Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Romák elleni támadás: Kevés az 50 millió - Emeljenek!

A rendőrségnek meg kell tennie azt a lépést, hogy emeli a romák elleni támadások ügyében kitűzött nyomravezetői díjat - véli a szakértő.

Tarjányi Péter biztos abban, hogy a nyomozók elfogják a sorozattámadót vagy támadókat, csak az a kérdés, hogy mikor; a gyorsabb eredményhez járulhat hozzá a magasabb összeg. A szakértő arról is beszélt, hogy az emberek túlnyomó többsége nem tud olyan nyugalommal ölni, mint az érintett ügyekben - ehhez kiképzés kell.

A romák elleni támadások egyesítése és az 50 millió forintos nyomravezetői díj kitűzése logikus lépés volt, ami mutatja azt is: komolyan valószínűsíthető összefüggés - mondta a Független Hírügynökség kérdésére Tarjányi Péter, rendőrségi szakértő. Szerinte tehát sorozattámadásról van szó, ami ha tovább folytatódik, újabb áldozatok lehetnek. Ezt pedig a rendőrség nem engedheti meg. A szakértő biztos abban, hogy a nyomozók el fogják fogni a támadót vagy támadókat, csak az kérdés, hogy mikor. Esetleges újabb hasonló fegyveres támadás után, ha a bűnöző hibázik vagy akár néhány napon belül a magas nyomravezetői díjnak köszönhetően.

Tarjányi Péter kifejtette, hogy a támadó valamilyen háttérrel rendelkezik, hiszen fegyvert és lőszert be tud szerezni. "Valamit emberek tudhatnak" - fogalmazott. Éppen azt szeretné a rendőrség elérni, hogy ezek az emberek elgondolkozzanak azon, hogy amennyiben segítik a nyomozókat "végül is pénzhez juthatnak". Bár lehet, hogy néhány millió forintért nem merték kockáztatni adott esetben az életüket, ekkora összeg és a későbbi rendőrségi védelem már elég indok lehet. A rendőrségnek ebben az esetben az a legjobb, hogyha a nyomravezető mindegyik támadáshoz kapcsolódóan hasznos információt nyújt, "ez ebben a körben nagyon belső ember lehet" - tette hozzá Tarjányi Péter.

A szakértő szerint látszik, hogy a támadó vagy támadók villámgyorsan nyúlnak fegyverhez, amit emberi élet kioltására használnak. Kiválasztják az áldozatukat, körbejárják a helyszínt azért, hogy embert vagy embereket öljenek. Tarjányi Péter megfogalmazása szerint a támadásokat "majdhogynem érzelmek nélkül hajtják végre". Ez a fajta hozzáállás, nyugalom ugyanakkor csak külön képzés után képzelhető el. Az emberek túlnyomó többsége ugyanis nem tud érzelem nélkül gyilkolni, ehhez valamilyen képesítés kell, amit akár rendőri vagy katonai egységeknél lehet megszerezni. Így tehát szerinte logikus, hogy a rendőrség ezt a vonalat is vizsgálja.

Tarjányi Péter beszélt arról is, hogy a rendőrség védelmet nyújt az esetleges nyomravezetőnek. Magyarországon is működnek tanúvédelmi programok, aminek keretében valaki akár teljesen új személyazonosságot is kaphat, tudomása szerint nemcsak az országhatáron belül, hanem az egész Európai Unióban. Véleménye szerint ebben az esetben a rendőrség ezt fogja felajánlani. Ha pedig az információért cserébe vádalkut kötne valaki a hatóságokkal, a szakértő szerint erre is van lehetőség. Tavaly július óta összesen öten vesztették életüket a romák elleni támadásokban. Az országos rendőrfőkapitány szombaton nettó 50 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat, de csak arra az esetre, ha a bejelentő olyan bizonyítékot vagy információt szolgáltat, amely mindegyik bűncselekmény tetteseihez elvezet.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. vzastaroth 2009. május 05. 13:04
  „Ha már úgyis itt vannak az FBI szakemberei, akkor akár segíthetnének a cigányok által elkövetett bűncselekmények felderítésében is, de lehet, hogy ahhoz kevesen lesznek, mert nem csak öt esetről van szó... (Óóó, hogy én milyen feledékeny vagyok, hiszen Magyarországon nincs is cigánybűnözés!)”
 • 49. igazságot 2009. április 28. 09:00
  „Még annyit hadd tegyek hozzá a saját elképzeléseimből hogy régebben ugye sokkal több cigány dolgozott, mivel volt hol dolgozniuk... aztán elvesztették állásukat, sokkal több lett az általuk elkövetett bűncselekmények száma is... a nagyfejűek a parlamentbe erre úgy válaszoltak hogy sokkal több kedvezményhez juttatták őket, még a jogi területen is... a magyarokat meg a saját hazájukba elnyomják, és az iskolákba is azt hajtogatják hogy jelentéktelenek vagyon meg még sorolhatnám vagyis a nemzeti öntudatot tudatosan romboltatják... a katonaságot megszüntették, miközben a 2 félt folyamatosan uszítják egymás ellen, aminek véleményem szerint akár polgárháború is lehet a vége...:S és mivel nincs katonaság kik raknának rendet??? csak nem külföldi katonák??? lemerném fogadni hogy amerikában meg izraelben már meg is van h melyik egység fog ide jönni... és ugye az ország miből élt? kölcsönökből... azt kiktől lehet felvenni??? zsidóktól... ha ők is ide jönnek "rendet rakni"==> ami ugye a céljuk, akkor szépen megszerzik maguknak az országot úgy hogy semmilyen visszhangja nem lesz, mivel nyugaton csak azt fogják látni hogy teljesen tönkre ment Magyarország... és ekkor már gyakorlatilag minden meg van ahhoz hogy megalakuljon egy új zsidó állam európa szívében, ahol felépülhet az unió fővárosa...”
 • 48. Túrabakancs 2009. április 28. 08:32
  „Tapmancs!
  Mindenesetre az sem normális /véleményem szerint/ aki cigány nővel áll össze! Vannak ritka esetek
  amikor balhémentes az ilyen nő, de nagy százalákban konfliktusokkal terhelt az ilyen kapcsolat! Az
  persze más dolog, ha abban a faluban ritka a fehérnép /szó szerint :) / mint a fehér holló! Sok
  roma férfin nem látni a fajra jellemző jegyeket, de attól még cigánynak származtatható! Az előttem
  szóló egyik fórumozóval egyetértek, nem a tisztességes romákat kellene kicsinálni, hanem a maffió-
  zó társaikat. A kormánynak mindenesetre jól jönnek ezek a balhék, egyre szigorúbb törvényeket
  lehet hozni a kisebbségiek védelmében, ez pedig a zsidóságnak a legjobb! Majd meglátjátok hogy a célzásom
  igaz, csak várni kell rá hogy kiderüljön!”
 • 47. Tapmancs 2009. április 28. 08:08
  „Hát, a képe alapján (kuruc) az utolsó áldozat nem cigány volt. Akkor miért is rasszizmus?”
 • 46. GROUCH 2009. április 28. 00:20
  „50 millió a bodzatolvajoknak, a kórházi lélegeztető gépekre meg mi adjunk adományt, hogy a koraszülött babák életben maradjanak. A bőnyi állatmenhely vezetőjének eltünésére csak 1 millió jutott a nyomra vezetőnek, akit egy "kétes" kinézetű ózdi erőteljes erős ember ölt meg és elégetett. Na és a Cosma gyilkos fejére, mennyi volt a kitüzött díj? A kismegyeri Turul rongálók kik voltak? Szabadon vannak! Ez vagy te Magyarország? Több évtizedet éltem nyugaton és büszke voltam rá, hogy MAGYAR vagyok. Itthon élve, már lassan eljutok oda, hogy szégyen érzetem van. Nem 50 milliót nekik, hanem jegyet egy lukas hajóra!”
 • 45. Hangya 2009. április 27. 23:14
  „http://web50.alpha.ibone.ch/?p=1147”
 • 44. JÓZSINÉNI 2009. április 27. 21:48
  „Nem értem,ha már ölik a romákat,akkor miért ezeket a szegény,nyomorult "faluszélit".Az alvilágból kéne ritkítani.Persze az nehezebb és körülményes!”
 • 43. xo16zy 2009. április 27. 17:35
  „Ez nem igaz!! Erre bezzeg van pénz!?!
  Ha tudnám kik tették, még 100millióért sem dobnám fel őket!!”
 • 42. Ms.Wolf 2009. április 27. 16:32
  „Azt kihagytam, hogy tisztelet a kivételnek.”
 • 41. Ms.Wolf 2009. április 27. 16:29
  „Érdekes. Ebben az országban mindenki rasszista, ölik a cigányokat... csak épp a dolgozó ember döglik éhen, és a cigány futkozik audival, meg mercivel.
  Aki képes gondolkodni az átlát a mocskos médián.
  Csak egyet nem értek, miért mindig ez a téma? Állandóan cukkolni próbálják a népet.
  Most nem húztak elő Niggériából valami öreg zsidót, aki kárpótlást érdemelne a 40-es évekért? Vagy a következő cikkben lesz? Lejárt lemez. Már vicces, ami itt megy.
  Inkább azon siránkozzunk, hogy meddig bírja az ország a növekvő infláció és a 1.5 ember adjából.
  Ms.Wolf”
 • 40. igazságot 2009. április 27. 16:00
  „http://kuruc.info/r/35/39425/
  http://kuruc.info/r/35/39428/
  http://kuruc.info/r/35/39423/
  http://kuruc.info/r/35/39422/ !!! ezt különösen ajánlanám mindenkinek, egy fbi-os hozzá szólása a támadásokhoz... mint ahogy az ő véleményéből is kiderül a sorozatgyilkosok az esetek 99%-ban nem rasszista indítékból ölnek... aki nem hiszi a soroni városi könyvtárból kiveheti egy másik fbi-os viselkedés kutató ügynökének a könyveit, főleg a sorozatgyilkosok című könyvét és az illetőt John Douglas-nak hívják...”
 • 39. igazságot 2009. április 27. 15:53
  „az mind szép és jól hangzik hogy 50000-en kivándorolnának??? de emlékezzünk vissza hogy mi volt akkor amikor svédekhez mentek??? rémlik??? pár napon belül vissza toloncolták őket... ugye milyen rasszista egy nép ez a svéd??? érdekes ott a new yorkiak sem háborogtak... az meg sztem megint nevetséges hogy azzal jártatják a szájukat hogy az elmúlt 2 évben ez volt a 17. romák ellen elkövetett támadás... és fordítva? naponta több... meg ha majd megint kisiklik egy vonat ugye ott sem a fémkereskedők lesznek a hibásak mert pl. hiányzik a sínből a csavar... vagy ha majd megint megerőszakolnak fiatal lányokat és netán még élve fel is gyújtják, ott majd megint hallgatás lesz... és ez a szomorú az egész országban és ez alol a kisalföld napilap sem kivétel hogy ha cigányok az elkövetők akkor cenzúrázás van meg hallgatás,de ha ellenük követnek el valamit csak arról lehet hallani... aztán lszarom ha törlik a regisztrációmat erről az oldalról de akkor is ez az igazság, és azzal is csak azt mutatják majd meg h a magyarok a saját hazájukban mennyire elvannak nyomva...:( meg amikor a szegény cigányokat védik ebben az országban, NÉZZÜK MÁR MEG HOGY SZLOVÁKIÁBAN,OLASZORSZÁGBAN,FINNORSZÁGBAN, VOLT JUGOSZLÁV ÁLLAMOK (NINCS KEDVEM FELSOROLNI), ROMÁNI STB... OTT H VISZONYULNAK HOZZÁJUK??? érdekes módon ők nem rasszisták, pedig ők már gyújtottak fel egész cigány putrit... csak ott ugye nincs a parlamentben egy szdsz nevezetű zsidó párt, aki fél h a következő választásoknál kiesik a parlamentből, és mással nem tud már kampányolni h lejáratja a jobbikot elég szánalmas h már csak a drogosokhoz,a kisebbséghez és a melegekhez tudnak kampányolni... és akkor most kitérnék a romák elleni támadásokra... ugye ez valóban megtörtént, ezen nincs mit vitázni... na de az elkövetők??? tegyük fel h a szélsőjobboldal... nekik mi lenne a céljuk? tegyük fel h kiirtsák a kisebbséget... hát akkor ők nem jöhetnek számításba mert 2 havonta 1-et lelőnek azzal nincsenek elöbréb... ráadásul nem is fontos személyeket lőnek ki... meg ha végig gondoljuk ha egy szélsőséges szervezet valamit csinál, akkor azt magára válalja! ezzel tartaná félelembe a népet... meg elég valószínűtlen h ha tényleg úgy lenne a dolgok mint ahogy állítják, akkor még mindig szabadlábon lenne az az ember, aki fekete terepjáróval jár, tök sötétben úgy tud célozni h egy lövésre meg öl egy embert... biztos hogy ilyenből legalább 10 millió van az országban... meg ha jól emlékszem a hírekből, csak nagyon sok média kifelejtette, hogy a tatárszentgyörgyi esetnél a falu mellet pár kilométerre egy katonai bázis van... ahol sztem találnák fekete terepjárót meg jól lövő embereket... meg elég érdekes volt már az is ahogy a rendőrök és az orvosok hozzá álltak a dolognak... én akár mennyit is gondolkozom ezen a témán mindig csak arra a nézőpontra jutok, h ebből nem a gárdának meg a jobbiknak lenne haszna (miért is csinálnának ilyen, amikor ha meghúzzák magukat és csinálják azt amit elkezdtek simán bekerülhetnek a parlamentbe), ha nem egy olyan pártnak lenne ebből haszna mint az szdsz vagy hívjuk inkább zsdsz-nek... a jobbik lejáratásából egyedül csak ők húzhatnának hasznot... én így látom... remélem azért meghaggyák ezt a forumba meg jó lenne ha minnél több emberhez el is jutna ez az üzenet...”
 • 38. igazságot 2009. április 27. 15:31
  „Előre is bocsánat hogy regényt fogok írni!!!”
 • 37. imre1964 2009. április 27. 15:26
  „Én azokat támogatnám aki lelöviöket.
  Megérdemelnék hogy tudjanak venni jobb fegyvereket.”
 • 36. MTT 2009. április 27. 14:36
  „Ötletem a következő: szálljanak be a "fejpénz" emeléséhez a megyében lakó "Milliárdos színesfémkereskedő roma család" tagjai,(lsd: youtoube) gondolom, nekik meg sem kottyanna pár millát ajándékba odanyomni a keresés sikere érdekében.”
 • 35. Arvisura 2009. április 27. 14:23
  „AHA. Ennek az országnak nem lesz akkora szerencséje, hogy ez megvalósuljon. Ezzel kapcsolatban van egy jó kis cikk itt: http://www.kuruc.info/r/7/39397/”
 • 34. AHA. 2009. április 27. 13:25
  „http://vasnepe.hu/cimlapon/20090427_otvenezer_cigany_vandorolhat_ki_amerikaba
  ÍGY LEGYEN!”
 • 33. Arvisura 2009. április 27. 13:24
  „Ime a fajvédő média által hőn szeretett rasz jeles képviselői által elkövetett esetek. Ez csak 2008 félévi termése.
  A cigánybűnözés kronológiája - 2008 január 1-től 2008 június 30-ig

  2008-01-02. 18:09
  Egy 13 éves gyermekkorú és két 14 éves fiatalkorú fiú, valamint egy 19 éves férfi betört egy 84 éves öregasszony házába, rátámadtak, és kirabolták.

