,van még itt tudós ember(alapvető fizika),akkor nem reménytelen a helyzet...
  üdv”
 • 15. Sárgacsekk 2011. július 21. 15:43
  „A képeket elnézve, nem lövedék süvített el mellettük,hanem Európa....”
 • 14. zotya975 2011. július 21. 15:38
  „Szerint rézágyúval lőttek, csak mire kiértek a helyszinelők, valaki elvitte a szinesfémet. :-)))))”
 • 13. pappe 2011. július 21. 15:24
  „Végén kiderül, hogy rakétavető volt!”
 • 12. zeta62 2011. július 21. 14:48
  „Azért az érdekelne, hogy mekkora kaliberű lövedék lehetett az, amelyik megmozgatta a kaput?
  Lőttem már át több kaliberrel is palánkot, de a mozgásra sok ideje, lehetősége nem volt, a nagy erejű lövedék olyan gyorsan, olyan kis helyen koncentrálódik. Volt, hogy az ablaküvegen is csak a lyuk maradt, és az nem tört darabokra.
  Ez így sajna sántít nekem, megint figyelem elterelés zajlik.”
 • 11. Tündenéne 2011. július 21. 14:33
  „Ne feledjük, népmesékben különösen jók :)
  Egyébként én aztán senkinek a sérülését, halálát nem kívánom, de azért jó lenne nem átesni a paci túlsó oldalára...
  Tökmindegy, hogy kire: ha lőnek, az kivizsgálandó, utánajárandó, hírértékű, stb. Kit érdekel, hogy roma vagy kínai vagy nemtudoménmilyen az illető? Ember-ember. Persze azt senki nem olvasná el, ha a származásra utaló jelzőket kihagynák a címből.
  Maximálisan egyetértek a 4-es hozzászólóval... Ha netán bűnelkövetőről lenne szó (ugye, láttunk már olyat, hogy egyik a másikra lövöldözött...), bezzeg sehol nem szerepelne a szó, igaz? Röhej... :-/”
 • 10. háté 2011. július 21. 14:14
  „Reggel a Kossuth-n a hírekben úgy közölték, hogy a sértettek nem tudták megállapítani olyan gyorsan történt;
  - petárdák durrantak vagy lőttek!”
 • 9. Firebazs 2011. július 21. 13:48
  „Szerintem Rumcájsz volt az... A makk lassabban ér oda, mint a pukkanás.”
 • 8. Joebacsi70 2011. július 21. 13:29
  „A golyó gyorsabb a hangsebességnél. Így érdekes lenne, ha a pukkanás hangja előbb érne oda, mint a golyó (a süvítésével együtt).
  Tehát először a lövedék süvítése közelről, majd a távoli pukkanás hangja.”
 • 7. tótbéla 2011. július 21. 13:28
  „6. Csak a filmekben van előbb a lövés zaja, majd a lövedék süvítése. Egyéb esetben a fizika idevonatkozó részei az irányadó.”
 • 6. pappe 2011. július 21. 13:05
  „2-eshez: Jól van na, a köznyelvben még mindig "golyó"-nak mondják a lövedéket. Ez nem akkora baj.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvehetik a külföldi rendszámokat

Szeptember 1-jétől a külföldi rendszámú járművek jogellenes belföldi használata esetén a rendszámot… Tovább olvasom