  2008-01-04. 10:25
  Ismeretlenek megpróbáltak kirabolni egy mentőautót szombat este Budapesten a X. kerületi Hős utcában. A tettesek betörték a gépkocsi egyik oldalsó ablakát, mialatt a személyzet egy beteget látott el egy Hős utcai lakásban. Felforgatták a kesztyűtartót, ahol azonban nem találtak értéket, így nem tulajdonítottak el semmi értékeset.

  2008-01-04. 19:55
  Súlyos sérülést szenvedett az a 15 éves fiú, akit egy tíz év körüli fiú szúrt combon csütörtökön délután Budapesten, a Blaha Lujza téren

  2008-01-04. 19:55
  Egy 18 éves szakközépiskolás fiút a VIII. kerületben cigányok megtámadtak. A mentőben belehalt sérüléseibe.

  2008-01-10. 14:11
  Szombathelyen két rabló pillangókéssel kényszerítette áldozatát arra, hogy adják át értékeiket, de azok ellenálltak, így csak egy gyűrűt sikerült zsákmányolniuk.

  2008-01-11. 09:30
  A Nagyvárad téri templom rézborítását ellopták, majd a parókiát ürülékkel szennyezték be helyi cigányok.

  2008-01-12. 18:17
  A marcali plébániatemplomban egy férfi rátámadt egy 76 éves imádkozó asszonyra, többször megütötte, és megpróbálta megerőszakolni, de a templomban tartózkodók az asszony segítségére siettek.

  2008-01-13. 18:47
  Tiszanána lakosai szombaton, az urivi áttörés napján ismét emlékművet avattak, immáron másodszor. A hősök kertjében álló emlékműre felhelyezett, az elesettek, áldozatok neveit tartalmazó 24 bronztáblából ugyanis korábban ismeretlen személyek 12 darabot elloptak. A 134 nevet tartalmazó emlékmű megcsonkult.

  2008-01-17. 13:11
  Az RTL Klub forgatócsoportja a Blaha téri késelő, "Maugli" rokonaihoz ment riportot készíteni, ám a cigányok, kirabolták őket.

  2008-01-14. 20:37
  Ismeretlen tettesek Kötcsén ellopták a református imaház közel egymillió forint értékű harangját.

  2008-01-15. 11:16
  A Nyugati pályaudvarnál megpróbáltak kábelt lopni, amivel zárlatot és tüzet okoztak, illetve több vonat késését.

  2008-01-16. 09:50
  Két 14-15 éves és egy 12 éves cigány egy 14 éves magyar fiútól kést használva rabolta el az értékeit este az Ifjúság úton.

  2008-01-20. 07:21
  A Móricz Zsigmond körtér környékén hat cigány körbevett egy magyar fiatalt akit ezután összevertek és kiraboltak.

  2008-01-22. 18:32
  Fejszével támadt a rendőrökre egy rinyaszentkirályi férfi, akit azért kerestek, mert a feltételezések szerint betört egy helyi gazda pincéjébe, és onnan ellopott mintegy tíz liter bort - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

  2008-01-23. 18:28
  Tiszaburán a pályáról levonuló jászdózsai játékosokat agyba-főbe verték a helyi cigány szurkolók. Csatárukat még játék közben úgy fejbe rúgták hogy annak orrából és szájából tíz percig dőlt a vér. Rajta kívül még Surányi Rolandot és Borics Lászlót - akik civilben egyébként rendőrök - verték meg nagyon, illetve egy fia védelmére siető édesanyát. A játékosok a sporttelepet csak két autónyi rendőr segítségével tudták elhagyni.

  2008-01-24. 14:29
  Jászjákóhalmán a II. világháborús emlékműről ellopták az elesettek névsorát tartalmazó bronztáblát.

  2008-01-25. 18:02
  Százezres kárt okozott a tiszakórodi polgármesteri hivatal berendezésében egy fiatal cigány és nővére, mert ott nem tudták nekik garantálni, hogy egy tanfolyam elvégzése után kapnak munkát.

  2008-01-25. 18:49
  Hajdúhadházon egy fiatal fiú ellopta egy asszony mobiltelefonját, majd két társa elgáncsolta a nőt, megütötték, és a tárcáját is elrabolták.

  2008-01-25. 21:43
  Életveszélyes állapotban került kórházba az a magyar férfi akit mellkason szúrtak az Örs vezér téren, miután szóváltásba keveredett két fiatalemberrel, akik sértegették a barátnőjét.

  2008-01-26. 15:32
  Okányon egy helyi bűnözőcsalád - fémlopás, droghasználat, stb. - félholtra vert egy idős fogyatékos urat annak lakásán, majd kirabolta.

  2008-01-30. 10:29
  Egy ötfős cigány banda rendszeresen kirabolja a Debrecenben a Petőfi téri pékséget és egyéb boltokat. Az eladók azonnali zárással próbálnak a bűnözők ellen védekezni.

  2008-02-01. 18:18
  Miután a 22 éves nő autójával elütött egy lopott kerékpáron közlekedő cigányasszonyt a Petőfi utcában - aki könnyebb sérüléseket szenvedett -, annak rokonai rátámadtak a nőre, aki csak a rendőrség gyors kiérkezésének köszönhetően szenvedett csupán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket.

  2008-02-02. 16:11
  Életveszélyes sérülést szenvedett az a 20 éves férfi, akit este tíz óra tájban egy zsebkéssel szúrt hasba a 15 éves támadó egy italbolt előtt. Szemtanúk megerősítették hogy a támadók többen voltak, és mindannyian cigány származásúak.

  2008-02-04. 14:21
  Baltával támadt a falopáson rajtakapott Orsós Sándor a rendőrökre, ezért azok csak figyelmeztető lövés leadása után tudtak intézkedni.

  2008-02-05. 07:29
  A sajóbábonyi polgármester egy szándékos gyújtogatás kapcsán a következőt mondja egy lakossági fórumon: "Sajóbábonyban a magyar ember van hátrányos helyzetben, a cigányok terrorizálják a magyarokat." Sajóbábonyban két éve egy idős férfit nyakon szúrtak, gerincét eltörték, az állításuk szerint csupán lopni induló elkövetők.

  2008-02-06. 15:34
  Egy 14 és egy 16 éves cigány fiú saját lakásán rátámadott egy 92 éves úrra, bántalmazták, majd elvették 20.000 forintját.

  2008-02-07. 08:43
  A Henit felgyújtó Kurai András - azaz Muki - cellájában egy 15 éves fiút megerőszakolt, majd orális szexre kényszerített.

  2008-02-08. 14:04
  Tarnabodon egy 15, 16 és 17 éves cigány, lakásán kirabolt, majd olyan súlyosan bántalmazott egy 67 éves férfit, hogy az belehalt sérüléseibe.

  2008-02-10. 18:37
  Emberölési kísérlet miatt keres a rendőrség egy 18 év körüli "fiatalembert" aki a nyílt utcán többször megszúrt két férfit Miskolc belvárosában.

  2008-02-23. 16:18
  Megerőszakolt és kirabolt egy 80 éves asszonyt szombaton, Tarnaörsön, egy 20 éves helybeli cigány.

  2008-02-23. 18:01
  Még aznap elfogta a rendőrség O. Sándort, mikor meggyilkolt egy 85 éves asszonyt jászberényi tanyájának udvarán.

  2008-02-24. 20:22
  Éjszaka két ismeretlen tört be egy idős asszony házába Nyírvasváriban. A zajra felébredő idős hölgytől a pénzét követelték, fojtogatták, majd megkötözték. Az asszony könnyű sérüléseket szenvedett.

  2008-02-24. 21:43
  Késsel megszúrt egy 14 éves lány egy 33 éves férfit. A férfi súlyos sérülést szenvedett.

  2008-02-24. 21:43
  Szombaton négy kamasz verekedett össze Aranyosapátiban. Később a rokonok is csatlakoztak. Egy fiatalember súlyos, többen könnyű sérüléseket szenvedtek.

  2008-02-24. 21:43
  Egy zalai bálban verekedés tört ki. Egy helybéli férfi súlyos, egy másik könnyű sérüléseket szenvedett.

  2008-02-24. 21:43
  Öt szabolcsi templomba törtek be a hétvégén, ahol kifosztották a perselyeket.

  2008-02-25. 15:57
  Rágyújtotta az ágyneműt arra az öreg mozgássérültre a rabló, akitől ezer forintot tulajdonított el.

  2008-02-25. 15:57
  A Vasvári Pál utcai telephely kerítését kivágták, majd 9 éves gyerekükkel színesfémet loptak.

  2008-02-25. 15:57
  Kispesten kábellopás miatt megrongálódott 36 távközlési törzskábel, aminek következtében az érintett terület 90 százalékán nincs például telefon és internet szolgáltatás - közölte a Magyar Telekom.

  2008-02-25. 15:57
  Szülei élelmiszerekkel pakolták tele 13 éves gyerekük ruházatát, majd mikor ez feltűnt az eladóknak, a szülők sorsára hagyták gyermeküket.

  2008-02-25. 15:57
  Számítógép, LCD monitor, CD-s rádiós magnó, készpénz, és egy lemezkazetta volt a zsákmánya annak az ismeretlen tettesnek, aki szombatra virradóra tört be egy rákócziújfalui óvodába.

  2008-02-27. 11:31
  A Borsod megyei Tállyán egy 9 éves cigánygyermek támadt iskolatársaira, és rabolta ki őket.

  2008-02-29. 19:19
  A baranyai Felsőszentmártonban egy kocsmai tömegverekedés után az egyik sértett belehalt sérüléseibe, Hegyszentmártonban pedig egy bálban majdnem agyonvertek valakit.

  2008-03-08. 09:44
  Zalakomárban a családhoz kiérkező orvost rendőri felügyelet mellett életveszélyesen megfenyegették.

  2008-03-08. 09:50
  Életveszélyes helyzetet teremtettek az illegális fémgyűjtők az elhagyott Egercshi bányában.

  2008-03-08. 09:57
  Siófokot rettegésben tartják a cigányok. Jól behatárolható az a fiatalokból, fiatal felnőttekből álló bűnözői kör, akik a városrészben gyakori autófeltöréseket, betöréseket elkövetik. Legutóbb két tizenéves a temetőben lopta el egy idős asszony táskáját a pénzével együtt.

  2008-03-08. 16:00
  Érpatakon a fehérek rettegésben élnek, a helyi cigányok mindenkit megfenyegetnek, a szemtanúk nem mernek tanúskodni. A faluban havonta 17 millió forint segélyt fizetnek ki, ebből 94%-ot cigányok kapnak.

  2008-03-10. 11:11
  Hevesi és borsodi falvakat tartanak rettegésben a cigányok. Utoljára a BAZ megyei Gadnán egy 88 éves asszonyt erőszakoltak meg, majd különös kegyetlenséggel meggyilkolták: késsel összeszurkálták, a szemét kinyomták, levágták a lábát, majd baltával széthasították a fejét.

  2008-03-11. 17:09
  2 év 10 hónapra ítélik azt a cigány lányt aki többek között lopás, rablás, erőszak és nemzeti csoport elleni erőszak miatt került bíróság elé. Támadásainál a következőket mondta: "Ti magyarok nagyon fennhordjátok az orrotokat, meg lesztek verve, meg lesztek ölve!" Tetteit nem bánta meg, büszkén mesélte bűneit a bíróságon, és a tanúkat folyamatosan szidalmazta.

  2008-03-12. 14:04
  Hétfőn délután a gyöngyösi kórházban cigányok megvertek egy doktornőt, aki egy beteget nem akart befektetni az osztályra. Az orvos szerint a beteg állapota ezt nem indokolta, járóbeteg szakrendelésre kívánta továbbküldeni. A doktornő beadta a felmondását, feljelentést nem mer tenni.

  2008-03-12. 14:56
  Kaposvár-Kisasszondon két nőt hurcolt el az erdőbe, egyiküket meg is erőszakolta egy 47 éves kisasszondi cigány férfi. A férfi 4 hónapon keresztül menekült a rendőrség elől. A belső-somogyi cigányság - mint egykor a betyárok idején - segítette a bujkálásban, élelmet vittek neki búvóhelyeire.

  2008-03-17. 14:24
  Kirabolt és meggyilkolt egy 93 éves asszonyt a 15 éves fiú a Borsod megyei Szalonnán.

  2008-03-18. 15:32
  Két férfi egy 74 éves asszonnyal végzett, majd 3200 forintot zsákmányoltak tőle.

  2008-03-21. 09:51
  Alig múltak tizennégy évesek azok a lányok, akik Miskolcon kővel és bottal vertek meg egy 50 éves férfit. A két kamasz a munkából hazafelé tartó férfit azért támadta meg, hogy pénzt követeljen tőle. Miután nem kaptak pénzt, kővel dobálták meg a férfit, majd bottal kezdték ütlegelni.

  2008-03-21. 16:12
  Két büntetett előéletű férfi erőszakolt meg egy asszonyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tornyospálcán, miután rátörték házának ajtaját és megverték.

  2008-03-22. 18:36
  Többször is maffiamódszerekkel tulajdonítottak el értékes, rézből készült légkábeleket a BKV Zrt. vonalain, ezzel csak az elmúlt fél évben több tízmillió forintos kárt okoztak a közlekedési vállalatnak. A BKV félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, az ügyben a rendőrség is nyomoz.

  2008-03-23. 19:14
  A Rábaköz egyik legrégibb és legnagyobb búcsújáró-helyét, a szanyi Szent Anna Kápolnát és több más, a térségben található templomot is kifosztottak ismeretlenek a húsvétot megelőző nagyhétben. Gyertyatartókat, feszületeket loptak el, de volt, ahonnan a harangot is magukkal vitték.

  2008-03-24. 18:07
  Rossz jegyet akart adni neki, ezért megrúgta, és egy vascsővel kezdte ütögetni fizikatanárát egy 16 éves fiú. Az eset egy józsefvárosi iskolában történt. A fizikatanár azóta felmondott.

  2008-03-25. 21:29
  Agyonverte hároméves gyermekét a cigány apa.

  2008-03-26. 10:33
  Húsvét hétfőjét követő reggelen családi házában holtan találtak egy 78 éves kenézlői asszonyt. A helyszíni szemle megállapításai szerint a lakásba dolog elleni erőszakkal behatoltak, majd bántalmazták az idős sértettet, aki ennek következtében elhalálozott. A lakásból használati tárgyakat és készpénzt tulajdonítottak el.

  2008-03-27. 07:26
  Kaposvár: Országos felháborodást váltott ki a tanárát lökdöső, rugdosó, csapteleppel fenyegető fővárosi diák. Az eset nem egyedi. A kaposvári Széchenyi kereskedelmi és vendéglátó-ipari középiskolában például már teljesen elfajult a helyzet: a tanárok azt fontolgatják, nem tanítanak egy bizonyos osztályban, ahol az egyik diáklány szerintük lehetetlenné teszi nemhogy a normális oktatást, de még a legalapvetőbb iskolai normákat sem tartja be.

  2008-03-27. 21:51
  100 millió Ft veszteséget okoztak a kispesti kábeltolvajok.

  2008-03-31. 13:48
  Kifosztották és szétverték a hétvégén a mádi templomot.

  2008-03-31. 18:53
  Vasúti kábellopáson kaptak rajta a hétvégén a rendőrök egy 16 és egy 18 éves lányt Baktalórántháza közelében. A lányokat nem vették őrizetbe.

  2008-04-01. 13:32
  Rátámadt a gyermekjóléti szolgálat három munkatársára egy család Nyírcsaholyban, kettejük könnyű sérüléseket szenvedett. A szolgálat egyik munkatársa, valamint egy védőnő és egy gyakorlaton lévő főiskolai hallgató azért kereste fel hétfőn a családot, mert a felszólítás ellenére sem adatták be 15 hónapos babájuknak a kötelező védőoltást.

  2008-04-01. 14:35
  Több rablást is elkövetett már egy 11 éves cigánylány Szegeden, a rendőrség, mivel a gyermek még nem büntethető, tehetetlen. Fél tucat rablás, illetve annak kísérlete írható egy 10 éves szegedi gyermeklány számlájára a rendőrség adatai szerint - értesült a HavariaPress. A gyermek hosszabb ideje tarja már rettegésben a csongrádi megyeszékhelyen élőket.

  2008-04-02. 14:37
  Miskolc egyik belvárosi lakótelepének környékén egy gyerekkorú és két fiatalkorú rabolt ki egy fiatalkorú fiút. A három támadó 15 000 forintot zsákmányolt.

  2008-04-05. 14:00
  Miután fizetni nem tudott, késével nyakon szúrta a taxisofőrt a 17 éves Fk R István.

  2008-04-05. 14:02
  Több alkalommal megerőszakolta saját, 12 éves lányát egy cigány a Heves megyei Tarnabodon. A kislány mostohaanyja tett bejelentést a Hevesi Rendőrkapitányságon arról, hogy élettársa, a gyermek édesapja, immár egy éve rendszeresen molesztálja a kislányt, és többször meg is erőszakolta - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint.

  2008-04-07. 14:56
  Ellopták Dunaharaszti és Szigetszentmiklós között a HÉV kábelét a sztrájk ideje alatt. A kábel visszapótlása súlyos költséget jelent majd, melyet természetesen az adófizetők pénzéből fizetnek.

  2008-04-08. 15:25
  Egy három éves kisfiút gázolt el egy autó kedden kora délután, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkáta Petőfi utcájában. A kisfiú az eddigi adatok szerint féktávolságon belül rohant a Petőfi Sándor utca úttestére, s egy arra hajtó autós elgázolta kocsijával. A baleset következtében a gyermek súlyosan megsérült. Az elgázolt kisfiú családja, mintegy harminc cigány ember dühében az autó sofőrjére, valamint utasára támadt. Beverték a kocsi szélvédőjét és oldalsó ablakát, a sofőrt pedig össze-vissza verték. A végletekig elfajulni látszó helyzetet a közben odaérkező mentősök határozott fellépése mentette meg. A gyermeket és a sofőrt is kórházba szállították, mindkettejüket súlyos sérülésekkel.

  2008-04-10. 16:30
  Szerencs - A vasúti síneket talpfához leszorító csavarokat szedtek ki Szerencsen fémhulladék gyűjtők - elkapták őket. Nemcsak tolvajlás, hanem börtönévekkel fenyegető, vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt indult eljárás...

  2008-04-10. 18:09
  Jászladány: Nagy felháborodást keltett Jászladányon, hogy a helyi temetőből ellopták a 80 kilós lélekharangot. Balogh Zoltántól a Jászberényi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető helyettesétől tudtuk meg, hogy a rendőrség kedden értesült a történtekről, s meg is kezdték a nyomozást az ügyben.

  2008-04-11. 11:51
  Élet és testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanúsítottait akarták elfogni a rendőrök Taktaszadán és Prügyön még kedden, ám a feldühödött kétszáz fős rokonsereg ki akarta szabadítani őket. Végül a helyszínre érkező közel félszáz rendőr és kommandósok láttára lecsillapodtak a kedélyek.

  2008-04-13. 13:15
  A négy fiatalkorú és három gyermekkorú fiú három embert rabolt ki szombaton éjszaka Egerben; egy ezüst nyakláncot egy pendrive-ot és két mobiltelefont zsákmányoltak. Mindhárom áldozatukat megverték; egyikük súlyos sérüléseket szenvedett.

  2008-04-14. 15:22
  Jászladány - Hátborzongató jelenetnek lehettek tanúi azok a szórakozni vágyók, akik a péntek estét az egyik jászladányi büfében töltötték. A nyugodt beszélgetés egyik pillanatról a másikra vérfürdővé változott. Az egyik 47 éves vendéget egy közismerten agresszív férfi üvegpohárral nyakon szúrta, s a tettes mint aki jól végezte dolgát, tette elkövetése után távozott a helyszínről. A szúrás mindösze két miliméterre állt meg a nyaki artériától.

  2008-04-17. 10:32
  Megöltek egy 77 éves asszonyt somogyzsitfai otthonában anyagi haszonszerzés miatt - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint az áldozatra - összekötözött kezekkel és lábakkal - a hozzátartozók találtak rá szerda délután.

  2008-04-17. 12:32
  Fajtalankodásra kényszerítettek nagyobb társai egy tizenegy éves kisfiút az igali speciális iskola és kollégiumban; legalábbis ezt állítja a fiú, akinek szülei feljelentést tettek a rendőrségen - írja a csütörtöki Somogyi Hírlap. A megyei lapnak nyilatkozó anya azt mondta, a fiú egy januári napon zaklatottan érkezett haza Büssübe az igali kollégiumból, szinte azonnal azt kezdte mesélni, hogy a nagyobbak - négy tizenhat-tizenhét éves fiú - mit műveltek egy hétéves kis társukkal. Aztán az is kibukott belőle: vele is ugyanezt tették... A gyerek elmondása szerint egy hétéves társával együtt a négy fiú a vécébe vitte őket, ahol meztelenre kellett vetkőzniük és veréssel, fenyegetéssel fajtalankodásra vették rá őket. A fiú szerint még egy kést is a torkukhoz szorítottak és azt mondták: ha bárkinek beszélnek a történtekről, megölik őket. Az eset többször is megismétlődött.

  2008-04-18. 14:27
  Fegyveres rablást kísérelt meg egy férfi csütörtök délután Pécsett. A Nagy Lajos Király utcai szemüvegboltban két eladóhölgy tartózkodott, amikor fél négy körüli időben belépett az ajtón egy 45 év körüli, 175 cm magas, köpcös testalkatú, kreol bőrű, borostás férfi.

  2008-04-20. 15:00
  Életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség egy 16 és egy 17 éves fiút, mert a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn úgy összerugdostak egy 21 éves fiatalembert, hogy elrepedt a lépe - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton.

  2008-04-20. 15:06
  Szombaton este nyolc óra előtt a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság járőrei az Alkotmány utcán igazoltattak két személyt, akikkel kapcsolatban felmerült, hogy előzőleg betörtek egy közeli házba. A rendőrök ellenőrizték a lakást, ahol vérbe fagyva találták a tulajdonost, egy 69 éves férfit.

  2008-04-20. 16:36
  Az M7-es autópálya mellett, egy kapcsolószekrényből a tolvajok optikai- és rézkábeleket vittek el, ami miatt Nagykanizsa palini városrészében, továbbá Magyarszentmiklós és Gelse térségében mintegy kétezer előfizetőnél szűnt meg a távközlési cég szolgáltatása.

  2008-04-20. 16:47
  A Keleti Pályaudvarra érkező és onnan induló vonatok 20-30 perces késéssel közlekednek, mert ismeretlenek, délután kábelt akartak lopni és eközben megrongálták a vasúti jelzőberendezés vezetékeit.

  2008-04-21. 18:26
  Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki magát egy szolgáltató munkatársának kiadva lopott meg egy idős embert Józsefvárosban, majd még össze is verte a sértettet.

  2008-04-22. 15:19
  Hajléktalanok kifosztásából éltek - Megvakították siketnéma áldozatukat. Rablás miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy házaspár ellen, akik hajléktalanok kifosztásából éltek. Módszerük az volt, hogy a férfi gázspray-vel szembe, illetve arcon fújta a hajléktalanokat, majd megrugdosta, ütötte őket, hogy képtelenek legyenek védekezni.

  2008-04-25. 11:17
  Mindössze egy zacskó chipset zsákmányolt az a korábban emberölés vádjával ült 25 éves férfi, aki a salgótarjáni taxiállomáson bántalmazott két mátraverebélyi lakost. A 48 esztendős apa, az ütés következtében nyolc napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett. Ezután a 14 éves fiút is földre küldte, s azt követelte tőle, hogy adja át neki a kezében szorongatott rágcsálnivalót. A gyerek nem ellenkezett. A tettest rövid időn belül elfogták.

  2008-04-27. 17:01
  Több száz háztartásban szünetelt az internet- és telefonszolgáltatás Nagykanizsán, mert szombaton este az M7-es autópálya mellől ismét kábelt vittek el ismeretlenek.

  2008-04-28. 12:33
  Mezőtúr külterületén a 46-os számú főút mellett az ismeretlen elkövető két helyen elvágta az elektromos kábelt, méghozzá úgy, hogy azt az érkező vonat kerekei alá rakta, és a kerekek vágták el azokat. A kábel-elvágás következtében a vasúti sorompó és fényjelzőkészülék működésképtelenné vált.

  2008-05-01. 15:31
  Hétszáz méter hosszú vasúti biztonsági kábelt loptak el még szerdára virradóra a Bács-Kiskun megyei Mátéházapuszta vasútállomásról. A kábel a fénysorompó működtetéséhez volt szükséges és a tolvaj a föld alól ásta ki.

  2008-05-04. 12:23
  Ellopták a mezőkövesdi régi kistemplom orgonasípjait feltehetően csütörtökről péntekre virradó éjszaka. Az orgonasípok rézből készültek, a kár hozzávetőlegesen 5 millió forint.

  2008-05-04. 23:48
  Siófok: Dulakodásig fajult a minap négy roma asszony lopási kísérlete egy siófoki ruhaüzletben, ahol a társaság azzal próbálta elterelni az eladók figyelmét, hogy a polcokról a földre dobálták a boltban található árut. Az eladók próbálták kizavarni az üzletből a hőzöngő nőket, akik diszkriminációra hivatkozva nem voltak hajlandóak távozni. - A garázdálkodók folyamatosan fenyegetőztek, az egyik eladó begipszelt kezét is megrángatták - mondta Beke Ibolya, a Siófoki Rendőrkapitányság szóvivője. A csapat végül akkor adta fel a küzdelmet, amikor az eladók telefonon rendőrt hívtak, távozásuk előtt azonban még arcon köpték az egyik bolti alkalmazottat. A kiérkező rendőrök még a városközpontban megtalálták a nőket, akinek az sem tetszett, hogy igazoltatták őket, ezért trágárul üvöltöztek a rendőrökkel.

  2008-05-05. 11:10
  Néhány száz forintos zsákmány miatt működésképtelenné tették a tolvajok a darányi temető halotthűtő berendezését.

  2008-05-06. 17:18
  Dormánd: A hétfői anyák napi ünnepségen az egyik szülő szidalmazta és életveszélyesen meg is fenyegette az egyik tanítónőt. Kedden tovább fajultak a dolgok, mert tettlegességre is sor került, amikor is az anyuka fojtogatni kezdte a tanerőt.

  2008-05-07. 19:16
  Elloptak egy komplett vasútállomást Somogyban. A kaposújlaki megállónak még a vázát sem hagyták meg a tolvajok. A somogyjádi állomáson a fűtési szezonból megmaradt szénnek is akadt ,,gazdája".

  2008-05-08. 15:24
  Kisbér - Egy 77 éves kisbéri nénihez kedden késő délután kopogtatott be egy 60 év körüli, cigányasszony, hogy jósoljon. Azt olvasta ki tenyeréből, hogy sok pénz áll a házhoz, ha megmutatja a sajátját. A néni minden gyanakvás nélkül elővette borítékban tartott nyugdíját, melyet a javasasszony többször megforgatott a tenyerében, majd elköszönt és egy piros színű személygépkocsival távozott a helyszínről. Az autót egy fiatalabb roma férfi vezette. Az idős hölgy ezt követően vette észre, hogy a borítékból, hiányzik 80.000 forintja.

  2008-05-08. 21:51
  Majdnem félmillió forintot zsarolt ki körülbelül egy hónap alatt egy 13 éves fiú és egy 12 éves lány egy ötödikes osztálytársuktól egy mátészalkai iskolában, tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség a gyerek anyjának feljelentése alapján hétfőn kezdett nyomozni, mert a nő szerint 460 ezer forint félretett pénzük tűnt el otthonról.

  2008-05-09. 08:51
  Három idősebb nőt is kiraboltak hajdúhadházi fiatalok május elején. A tettesek bántalmazták is áldozataikat. Két fiú ellen betöréses lopás kísérlete miatt szintén nyomoznak.

  2008-05-09. 10:59
  Szeged - Csak a bőre tartotta össze bal lábát a szegedi Fogarasi Zoltánnak, akit hétfőn délután ütött el egy Dacia a Szivárvány utcában. A személyautó vezetője és utasa a baleset után elmenekült a helyszínről, a rendőrök azóta sem találják őket. A súlyosan sérült férfi munkaadója 250 ezer forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

  2008-05-11. 23:17
  Elfogta a rendőrség azt az öt férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Miskolcon, az Újgyőri főtéren bántalmaztak és kiraboltak egy 67 éves férfit. Zsákmányuk az áldozat pénze és órája volt.

  2008-05-12. 15:13
  Kiraboltak egy házaspárt vasárnap délután egy Győr mellett úton. Az idős embereket támadóik félrevezették, így ők azt hihették, hogy rendőri intézkedés részesei. A három rabló a házaspár minden értékét elvitte, a kár körülbelül egymillió forint.

  2008-05-13. 14:50
  Rendszresen lopják a Mesztegnyői Erdei Vasút sínjeit. Most 60-70 méteres szakasz tűnt el. 60-70 méter hosszan felszedték a Mesztegnyő és Nagybajom közötti kisvasút síneit. A hiányzó szakasz a mozdony vezetője még időben észre vette, így az utasokkal teli szerelvény kisiklás nélkül meg tudott állni. Az elkövetők lovaskocsit használtak a lopott síndarabok szállításához.

  2008-05-13. 16:08
  Egy 61 éves, valamint egy 36 éves nő hétfőn este a Tinódi Lajos utcában lefogott és bántalmazott egy 52 éves férfit, majd kirabolták.

  2008-05-13. 18:39
  Fegyverrel kirabolt egy 20 éves kisszállási fiút és társát a fővárosban. A két egyetemistára a Petőfi-híd budai oldalán támadt rá négy férfi, akik érékeik átadására kényszeríttették áldozataikat.

  2008-05-13. 19:04
  Kést szorított áldozata nyakához, úgy vitette el magát taxival egy férfi Miskolcon.

  2008-05-14. 21:57
  A járőrök kedden este egy lakatlan háznál értek tetten három gyereket, akik az épületről lefeszítették a vasrácsokat, majd a magukkal hozott baltával betörték az ajtókat és ablakokat, illetve összetörtek egy szekrénysort. Az okozott kár mintegy 600 ezer forint. Egy 14 éves helybeli fiút gyanúsítottként, 13 éves húgát és egy másik lányt életkoruk miatt tanúként hallgattak ki. A fiú elmondta, hogy a vasat el akarták adni, a rácsok lefeszítése közben pedig megtetszett nekik a rongálás, ezért szórakozásból kezdtek törni-zúzni.

  2008-05-17. 11:51
  Rövid úton véget vetett a helyi fiatalok vandalizmusának a rendőrség Mezőberényben. A főként fiatalkorúakból álló csoport azzal töltötte ideje egy részét, hogy elsősorban pénteken és szombaton éjszaka, szórakozásukból hazatérőket támadott meg. Általában hárman-négyen ütöttek ,,hobbiból" egyetlen embert. Emellett arra is akadt példa, hogy fényes nappal estek neki a munkából otthonukba igyekvőknek, s ugyanennek a ,,csapatnak" a tagjai törtek be háromszor az egyik helyi lángossütőhöz is.

  2008-05-17. 14:23
  Miskolc - Tíz év fegyházbüntetést kapott elsőfokon az a miskolci, Szondy telepen élő férfi, aki több alkalommal megerőszakolta, sőt cimborájával meg is erőszakoltatta feleségét három esztendővel ezelőtt.

  2008-05-17. 14:24
  A fém csatornafedelek sorozatos ellopása miatt Szandaszőlős egyes részein olyan mázsás "malomkerekek" helyettesítik a fémlopások következtében eltünedező csatornafedeleket, amik rendkívül balesetveszélyesek. A lakók felháborodottan számoltak be a Szoljon.hu-nak a lehetetlen állapotokról.

  2008-05-17. 15:40
  Hiába mentette meg egy négyéves epilepsziás kislány életét, nem sokon múlott, hogy az olaszliszkaihoz hasonló lincselés áldozatává váljon a Borsod megyei kórház főigazgatója, dr. Csiba Gábor, akit a gyermek keresztapja többször megütött a mentő-autóban, miközben több száz roma fenyegetően vette őket körül. A keresztapa részeg volt, verte a mentő oldalát és a kislány apja is igyekezett őt csillapítani. A múlt héten történt eseményt az egyébként késve a helyszínre érkező rendőrség még vizsgálja.

  2008-05-17. 15:50
  Pillanatok alatt hatalmasra dagadt az arca és ömlött a vér K. József (14) tanuló szájából, akit több ökölcsapással vert meg egy fiú a kartali iskola udvarán. Az iskola nem tett feljelentést sem a rendőrségen, sem az önkormányzatnál, a jegyző csak a Blikktől értesült az iskolai brutalitásról. Pedig a verést többen látták, de senki sem avatkozott bele, majd a vérző fiút az egyik tanára vitte haza. Másnap az édesanyja jelentette a rendőrségen az esetet, amelyet az iskola próbált eltitkolni. Azóta sem történt intézkedés a fiú védelmében, pedig bántalmazója azzal fenyegeti, hogy megöli, és családjára gyújtja a házat.

  2008-05-18. 16:21
  Győrszentiván-Győr - Százötven méter kábelt loptak el péntek éjjel fél egykor ismeretlenek, s ezzel lebénították a vonatközlekedést Győrszentiván és Győr között. Az elvágott vezetékeket a bűnözők csörlővel húzták ki a helyükről. A kár eléri a 800 ezer forintot, a vonatok csak 5 kilométer per órás sebességgel haladhattak.

  2008-05-18. 23:38
  Kaposvár - Háromszor raboltak ki, és vertek meg egy férfit Kaposváron. Az erőszakos társaságnak egy 15 éves, terhes lány is tagja volt. Az ő kivételével valamennyi elkövető előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság.

  2008-05-20. 13:28
  A 19 éves középiskolás vizsgázni indult Újfehértóról nyíregyházi középiskolájába. A vonaton a vizsgatételeket nézte éppen át, mikor három, vele hasonló korú cigány fiatal lépett hozzá, s mobiltelefonját követelték. A diák nem engedelmeskedett a fenyegető felszólításnak, mire az egyik támadó elővette kését, s megvágta vele a fiú hasát.

  2008-05-21. 11:16
  Halálos áldozatot is követelő tűzesetnél lopták el a zalaegerszegi tűzoltók úgynevezett dugólétráját. Bagyó Sándor, a zalegerszegi tűzoltóság sajtóreferense elmondta: csütörtökön este a Vas megyei Nagytilajba, a Béke utcába vonultak egy kigyulladt házhoz. A tűzoltók hajnali négyre fejezték be a munkát, s akkor döbbentek rá, ellopták a dugólétra két tagját. Azonnal értesítették a rendőrséget, de sem az eszköznek, sem a tolvajnak eddig nem akadtak a nyomára. A kigyulladt házban a tulajdonos életét vesztette.

  2008-05-21. 14:08
  Két roma család tagjai estek egymásnak a pécsi bíróságon. Az ellenérdekű fél hozzátartozói hátulról ütni kezdték a tanút, majd pillanatok alatt tömegverekedés alakult ki. A rendőröknek kellett megfékezni a randalírozókat.

  2008-05-21. 21:43
  Két 15 éves, hetedik osztályos fiút vettek őrizetbe a rendőrök Zalában, a fiatalok tavaly október óta zsarolták egyik iskolatársukat. A fiúk veréssel fenyegetőzve több alkalommal 5-10 ezer forintot csikartak ki iskolatársuktól. Az őrizetbe vett fiatalkorúak ellen büntetőeljárást indítottak.

  2008-05-21. 21:51
  Mezőtúr - Három idős embert bántalmazott brutálisan az a fiatalokból álló banda, amelynek három tagját elkapták a helyi rendőrök. A 19 és 17 éves fiúra börtön vár. A harmadik, 12 éves gyerek nem büntethető és a galeri többi tagját még keresik a rendőrök.

  2008-05-22. 11:44
  Siófok: Már a rendőröktől sem tartanak a bűnözők. Olyannyira, hogy egy 15 fős banda fejszével és lapátnyelekkel felfegyverkezve a Siófoki Rendőrkapitányság parkolójában támadt rá egy helyi férfira és társára, akik éppen a támadók ellen tettek feljelentést.

  2008-05-23. 21:27
  Több tucatnyi vasúti síncsavart ellopó tizenéves lányokat ért tetten a rendőrség Nógrád megyében.

  2008-05-23. 22:45
  Egy férfi előzetes szóváltást követően az utcán mellkason szúrta a 33 éves jászladányi áldozatát, aki a helyszínen életét veszítette. Az elkövető elmenekült a helyszínről. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi osztálya nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást.

  2008-05-23. 22:59
  Megtalálták pénteken annak a tizenhét éves nagyatádi hungarista fiúnak a holttestét, aki még csütörtökön délután tűnt el Kaposváron. Utoljára a sétálóutcán látták az Európa parknál, amint a Kapos Plaza irányába sétált egyedül. A szülők azonnal jelezték a Nagyatádi Rendőrkapitányságnak a fiú eltűnését, majd pénteken a Kaposvári Rendőrkapitányságon is bejelentést tettek - mondta el Bíró Gábor a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Pénteken délelőtt osztálytársak, szülők, tanárok indultak el keresni a fiút, végül két osztálytársa találta meg a holttestét a Béla király utca környéki tóban kora délután és azonnal bejelentést tettek. A helyszínre érkeztek tűzoltók és a Kötél munkatársai is, a rendőrség pedig lezárta a területet, azonnal megindította az ügy felderítését.

  2008-05-26. 10:39
  A gyerekek nem tudnak tanulni, mert a 12 éves, 38 kilós Bandi állandóan beszól a tanároknak. Fegyelmezéssel megy az óra, tanulásra alig jut idő -- mondta az egyik szülő. Egy anyuka arról beszélt, hogy félnek a gyerekek Banditól és a bandájától. -- Van 3--4 gyerek, akiknek a szülei tartoznak Bandi apjának. A gyerek valószínűleg ezzel zsarolja őket, és velük végezteti el a piszkos munkát, a verekedést. A lányokat fogdossa. Mi lesz 1--2 év múlva? Nem a tanárt kell hibáztatni. A gyereket kellene megnevelni, nem pedig arra tanítani, hogy a származása mögé bújva bármit megtehet! Van olyan gyerek, aki már iskolába sem akar menni, annyira fél. Több szülő is elmondta, erősen fontolgatják, hogy jövőre másik iskolába viszik a gyereküket. Ennek egyik oka Bandi.

  2008-05-27. 10:34
  Szeged-Kiskundorozsma - Néhány hónapja betörésekre szakosodott rablóbandák tartják rettegésben a dorozsmaiakat. Péntek hajnalban szétverték a helyi polgárőrség autóját, majd kirabolták a Szélmalom vendéglőt. Nincs olyan a településen, akinek legalább egy ismerőséhez ne törtek volna be ismeretlenek az elmúlt hónapokban.

  2008-05-28. 08:59
  Mezőkövesd - A nyomozás eddigi adatai szerint két férfi gyakorlatilag Győrtől Ózdig több bűncselekményt is elkövetett a tavalyi év decemberétől egészen ez év május 25-éig. A nyomozás eddigi adatai szerint a két gyanúsított forintban számolva mintegy 50 milliós kárt okozott a sértetteknek.

  2008-05-28. 10:10
  Hétől hétre több kárt okoznak a színesfémtolvajok. Az Invitel rézkábel-hálózatát megkárosító, így a cég számára legalább 50 millió forint kárt okozott gödöllői színesfém-tolvajokat elfogták a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai.

  2008-05-28. 11:48
  Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 23 éves jánoshalmi és 35 éves mélykúti férfit is, akik egy még körözés alatt lévő harmadik társukkal együtt, vasárnapra virradó éjjel raboltak ki Mélykúton egy 18 éves fiatalembert. A fiút leszólították, majd egy hirtelen mozdulattal kicsavarták a kezéből a 20 ezer forintot érő mobiltelefonját, majd búcsúzóul még arcon is vágták. Jó időre, hűvösre kerül az a feltételesen szabadlábon lévő fiatal nő is, akit több besurranásos lopással is gyanúsítanak a halasi rendőrök. Az elkövetők mindegyike cigány.

  2008-05-28. 13:34
  Egy miskolci taxist fizetés helyett sörösüveggel fejbe vágta az utasa.

  2008-05-28. 15:00
  Berontott egy tanuló anyja Pakson szerdán, a déli órákban a Gazdag Erzsi iskolába - ahová speciális képességű gyerekek járnak -, és előbb az igazgatónőt, majd az egyik tanárnőt ütlegelni kezdte - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

  2008-05-28. 16:09
  Tokodaltáró: Idős nénihez kopogtattak be a trükkösök. Egyikük egy telefontársaság képviselőjének adta ki magát és a kert végét akarta megnézni, mondván: oda oszlopot telepítenének. Míg a hölgy hátrakísérte a férfit, két társa már a lakásban kutakodott, de az idő rövidsége miatt semmit sem tudott elvinni. A három férfi beszállt egy sötét színű, feltehetően Audi típusú személygépkocsiba és elhajtott. A személyleírás szerint az a férfi, aki a telefontársaság emberének adta ki magát fehér bőrű, 30 év körüli, vékony testalkatú, átlagos magasságú, rövid barna hajú, szürkés munkaruhát viselő személy volt, míg két társa feltehetően roma származású, szintén 30 év körüliek, kövér testalkatúak, átlagos magasságúak, sötét hajú személyek voltak.

  2008-05-29. 09:01
  Az elmúlt napokban több alkalommal halálosan megfenyegették telefonon Szepessy Zsoltot, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok község független polgármesterét - írta csütörtökön a Népszabadság. A fenyegetések valószínűleg kapcsolatban lehetnek azzal, hogy Monok képviselő-testülete a napokban úgy döntött: az önkormányzat szigorítja a szociális juttatások folyósításának feltételeit.

  2008-05-29. 18:10
  Két fiatalkorú ült tegnap a vádlottak padján Kaposváron súlyos bűncselekmények miatt. Például minden ok nélkül megtámadtak és súlyosan bántalmaztak embereket a városban. A két tizennyolc éves fiatalember a kaposvári Zita Nevelőotthon lakója volt. Az egyik fiatalnak a bíróság előtt egyebek mellett azért is kellett felelnie, mert egy gyermekkorú társát állandóan rettegésben tartotta, heti rendszerességgel bántalmazta, zsarolta, és arra kényszerítette, hogy neki élelmiszert, szeszes italt lopjon. Egy alkalommal a nevelőotthon egyik irodájából is így lopott pénzt a gyerek, de az eset lelepleződött. Tavaly januárban a vádlott egy gyalogos férfit támadott meg minden ok nélkül a cukorgyár környékén: ököllel ütötte, rugdosta áldozatát, aki súlyos, töréses sérüléseket szenvedett. Az már csak a kisebb turpisságai közé tartozik, hogy a Zita-otthonban befeszítette az egyik raktár ajtaját, és onnan élelmiszereket lopott el.

  2008-05-29. 18:13
  Lebontották a VIII. kerületi Kálvária téren álló Városi Színház homlokzatát a napokban, mert a fémtolvajok állandó látogatásának következtében életveszélyessé vált az épület portálja és reklámtáblája.

  2008-06-02. 10:27
  Két rutinos rókának számító, Balaton-parti járőr csúnyán pórul járt a minap. Örömükből ugyanis üröm lett, hiába fogták el a műszaki cikkekre szakosodott tolvajt. A betörő teljesen egyszerűen feljelentette a két egyenruhást az ügyészségen, azért, mert a talicskához bilincselték őt a rendőrök. A két járőrt emiatt el is marasztalták, mondván méltóságában sértették meg a bűnözőt.

  2008-06-02. 10:33
  2008. május 29-én a Csanyik-völgyben a Chinoin átjáró közelében ismeretlen tettesek eltulajdonítottak a vasúti pályából síncsavarokat, alátétlemezeket.

  2008-06-02. 21:52
  KECSKEMÉT: Három napon belül elítélte a bíróság Kecskeméten N. Jenőt (46), aki átmászott egy két és fél méter magas téglakerítésen május 27-én délelőtt, azaz múlt kedden Kecskemét belvárosában, a Csáky utca egyik lakóházának kertjében. A teraszon keresztül bejutott a házba, majd a közlekedő folyosón szembe találta magát az éppen a fürdőszobából kilépő háziasszonnyal. Épp akkor, amikor már csupán karnyújtásnyira volt 70 ezer forinttól. Az első ijedtségéből magához tért asszony egyrészt a férjét, másrészt tolvajfogásra betanított kutyájukat hívta. Utóbbi tartotta sakkban a pórul járt tolvajt, akit a rendőrök is ismerősként köszöntöttek. Eddig ugyanis kereken 36 alkalommal ült már a vádlottak padján N. Jenő, így a mostani balhé miatt - visszaesőként - egy évi börtönbüntetést kapott.

  2008-06-03. 13:07
  Eltört az arckoponyacsontja annak a férfinak, akit hétfőn hajnalban vertek össze támadói a kaposvári Füredi úton. Az 53 éves áldozattól elvették pénztárcáját mobiltelefonját és szemüvegét is. A két fiatal (17 és 20 évesek) támadót elfogták a kaposvári rendőrök.

  2008-06-04. 12:16
  Kedden délután jelent meg az öt idegen a 76 éves férfi portáján, a Bács-Kiskun megyei Madarason. Míg ketten elterelték az idős férfi figyelmét, addig hárman módszeresen átkutatták a házat, s onnan magukhoz vettek 40 ezer forintot. A gazda azonban észrevette, hogy meglopták, mire az egyik állókupec egy pofonnal leterítette őt, majd mind az öten elmenekültek. A rendőrség csoportosan elkövetett rablás miatt indított eljárást az ügyben, egyelőre ismeretlen tettesek ellen - értesült a HavariaPress.

  2008-06-04. 12:20
  Bócsán - helyi információk szerint - egy általános iskolás, felső tagozatos fiú megerőszakolt egy alsó tagozatos kislányt. A hírt a rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

  2008-06-07. 13:58
  Nem kizárt, hogy egy felnőtt családtagja rontotta meg a 11 éves, roma származású B. Mónikát, aki egy héttel ezelőtt hozta világra Miranda névre keresztelt kislányát.

  2008-06-08. 14:21
  Megtámadtak Miskolcon egy szolgálatban lévő buszsofőrt a Szemere úti megállónál. A járműre felszálló négy férfi és egy kisgyereket tartó nő először szidalmazni kezdte a buszvezetőt, majd leöntötték sörrel, végül megrúgták.

  2008-06-09. 12:59
  Sándorfalva - Néhány napja elhurcolták és megerőszakolták a Sándorfalva és Ópusztaszer közötti söröző 22 éves, kétgyermekes alkalmazottját. A támadók előtte kirabolták a vendéglátóhelyet. A fiatal nőt a szegedi új klinika pszichiátriáján kezelik. Úgy tudjuk, azóta többször életveszélyesen megfenyegették. Többen úgy tudják, két férfit már elfogtak a rendőrök. Azt mindenki megemlítette, hogy a környéket egyetlen, 40-50 tagúra becsült család tartja rettegésben.

  2008-06-09. 15:01
  Ellopták II. Rákóczi Ferenc bronzötvözetből készült mellszobrát hétfőre virradóra Nagykállóban, a bűncselekménnyel okozott kár meghaladja a másfél millió forintot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

  2008-06-10. 15:29
  Ismeretlen tettesek éjszaka a Kunhegyes-Abádszalók közötti területen szétverték a trafó szekrényt, darabjait a környező szántóföldön szétdobálták, és a benne lévő réz és színesfémet vitték magukkal. A rongálási kár megközelítően 700.000 forint, amely az EON Zrt-t terheli.

  2008-06-10. 16:21
  15 éves, hetedik osztályos - hátrányos helyzetű, nehezen kezelhető - fiú az egyik nyírbátori iskolában vágta meg késsel osztálytársát, aki könnyű sérülést szenvedett. A súlyos testi sértés kísérlete miatt kihallgatott fiú azt mondta, hogy hétfőn dulakodás közben vette elo pillangókését, de véletlenül sértette fel osztálytársa mellkasát.

  2008-06-10. 16:21
  A 16 és a 17 éves rablót hétfőn fogták el, ok Nyíregyházán, az utcán támadtak rá múlt szombaton egy tizenéves fiatalra: egyikük lefogta, a másik többször megütötte és késsel is fenyegették. A könnyű sérülést szenvedett fiú végül átadta nekik pár ezer forintját, de támadói elvették tőle az ezüstláncát és gyűrűjét is.

  2008-06-10. 16:57
  2008. április 21-én 07. 25 óra körüli időben egy 16 éves lány az iskolájába tartott. A Wesselényi utcán leszállt a Sárándról érkező távolsági autóbuszról, majd gyalogosan a Varga utca irányába indult. A Varga utca 41. szám előtti útszakaszon beérte őt az addig utána haladó kreol bőrű férfi, s hátulról csuklójánál fogva megragadta, s ,,Gyere bébi, most lerendezzük!" felszólítással, maga felé fordította. A fiatal lány összeszedve minden erejét magas sarkú cipőjével támadója lábfejére taposott, majd belerúgva a férfi sípcsontjába, kiszabadulva a szorításból, futásnak eredt.

  2008-06-10. 17:02
  Egy 76 éves no a postaládák előtt letette a földre az élelmiszerrel teli szatyrát, hogy a ládájából kivegye a kapott küldeményeit. Ekkor az üzletben már nagyon segédkezni akaró erősen kreol bőrű férfi hirtelen ott termett mellette, s felkiáltott: ,,Vigyázzon ég a táskája", majd a szatyor felé nyúlt. A néni megpróbálta a férfit a szatyor eltulajdonításában megakadályozni, mire az őt ellökte, s a táska tetejéről levéve a pénztárcát (benne 2000 Ft-tal) kimenekült a lépcsőházból.

  2008-06-15 18:39
  Eszméletlenül találtak lakásában vasárnap reggel egy 83 éves zagyvarékasi férfira. A házban betörők jártak, akik olyan súlyosan megverték az idős embert, hogy azt a kórház intenzív osztályán ápolják.

  2008-06-17. 11:09
  Galgagyörkön egy magyar házaspár telkén álló kisházba beköltözött egy népes cigánycsalád, ami idővel meglehetősen elszemtelenedett, és terrorizálni kezdte a házaspárt. Egy alkalommal a férfit úgy megütötték, hogy dobhártyája beszakadt. A férfi ezután feljelentést tett, mire a cigányok annyira dühbe gurultak, hogy nagyjából 50-en összegyűltek, és kapákkal, kaszákkal felfegyverkezve üvöltözték a magyar házaspárnak hogy meg fogják őket ölni. A férfi a Magyar Gárdától kért - és kapott - segítséget. A rendőrök csak a Gárda megérkezése után voltak hajlandóak a helyszínen megjelenni, ahol igazoltatták a Gárdistákat, ügyet sem vetve a felfegyverkezett fenyegetőző cigányhordára. A házaspár végül a Magyar Gárda segítségével menekült el telkéről, örökre otthagyva azt.

  2008-06-19. 11:05
  Kedd éjjel egy vita hevében Lakatos László combon szúrta élettársát. Az asszonyt kórházban ápolják, a szurkálót pedig súlyos testi sértés megalapozott gyanújával hallgatták ki - közölte a rendőrség szerdán.

  2008-06-19. 23:20
  Két fiatal, ittas állapotban lévő lányt erőszakolt meg két cigány férfi a Margit-szigeten. A lányok feljelentést akartak tenni, de erről a rendőrség lebeszélte őket, mondván, a szembesítés után az elkövetők minden bizonnyal zaklatnák és fenyegetnék őket.

  2008-06-19. 23:44
  Riasztópisztolyt szorított fejéhez, cigarettát követelt, majd leszállásra kényszerítette utastársát az ocsényi ámokfutó. Senki sem sérült meg, az elkövetot a rendorök elfogták.

  2008-06-20. 18:32
  Három roma kiskorú felelős a június 11-i besztercei tűzvészért, amelyben leégett az a XIV. századi evangélikus templom tornya. A 13-15 év közötti fiatalok réz és ólom tárgyak eltulajdonítása miatt hatoltak be a templomba, de később meggondolták magukat a lopást illetően. Kijövetelükkor egy öngyújtóval játszadoztak, amivel felgyújtottak egy műanyagfóliát, amelyről a tűz tovább terjedt a templomot körülvevő állványra és a toronyra.

  2008-06-25. 10:56
  Halálos balesetett szenvedett autós tárcáját lopta el a huszonéves férfi, majd a benne talált 400ezer forintot eljátékgépezte.

  2008-06-27. 14:16
  Csernely - Nyolcvan év után nem szól többé a csernelyi lélekharang, mert színesfémtolvajok leszerelték és elvitték. A helyszínt ismerő, felkészült bűnbanda dolgozott a temetőkápolnánál, mert négy méter magasból lopták le a súlyos zsákmányt.

  2008-06-27. 17:07
  Ebben a hónapban háromszor törtek be a GV területére. A harmadik alkalom már nem is betörés, hanem szabályos rablás volt, fényes nappal! A hónap elején az összes helyiséget, raktárat irodát feltörték, ajtókat berugdalták, lakatokat levágták. Akkor kevés mindent vittek el, szerszámkészletet, és vízhűtőket. Most vasárnap hajnalban 5 db C50-es ütközőt, a tetteseket már elfogták, az ütközők megsemmisültek. Tegnap délután (június 24.) világos nappal du. fél négy és este nyolc között egy darus autóval ellopták a C50,5723 mozdony alvázát, az alatta lévő mesztegnyői eredetű forgóvázakkal, 4 db Bak sor. kocsi forgóvázat, 4 db Bak kerékpár tengelyt. Az utolsó GV üzemvezetője már úgy jár a Fonyódi Rendőrkapitányságra mint a vasútjára.

  2008-06-27. 19:35
  Életveszélyesen megfenyegették a tolvajok azokat a szabadkígyósi gazdákat, akik nem akarták hagyni, hogy szabadon elvigyék a terményüket. Ez az eset nem számít egyedinek, a környékbeli gazdák valamennyien megéltek már hasonlót. Kinek harminc, kinek negyven bála szénája tűnt el. A múltkori eset óta őriztetik földjüket, de továbbra sem érzik magukat biztonságban.

  2008-06-30. 18:25
  Ledöntöttek egy négy méter magas keresztet és ellopták a vas részeit Ádándon - mondta el Beke Ibolya, a A cigánybűnözés kronológiája - 2008 január 1-től 2008 június 30-ig

  2008-01-02. 18:09
  Egy 13 éves gyermekkorú és két 14 éves fiatalkorú fiú, valamint egy 19 éves férfi betört egy 84 éves öregasszony házába, rátámadtak, és kirabolták.

  2008-01-04. 10:25
  Ismeretlenek megpróbáltak kirabolni egy mentőautót szombat este Budapesten a X. kerületi Hős utcában. A tettesek betörték a gépkocsi egyik oldalsó ablakát, mialatt a személyzet egy beteget látott el egy Hős utcai lakásban. Felforgatták a kesztyűtartót, ahol azonban nem találtak értéket, így nem tulajdonítottak el semmi értékeset.

  2008-01-04. 19:55
  Súlyos sérülést szenvedett az a 15 éves fiú, akit egy tíz év körüli fiú szúrt combon csütörtökön délután Budapesten, a Blaha Lujza téren

  2008-01-04. 19:55
  Egy 18 éves szakközépiskolás fiút a VIII. kerületben cigányok megtámadtak. A mentőben belehalt sérüléseibe.

  2008-01-10. 14:11
  Szombathelyen két rabló pillangókéssel kényszerítette áldozatát arra, hogy adják át értékeiket, de azok ellenálltak, így csak egy gyűrűt sikerült zsákmányolniuk.

  2008-01-11. 09:30
  A Nagyvárad téri templom rézborítását ellopták, majd a parókiát ürülékkel szennyezték be helyi cigányok.

  2008-01-12. 18:17
  A marcali plébániatemplomban egy férfi rátámadt egy 76 éves imádkozó asszonyra, többször megütötte, és megpróbálta megerőszakolni, de a templomban tartózkodók az asszony segítségére siettek.

  2008-01-13. 18:47
  Tiszanána lakosai szombaton, az urivi áttörés napján ismét emlékművet avattak, immáron másodszor. A hősök kertjében álló emlékműre felhelyezett, az elesettek, áldozatok neveit tartalmazó 24 bronztáblából ugyanis korábban ismeretlen személyek 12 darabot elloptak. A 134 nevet tartalmazó emlékmű megcsonkult.

  2008-01-17. 13:11
  Az RTL Klub forgatócsoportja a Blaha téri késelő, "Maugli" rokonaihoz ment riportot készíteni, ám a cigányok, kirabolták őket.

  2008-01-14. 20:37
  Ismeretlen tettesek Kötcsén ellopták a református imaház közel egymillió forint értékű harangját.

  2008-01-15. 11:16
  A Nyugati pályaudvarnál megpróbáltak kábelt lopni, amivel zárlatot és tüzet okoztak, illetve több vonat késését.

  2008-01-16. 09:50
  Két 14-15 éves és egy 12 éves cigány egy 14 éves magyar fiútól kést használva rabolta el az értékeit este az Ifjúság úton.

  2008-01-20. 07:21
  A Móricz Zsigmond körtér környékén hat cigány körbevett egy magyar fiatalt akit ezután összevertek és kiraboltak.

  2008-01-22. 18:32
  Fejszével támadt a rendőrökre egy rinyaszentkirályi férfi, akit azért kerestek, mert a feltételezések szerint betört egy helyi gazda pincéjébe, és onnan ellopott mintegy tíz liter bort - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

  2008-01-23. 18:28
  Tiszaburán a pályáról levonuló jászdózsai játékosokat agyba-főbe verték a helyi cigány szurkolók. Csatárukat még játék közben úgy fejbe rúgták hogy annak orrából és szájából tíz percig dőlt a vér. Rajta kívül még Surányi Rolandot és Borics Lászlót - akik civilben egyébként rendőrök - verték meg nagyon, illetve egy fia védelmére siető édesanyát. A játékosok a sporttelepet csak két autónyi rendőr segítségével tudták elhagyni.

  2008-01-24. 14:29
  Jászjákóhalmán a II. világháborús emlékműről ellopták az elesettek névsorát tartalmazó bronztáblát.

  2008-01-25. 18:02
  Százezres kárt okozott a tiszakórodi polgármesteri hivatal berendezésében egy fiatal cigány és nővére, mert ott nem tudták nekik garantálni, hogy egy tanfolyam elvégzése után kapnak munkát.

  2008-01-25. 18:49
  Hajdúhadházon egy fiatal fiú ellopta egy asszony mobiltelefonját, majd két társa elgáncsolta a nőt, megütötték, és a tárcáját is elrabolták.

  2008-01-25. 21:43
  Életveszélyes állapotban került kórházba az a magyar férfi akit mellkason szúrtak az Örs vezér téren, miután szóváltásba keveredett két fiatalemberrel, akik sértegették a barátnőjét.

  2008-01-26. 15:32
  Okányon egy helyi bűnözőcsalád - fémlopás, droghasználat, stb. - félholtra vert egy idős fogyatékos urat annak lakásán, majd kirabolta.

  2008-01-30. 10:29
  Egy ötfős cigány banda rendszeresen kirabolja a Debrecenben a Petőfi téri pékséget és egyéb boltokat. Az eladók azonnali zárással próbálnak a bűnözők ellen védekezni.

  2008-02-01. 18:18
  Miután a 22 éves nő autójával elütött egy lopott kerékpáron közlekedő cigányasszonyt a Petőfi utcában - aki könnyebb sérüléseket szenvedett -, annak rokonai rátámadtak a nőre, aki csak a rendőrség gyors kiérkezésének köszönhetően szenvedett csupán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket.

  2008-02-02. 16:11
  Életveszélyes sérülést szenvedett az a 20 éves férfi, akit este tíz óra tájban egy zsebkéssel szúrt hasba a 15 éves támadó egy italbolt előtt. Szemtanúk megerősítették hogy a támadók többen voltak, és mindannyian cigány származásúak.

  2008-02-04. 14:21
  Baltával támadt a falopáson rajtakapott Orsós Sándor a rendőrökre, ezért azok csak figyelmeztető lövés leadása után tudtak intézkedni.

  2008-02-05. 07:29
  A sajóbábonyi polgármester egy szándékos gyújtogatás kapcsán a következőt mondja egy lakossági fórumon: "Sajóbábonyban a magyar ember van hátrányos helyzetben, a cigányok terrorizálják a magyarokat." Sajóbábonyban két éve egy idős férfit nyakon szúrtak, gerincét eltörték, az állításuk szerint csupán lopni induló elkövetők.

  2008-02-06. 15:34
  Egy 14 és egy 16 éves cigány fiú saját lakásán rátámadott egy 92 éves úrra, bántalmazták, majd elvették 20.000 forintját.

  2008-02-07. 08:43
  A Henit felgyújtó Kurai András - azaz Muki - cellájában egy 15 éves fiút megerőszakolt, majd orális szexre kényszerített.

  2008-02-08. 14:04
  Tarnabodon egy 15, 16 és 17 éves cigány, lakásán kirabolt, majd olyan súlyosan bántalmazott egy 67 éves férfit, hogy az belehalt sérüléseibe.

  2008-02-10. 18:37
  Emberölési kísérlet miatt keres a rendőrség egy 18 év körüli "fiatalembert" aki a nyílt utcán többször megszúrt két férfit Miskolc belvárosában.

  2008-02-23. 16:18
  Megerőszakolt és kirabolt egy 80 éves asszonyt szombaton, Tarnaörsön, egy 20 éves helybeli cigány.

  2008-02-23. 18:01
  Még aznap elfogta a rendőrség O. Sándort, mikor meggyilkolt egy 85 éves asszonyt jászberényi tanyájának udvarán.

  2008-02-24. 20:22
  Éjszaka két ismeretlen tört be egy idős asszony házába Nyírvasváriban. A zajra felébredő idős hölgytől a pénzét követelték, fojtogatták, majd megkötözték. Az asszony könnyű sérüléseket szenvedett.

  2008-02-24. 21:43
  Késsel megszúrt egy 14 éves lány egy 33 éves férfit. A férfi súlyos sérülést szenvedett.

  2008-02-24. 21:43
  Szombaton négy kamasz verekedett össze Aranyosapátiban. Később a rokonok is csatlakoztak. Egy fiatalember súlyos, többen könnyű sérüléseket szenvedtek.

  2008-02-24. 21:43
  Egy zalai bálban verekedés tört ki. Egy helybéli férfi súlyos, egy másik könnyű sérüléseket szenvedett.

  2008-02-24. 21:43
  Öt szabolcsi templomba törtek be a hétvégén, ahol kifosztották a perselyeket.

  2008-02-25. 15:57
  Rágyújtotta az ágyneműt arra az öreg mozgássérültre a rabló, akitől ezer forintot tulajdonított el.

  2008-02-25. 15:57
  A Vasvári Pál utcai telephely kerítését kivágták, majd 9 éves gyerekükkel színesfémet loptak.

  2008-02-25. 15:57
  Kispesten kábellopás miatt megrongálódott 36 távközlési törzskábel, aminek következtében az érintett terület 90 százalékán nincs például telefon és internet szolgáltatás - közölte a Magyar Telekom.

  2008-02-25. 15:57
  Szülei élelmiszerekkel pakolták tele 13 éves gyerekük ruházatát, majd mikor ez feltűnt az eladóknak, a szülők sorsára hagyták gyermeküket.

  2008-02-25. 15:57
  Számítógép, LCD monitor, CD-s rádiós magnó, készpénz, és egy lemezkazetta volt a zsákmánya annak az ismeretlen tettesnek, aki szombatra virradóra tört be egy rákócziújfalui óvodába.

  2008-02-27. 11:31
  A Borsod megyei Tállyán egy 9 éves cigánygyermek támadt iskolatársaira, és rabolta ki őket.

  2008-02-29. 19:19
  A baranyai Felsőszentmártonban egy kocsmai tömegverekedés után az egyik sértett belehalt sérüléseibe, Hegyszentmártonban pedig egy bálban majdnem agyonvertek valakit.

  2008-03-08. 09:44
  Zalakomárban a családhoz kiérkező orvost rendőri felügyelet mellett életveszélyesen megfenyegették.

  2008-03-08. 09:50
  Életveszélyes helyzetet teremtettek az illegális fémgyűjtők az elhagyott Egercshi bányában.

  2008-03-08. 09:57
  Siófokot rettegésben tartják a cigányok. Jól behatárolható az a fiatalokból, fiatal felnőttekből álló bűnözői kör, akik a városrészben gyakori autófeltöréseket, betöréseket elkövetik. Legutóbb két tizenéves a temetőben lopta el egy idős asszony táskáját a pénzével együtt.

  2008-03-08. 16:00
  Érpatakon a fehérek rettegésben élnek, a helyi cigányok mindenkit megfenyegetnek, a szemtanúk nem mernek tanúskodni. A faluban havonta 17 millió forint segélyt fizetnek ki, ebből 94%-ot cigányok kapnak.

  2008-03-10. 11:11
  Hevesi és borsodi falvakat tartanak rettegésben a cigányok. Utoljára a BAZ megyei Gadnán egy 88 éves asszonyt erőszakoltak meg, majd különös kegyetlenséggel meggyilkolták: késsel összeszurkálták, a szemét kinyomták, levágták a lábát, majd baltával széthasították a fejét.

  2008-03-11. 17:09
  2 év 10 hónapra ítélik azt a cigány lányt aki többek között lopás, rablás, erőszak és nemzeti csoport elleni erőszak miatt került bíróság elé. Támadásainál a következőket mondta: "Ti magyarok nagyon fennhordjátok az orrotokat, meg lesztek verve, meg lesztek ölve!" Tetteit nem bánta meg, büszkén mesélte bűneit a bíróságon, és a tanúkat folyamatosan szidalmazta.

  2008-03-12. 14:04
  Hétfőn délután a gyöngyösi kórházban cigányok megvertek egy doktornőt, aki egy beteget nem akart befektetni az osztályra. Az orvos szerint a beteg állapota ezt nem indokolta, járóbeteg szakrendelésre kívánta továbbküldeni. A doktornő beadta a felmondását, feljelentést nem mer tenni.

  2008-03-12. 14:56
  Kaposvár-Kisasszondon két nőt hurcolt el az erdőbe, egyiküket meg is erőszakolta egy 47 éves kisasszondi cigány férfi. A férfi 4 hónapon keresztül menekült a rendőrség elől. A belső-somogyi cigányság - mint egykor a betyárok idején - segítette a bujkálásban, élelmet vittek neki búvóhelyeire.

  2008-03-17. 14:24
  Kirabolt és meggyilkolt egy 93 éves asszonyt a 15 éves fiú a Borsod megyei Szalonnán.

  2008-03-18. 15:32
  Két férfi egy 74 éves asszonnyal végzett, majd 3200 forintot zsákmányoltak tőle.

  2008-03-21. 09:51
  Alig múltak tizennégy évesek azok a lányok, akik Miskolcon kővel és bottal vertek meg egy 50 éves férfit. A két kamasz a munkából hazafelé tartó férfit azért támadta meg, hogy pénzt követeljen tőle. Miután nem kaptak pénzt, kővel dobálták meg a férfit, majd bottal kezdték ütlegelni.

  2008-03-21. 16:12
  Két büntetett előéletű férfi erőszakolt meg egy asszonyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tornyospálcán, miután rátörték házának ajtaját és megverték.

  2008-03-22. 18:36
  Többször is maffiamódszerekkel tulajdonítottak el értékes, rézből készült légkábeleket a BKV Zrt. vonalain, ezzel csak az elmúlt fél évben több tízmillió forintos kárt okoztak a közlekedési vállalatnak. A BKV félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, az ügyben a rendőrség is nyomoz.

  2008-03-23. 19:14
  A Rábaköz egyik legrégibb és legnagyobb búcsújáró-helyét, a szanyi Szent Anna Kápolnát és több más, a térségben található templomot is kifosztottak ismeretlenek a húsvétot megelőző nagyhétben. Gyertyatartókat, feszületeket loptak el, de volt, ahonnan a harangot is magukkal vitték.

  2008-03-24. 18:07
  Rossz jegyet akart adni neki, ezért megrúgta, és egy vascsővel kezdte ütögetni fizikatanárát egy 16 éves fiú. Az eset egy józsefvárosi iskolában történt. A fizikatanár azóta felmondott.

  2008-03-25. 21:29
  Agyonverte hároméves gyermekét a cigány apa.

  2008-03-26. 10:33
  Húsvét hétfőjét követő reggelen családi házában holtan találtak egy 78 éves kenézlői asszonyt. A helyszíni szemle megállapításai szerint a lakásba dolog elleni erőszakkal behatoltak, majd bántalmazták az idős sértettet, aki ennek következtében elhalálozott. A lakásból használati tárgyakat és készpénzt tulajdonítottak el.

  2008-03-27. 07:26
  Kaposvár: Országos felháborodást váltott ki a tanárát lökdöső, rugdosó, csapteleppel fenyegető fővárosi diák. Az eset nem egyedi. A kaposvári Széchenyi kereskedelmi és vendéglátó-ipari középiskolában például már teljesen elfajult a helyzet: a tanárok azt fontolgatják, nem tanítanak egy bizonyos osztályban, ahol az egyik diáklány szerintük lehetetlenné teszi nemhogy a normális oktatást, de még a legalapvetőbb iskolai normákat sem tartja be.

  2008-03-27. 21:51
  100 millió Ft veszteséget okoztak a kispesti kábeltolvajok.

  2008-03-31. 13:48
  Kifosztották és szétverték a hétvégén a mádi templomot.

  2008-03-31. 18:53
  Vasúti kábellopáson kaptak rajta a hétvégén a rendőrök egy 16 és egy 18 éves lányt Baktalórántháza közelében. A lányokat nem vették őrizetbe.

  2008-04-01. 13:32
  Rátámadt a gyermekjóléti szolgálat három munkatársára egy család Nyírcsaholyban, kettejük könnyű sérüléseket szenvedett. A szolgálat egyik munkatársa, valamint egy védőnő és egy gyakorlaton lévő főiskolai hallgató azért kereste fel hétfőn a családot, mert a felszólítás ellenére sem adatták be 15 hónapos babájuknak a kötelező védőoltást.

  2008-04-01. 14:35
  Több rablást is elkövetett már egy 11 éves cigánylány Szegeden, a rendőrség, mivel a gyermek még nem büntethető, tehetetlen. Fél tucat rablás, illetve annak kísérlete írható egy 10 éves szegedi gyermeklány számlájára a rendőrség adatai szerint - értesült a HavariaPress. A gyermek hosszabb ideje tarja már rettegésben a csongrádi megyeszékhelyen élőket.

  2008-04-02. 14:37
  Miskolc egyik belvárosi lakótelepének környékén egy gyerekkorú és két fiatalkorú rabolt ki egy fiatalkorú fiút. A három támadó 15 000 forintot zsákmányolt.

  2008-04-05. 14:00
  Miután fizetni nem tudott, késével nyakon szúrta a taxisofőrt a 17 éves Fk R István.

  2008-04-05. 14:02
  Több alkalommal megerőszakolta saját, 12 éves lányát egy cigány a Heves megyei Tarnabodon. A kislány mostohaanyja tett bejelentést a Hevesi Rendőrkapitányságon arról, hogy élettársa, a gyermek édesapja, immár egy éve rendszeresen molesztálja a kislányt, és többször meg is erőszakolta - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint.

  2008-04-07. 14:56
  Ellopták Dunaharaszti és Szigetszentmiklós között a HÉV kábelét a sztrájk ideje alatt. A kábel visszapótlása súlyos költséget jelent majd, melyet természetesen az adófizetők pénzéből fizetnek.

  2008-04-08. 15:25
  Egy három éves kisfiút gázolt el egy autó kedden kora délután, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkáta Petőfi utcájában. A kisfiú az eddigi adatok szerint féktávolságon belül rohant a Petőfi Sándor utca úttestére, s egy arra hajtó autós elgázolta kocsijával. A baleset következtében a gyermek súlyosan megsérült. Az elgázolt kisfiú családja, mintegy harminc cigány ember dühében az autó sofőrjére, valamint utasára támadt. Beverték a kocsi szélvédőjét és oldalsó ablakát, a sofőrt pedig össze-vissza verték. A végletekig elfajulni látszó helyzetet a közben odaérkező mentősök határozott fellépése mentette meg. A gyermeket és a sofőrt is kórházba szállították, mindkettejüket súlyos sérülésekkel.

  2008-04-10. 16:30
  Szerencs - A vasúti síneket talpfához leszorító csavarokat szedtek ki Szerencsen fémhulladék gyűjtők - elkapták őket. Nemcsak tolvajlás, hanem börtönévekkel fenyegető, vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt indult eljárás...

  2008-04-10. 18:09
  Jászladány: Nagy felháborodást keltett Jászladányon, hogy a helyi temetőből ellopták a 80 kilós lélekharangot. Balogh Zoltántól a Jászberényi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető helyettesétől tudtuk meg, hogy a rendőrség kedden értesült a történtekről, s meg is kezdték a nyomozást az ügyben.

  2008-04-11. 11:51
  Élet és testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanúsítottait akarták elfogni a rendőrök Taktaszadán és Prügyön még kedden, ám a feldühödött kétszáz fős rokonsereg ki akarta szabadítani őket. Végül a helyszínre érkező közel félszáz rendőr és kommandósok láttára lecsillapodtak a kedélyek.

  2008-04-13. 13:15
  A négy fiatalkorú és három gyermekkorú fiú három embert rabolt ki szombaton éjszaka Egerben; egy ezüst nyakláncot egy pendrive-ot és két mobiltelefont zsákmányoltak. Mindhárom áldozatukat megverték; egyikük súlyos sérüléseket szenvedett.

  2008-04-14. 15:22
  Jászladány - Hátborzongató jelenetnek lehettek tanúi azok a szórakozni vágyók, akik a péntek estét az egyik jászladányi büfében töltötték. A nyugodt beszélgetés egyik pillanatról a másikra vérfürdővé változott. Az egyik 47 éves vendéget egy közismerten agresszív férfi üvegpohárral nyakon szúrta, s a tettes mint aki jól végezte dolgát, tette elkövetése után távozott a helyszínről. A szúrás mindösze két miliméterre állt meg a nyaki artériától.

  2008-04-17. 10:32
  Megöltek egy 77 éves asszonyt somogyzsitfai otthonában anyagi haszonszerzés miatt - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint az áldozatra - összekötözött kezekkel és lábakkal - a hozzátartozók találtak rá szerda délután.

  2008-04-17. 12:32
  Fajtalankodásra kényszerítettek nagyobb társai egy tizenegy éves kisfiút az igali speciális iskola és kollégiumban; legalábbis ezt állítja a fiú, akinek szülei feljelentést tettek a rendőrségen - írja a csütörtöki Somogyi Hírlap. A megyei lapnak nyilatkozó anya azt mondta, a fiú egy januári napon zaklatottan érkezett haza Büssübe az igali kollégiumból, szinte azonnal azt kezdte mesélni, hogy a nagyobbak - négy tizenhat-tizenhét éves fiú - mit műveltek egy hétéves kis társukkal. Aztán az is kibukott belőle: vele is ugyanezt tették... A gyerek elmondása szerint egy hétéves társával együtt a négy fiú a vécébe vitte őket, ahol meztelenre kellett vetkőzniük és veréssel, fenyegetéssel fajtalankodásra vették rá őket. A fiú szerint még egy kést is a torkukhoz szorítottak és azt mondták: ha bárkinek beszélnek a történtekről, megölik őket. Az eset többször is megismétlődött.

  2008-04-18. 14:27
  Fegyveres rablást kísérelt meg egy férfi csütörtök délután Pécsett. A Nagy Lajos Király utcai szemüvegboltban két eladóhölgy tartózkodott, amikor fél négy körüli időben belépett az ajtón egy 45 év körüli, 175 cm magas, köpcös testalkatú, kreol bőrű, borostás férfi.

  2008-04-20. 15:00
  Életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség egy 16 és egy 17 éves fiút, mert a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn úgy összerugdostak egy 21 éves fiatalembert, hogy elrepedt a lépe - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton.

  2008-04-20. 15:06
  Szombaton este nyolc óra előtt a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság járőrei az Alkotmány utcán igazoltattak két személyt, akikkel kapcsolatban felmerült, hogy előzőleg betörtek egy közeli házba. A rendőrök ellenőrizték a lakást, ahol vérbe fagyva találták a tulajdonost, egy 69 éves férfit.

  2008-04-20. 16:36
  Az M7-es autópálya mellett, egy kapcsolószekrényből a tolvajok optikai- és rézkábeleket vittek el, ami miatt Nagykanizsa palini városrészében, továbbá Magyarszentmiklós és Gelse térségében mintegy kétezer előfizetőnél szűnt meg a távközlési cég szolgáltatása.

  2008-04-20. 16:47
  A Keleti Pályaudvarra érkező és onnan induló vonatok 20-30 perces késéssel közlekednek, mert ismeretlenek, délután kábelt akartak lopni és eközben megrongálták a vasúti jelzőberendezés vezetékeit.

  2008-04-21. 18:26
  Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki magát egy szolgáltató munkatársának kiadva lopott meg egy idős embert Józsefvárosban, majd még össze is verte a sértettet.

  2008-04-22. 15:19
  Hajléktalanok kifosztásából éltek - Megvakították siketnéma áldozatukat. Rablás miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy házaspár ellen, akik hajléktalanok kifosztásából éltek. Módszerük az volt, hogy a férfi gázspray-vel szembe, illetve arcon fújta a hajléktalanokat, majd megrugdosta, ütötte őket, hogy képtelenek legyenek védekezni.

  2008-04-25. 11:17
  Mindössze egy zacskó chipset zsákmányolt az a korábban emberölés vádjával ült 25 éves férfi, aki a salgótarjáni taxiállomáson bántalmazott két mátraverebélyi lakost. A 48 esztendős apa, az ütés következtében nyolc napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett. Ezután a 14 éves fiút is földre küldte, s azt követelte tőle, hogy adja át neki a kezében szorongatott rágcsálnivalót. A gyerek nem ellenkezett. A tettest rövid időn belül elfogták.

  2008-04-27. 17:01
  Több száz háztartásban szünetelt az internet- és telefonszolgáltatás Nagykanizsán, mert szombaton este az M7-es autópálya mellől ismét kábelt vittek el ismeretlenek.

  2008-04-28. 12:33
  Mezőtúr külterületén a 46-os számú főút mellett az ismeretlen elkövető két helyen elvágta az elektromos kábelt, méghozzá úgy, hogy azt az érkező vonat kerekei alá rakta, és a kerekek vágták el azokat. A kábel-elvágás következtében a vasúti sorompó és fényjelzőkészülék működésképtelenné vált.

  2008-05-01. 15:31
  Hétszáz méter hosszú vasúti biztonsági kábelt loptak el még szerdára virradóra a Bács-Kiskun megyei Mátéházapuszta vasútállomásról. A kábel a fénysorompó működtetéséhez volt szükséges és a tolvaj a föld alól ásta ki.

  2008-05-04. 12:23
  Ellopták a mezőkövesdi régi kistemplom orgonasípjait feltehetően csütörtökről péntekre virradó éjszaka. Az orgonasípok rézből készültek, a kár hozzávetőlegesen 5 millió forint.

  2008-05-04. 23:48
  Siófok: Dulakodásig fajult a minap négy roma asszony lopási kísérlete egy siófoki ruhaüzletben, ahol a társaság azzal próbálta elterelni az eladók figyelmét, hogy a polcokról a földre dobálták a boltban található árut. Az eladók próbálták kizavarni az üzletből a hőzöngő nőket, akik diszkriminációra hivatkozva nem voltak hajlandóak távozni. - A garázdálkodók folyamatosan fenyegetőztek, az egyik eladó begipszelt kezét is megrángatták - mondta Beke Ibolya, a Siófoki Rendőrkapitányság szóvivője. A csapat végül akkor adta fel a küzdelmet, amikor az eladók telefonon rendőrt hívtak, távozásuk előtt azonban még arcon köpték az egyik bolti alkalmazottat. A kiérkező rendőrök még a városközpontban megtalálták a nőket, akinek az sem tetszett, hogy igazoltatták őket, ezért trágárul üvöltöztek a rendőrökkel.

  2008-05-05. 11:10
  Néhány száz forintos zsákmány miatt működésképtelenné tették a tolvajok a darányi temető halotthűtő berendezését.

  2008-05-06. 17:18
  Dormánd: A hétfői anyák napi ünnepségen az egyik szülő szidalmazta és életveszélyesen meg is fenyegette az egyik tanítónőt. Kedden tovább fajultak a dolgok, mert tettlegességre is sor került, amikor is az anyuka fojtogatni kezdte a tanerőt.

  2008-05-07. 19:16
  Elloptak egy komplett vasútállomást Somogyban. A kaposújlaki megállónak még a vázát sem hagyták meg a tolvajok. A somogyjádi állomáson a fűtési szezonból megmaradt szénnek is akadt ,,gazdája".

  2008-05-08. 15:24
  Kisbér - Egy 77 éves kisbéri nénihez kedden késő délután kopogtatott be egy 60 év körüli, cigányasszony, hogy jósoljon. Azt olvasta ki tenyeréből, hogy sok pénz áll a házhoz, ha megmutatja a sajátját. A néni minden gyanakvás nélkül elővette borítékban tartott nyugdíját, melyet a javasasszony többször megforgatott a tenyerében, majd elköszönt és egy piros színű személygépkocsival távozott a helyszínről. Az autót egy fiatalabb roma férfi vezette. Az idős hölgy ezt követően vette észre, hogy a borítékból, hiányzik 80.000 forintja.

  2008-05-08. 21:51
  Majdnem félmillió forintot zsarolt ki körülbelül egy hónap alatt egy 13 éves fiú és egy 12 éves lány egy ötödikes osztálytársuktól egy mátészalkai iskolában, tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség a gyerek anyjának feljelentése alapján hétfőn kezdett nyomozni, mert a nő szerint 460 ezer forint félretett pénzük tűnt el otthonról.

  2008-05-09. 08:51
  Három idősebb nőt is kiraboltak hajdúhadházi fiatalok május elején. A tettesek bántalmazták is áldozataikat. Két fiú ellen betöréses lopás kísérlete miatt szintén nyomoznak.

  2008-05-09. 10:59
  Szeged - Csak a bőre tartotta össze bal lábát a szegedi Fogarasi Zoltánnak, akit hétfőn délután ütött el egy Dacia a Szivárvány utcában. A személyautó vezetője és utasa a baleset után elmenekült a helyszínről, a rendőrök azóta sem találják őket. A súlyosan sérült férfi munkaadója 250 ezer forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

  2008-05-11. 23:17
  Elfogta a rendőrség azt az öt férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Miskolcon, az Újgyőri főtéren bántalmaztak és kiraboltak egy 67 éves férfit. Zsákmányuk az áldozat pénze és órája volt.

  2008-05-12. 15:13
  Kiraboltak egy házaspárt vasárnap délután egy Győr mellett úton. Az idős embereket támadóik félrevezették, így ők azt hihették, hogy rendőri intézkedés részesei. A három rabló a házaspár minden értékét elvitte, a kár körülbelül egymillió forint.

  2008-05-13. 14:50
  Rendszresen lopják a Mesztegnyői Erdei Vasút sínjeit. Most 60-70 méteres szakasz tűnt el. 60-70 méter hosszan felszedték a Mesztegnyő és Nagybajom közötti kisvasút síneit. A hiányzó szakasz a mozdony vezetője még időben észre vette, így az utasokkal teli szerelvény kisiklás nélkül meg tudott állni. Az elkövetők lovaskocsit használtak a lopott síndarabok szállításához.

  2008-05-13. 16:08
  Egy 61 éves, valamint egy 36 éves nő hétfőn este a Tinódi Lajos utcában lefogott és bántalmazott egy 52 éves férfit, majd kirabolták.

  2008-05-13. 18:39
  Fegyverrel kirabolt egy 20 éves kisszállási fiút és társát a fővárosban. A két egyetemistára a Petőfi-híd budai oldalán támadt rá négy férfi, akik érékeik átadására kényszeríttették áldozataikat.

  2008-05-13. 19:04
  Kést szorított áldozata nyakához, úgy vitette el magát taxival egy férfi Miskolcon.

  2008-05-14. 21:57
  A járőrök kedden este egy lakatlan háznál értek tetten három gyereket, akik az épületről lefeszítették a vasrácsokat, majd a magukkal hozott baltával betörték az ajtókat és ablakokat, illetve összetörtek egy szekrénysort. Az okozott kár mintegy 600 ezer forint. Egy 14 éves helybeli fiút gyanúsítottként, 13 éves húgát és egy másik lányt életkoruk miatt tanúként hallgattak ki. A fiú elmondta, hogy a vasat el akarták adni, a rácsok lefeszítése közben pedig megtetszett nekik a rongálás, ezért szórakozásból kezdtek törni-zúzni.

  2008-05-17. 11:51
  Rövid úton véget vetett a helyi fiatalok vandalizmusának a rendőrség Mezőberényben. A főként fiatalkorúakból álló csoport azzal töltötte ideje egy részét, hogy elsősorban pénteken és szombaton éjszaka, szórakozásukból hazatérőket támadott meg. Általában hárman-négyen ütöttek ,,hobbiból" egyetlen embert. Emellett arra is akadt példa, hogy fényes nappal estek neki a munkából otthonukba igyekvőknek, s ugyanennek a ,,csapatnak" a tagjai törtek be háromszor az egyik helyi lángossütőhöz is.

  2008-05-17. 14:23
  Miskolc - Tíz év fegyházbüntetést kapott elsőfokon az a miskolci, Szondy telepen élő férfi, aki több alkalommal megerőszakolta, sőt cimborájával meg is erőszakoltatta feleségét három esztendővel ezelőtt.

  2008-05-17. 14:24
  A fém csatornafedelek sorozatos ellopása miatt Szandaszőlős egyes részein olyan mázsás "malomkerekek" helyettesítik a fémlopások következtében eltünedező csatornafedeleket, amik rendkívül balesetveszélyesek. A lakók felháborodottan számoltak be a Szoljon.hu-nak a lehetetlen állapotokról.

  2008-05-17. 15:40
  Hiába mentette meg egy négyéves epilepsziás kislány életét, nem sokon múlott, hogy az olaszliszkaihoz hasonló lincselés áldozatává váljon a Borsod megyei kórház főigazgatója, dr. Csiba Gábor, akit a gyermek keresztapja többször megütött a mentő-autóban, miközben több száz roma fenyegetően vette őket körül. A keresztapa részeg volt, verte a mentő oldalát és a kislány apja is igyekezett őt csillapítani. A múlt héten történt eseményt az egyébként késve a helyszínre érkező rendőrség még vizsgálja.

  2008-05-17. 15:50
  Pillanatok alatt hatalmasra dagadt az arca és ömlött a vér K. József (14) tanuló szájából, akit több ökölcsapással vert meg egy fiú a kartali iskola udvarán. Az iskola nem tett feljelentést sem a rendőrségen, sem az önkormányzatnál, a jegyző csak a Blikktől értesült az iskolai brutalitásról. Pedig a verést többen látták, de senki sem avatkozott bele, majd a vérző fiút az egyik tanára vitte haza. Másnap az édesanyja jelentette a rendőrségen az esetet, amelyet az iskola próbált eltitkolni. Azóta sem történt intézkedés a fiú védelmében, pedig bántalmazója azzal fenyegeti, hogy megöli, és családjára gyújtja a házat.

  2008-05-18. 16:21
  Győrszentiván-Győr - Százötven méter kábelt loptak el péntek éjjel fél egykor ismeretlenek, s ezzel lebénították a vonatközlekedést Győrszentiván és Győr között. Az elvágott vezetékeket a bűnözők csörlővel húzták ki a helyükről. A kár eléri a 800 ezer forintot, a vonatok csak 5 kilométer per órás sebességgel haladhattak.

  2008-05-18. 23:38
  Kaposvár - Háromszor raboltak ki, és vertek meg egy férfit Kaposváron. Az erőszakos társaságnak egy 15 éves, terhes lány is tagja volt. Az ő kivételével valamennyi elkövető előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság.

  2008-05-20. 13:28
  A 19 éves középiskolás vizsgázni indult Újfehértóról nyíregyházi középiskolájába. A vonaton a vizsgatételeket nézte éppen át, mikor három, vele hasonló korú cigány fiatal lépett hozzá, s mobiltelefonját követelték. A diák nem engedelmeskedett a fenyegető felszólításnak, mire az egyik támadó elővette kését, s megvágta vele a fiú hasát.

  2008-05-21. 11:16
  Halálos áldozatot is követelő tűzesetnél lopták el a zalaegerszegi tűzoltók úgynevezett dugólétráját. Bagyó Sándor, a zalegerszegi tűzoltóság sajtóreferense elmondta: csütörtökön este a Vas megyei Nagytilajba, a Béke utcába vonultak egy kigyulladt házhoz. A tűzoltók hajnali négyre fejezték be a munkát, s akkor döbbentek rá, ellopták a dugólétra két tagját. Azonnal értesítették a rendőrséget, de sem az eszköznek, sem a tolvajnak eddig nem akadtak a nyomára. A kigyulladt házban a tulajdonos életét vesztette.

  2008-05-21. 14:08
  Két roma család tagjai estek egymásnak a pécsi bíróságon. Az ellenérdekű fél hozzátartozói hátulról ütni kezdték a tanút, majd pillanatok alatt tömegverekedés alakult ki. A rendőröknek kellett megfékezni a randalírozókat.

  2008-05-21. 21:43
  Két 15 éves, hetedik osztályos fiút vettek őrizetbe a rendőrök Zalában, a fiatalok tavaly október óta zsarolták egyik iskolatársukat. A fiúk veréssel fenyegetőzve több alkalommal 5-10 ezer forintot csikartak ki iskolatársuktól. Az őrizetbe vett fiatalkorúak ellen büntetőeljárást indítottak.

  2008-05-21. 21:51
  Mezőtúr - Három idős embert bántalmazott brutálisan az a fiatalokból álló banda, amelynek három tagját elkapták a helyi rendőrök. A 19 és 17 éves fiúra börtön vár. A harmadik, 12 éves gyerek nem büntethető és a galeri többi tagját még keresik a rendőrök.

  2008-05-22. 11:44
  Siófok: Már a rendőröktől sem tartanak a bűnözők. Olyannyira, hogy egy 15 fős banda fejszével és lapátnyelekkel felfegyverkezve a Siófoki Rendőrkapitányság parkolójában támadt rá egy helyi férfira és társára, akik éppen a támadók ellen tettek feljelentést.

  2008-05-23. 21:27
  Több tucatnyi vasúti síncsavart ellopó tizenéves lányokat ért tetten a rendőrség Nógrád megyében.

  2008-05-23. 22:45
  Egy férfi előzetes szóváltást követően az utcán mellkason szúrta a 33 éves jászladányi áldozatát, aki a helyszínen életét veszítette. Az elkövető elmenekült a helyszínről. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi osztálya nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást.

  2008-05-23. 22:59
  Megtalálták pénteken annak a tizenhét éves nagyatádi hungarista fiúnak a holttestét, aki még csütörtökön délután tűnt el Kaposváron. Utoljára a sétálóutcán látták az Európa parknál, amint a Kapos Plaza irányába sétált egyedül. A szülők azonnal jelezték a Nagyatádi Rendőrkapitányságnak a fiú eltűnését, majd pénteken a Kaposvári Rendőrkapitányságon is bejelentést tettek - mondta el Bíró Gábor a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Pénteken délelőtt osztálytársak, szülők, tanárok indultak el keresni a fiút, végül két osztálytársa találta meg a holttestét a Béla király utca környéki tóban kora délután és azonnal bejelentést tettek. A helyszínre érkeztek tűzoltók és a Kötél munkatársai is, a rendőrség pedig lezárta a területet, azonnal megindította az ügy felderítését.

  2008-05-26. 10:39
  A gyerekek nem tudnak tanulni, mert a 12 éves, 38 kilós Bandi állandóan beszól a tanároknak. Fegyelmezéssel megy az óra, tanulásra alig jut idő -- mondta az egyik szülő. Egy anyuka arról beszélt, hogy félnek a gyerekek Banditól és a bandájától. -- Van 3--4 gyerek, akiknek a szülei tartoznak Bandi apjának. A gyerek valószínűleg ezzel zsarolja őket, és velük végezteti el a piszkos munkát, a verekedést. A lányokat fogdossa. Mi lesz 1--2 év múlva? Nem a tanárt kell hibáztatni. A gyereket kellene megnevelni, nem pedig arra tanítani, hogy a származása mögé bújva bármit megtehet! Van olyan gyerek, aki már iskolába sem akar menni, annyira fél. Több szülő is elmondta, erősen fontolgatják, hogy jövőre másik iskolába viszik a gyereküket. Ennek egyik oka Bandi.

  2008-05-27. 10:34
  Szeged-Kiskundorozsma - Néhány hónapja betörésekre szakosodott rablóbandák tartják rettegésben a dorozsmaiakat. Péntek hajnalban szétverték a helyi polgárőrség autóját, majd kirabolták a Szélmalom vendéglőt. Nincs olyan a településen, akinek legalább egy ismerőséhez ne törtek volna be ismeretlenek az elmúlt hónapokban.

  2008-05-28. 08:59
  Mezőkövesd - A nyomozás eddigi adatai szerint két férfi gyakorlatilag Győrtől Ózdig több bűncselekményt is elkövetett a tavalyi év decemberétől egészen ez év május 25-éig. A nyomozás eddigi adatai szerint a két gyanúsított forintban számolva mintegy 50 milliós kárt okozott a sértetteknek.

  2008-05-28. 10:10
  Hétől hétre több kárt okoznak a színesfémtolvajok. Az Invitel rézkábel-hálózatát megkárosító, így a cég számára legalább 50 millió forint kárt okozott gödöllői színesfém-tolvajokat elfogták a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai.

  2008-05-28. 11:48
  Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 23 éves jánoshalmi és 35 éves mélykúti férfit is, akik egy még körözés alatt lévő harmadik társukkal együtt, vasárnapra virradó éjjel raboltak ki Mélykúton egy 18 éves fiatalembert. A fiút leszólították, majd egy hirtelen mozdulattal kicsavarták a kezéből a 20 ezer forintot érő mobiltelefonját, majd búcsúzóul még arcon is vágták. Jó időre, hűvösre kerül az a feltételesen szabadlábon lévő fiatal nő is, akit több besurranásos lopással is gyanúsítanak a halasi rendőrök. Az elkövetők mindegyike cigány.

  2008-05-28. 13:34
  Egy miskolci taxist fizetés helyett sörösüveggel fejbe vágta az utasa.

  2008-05-28. 15:00
  Berontott egy tanuló anyja Pakson szerdán, a déli órákban a Gazdag Erzsi iskolába - ahová speciális képességű gyerekek járnak -, és előbb az igazgatónőt, majd az egyik tanárnőt ütlegelni kezdte - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

  2008-05-28. 16:09
  Tokodaltáró: Idős nénihez kopogtattak be a trükkösök. Egyikük egy telefontársaság képviselőjének adta ki magát és a kert végét akarta megnézni, mondván: oda oszlopot telepítenének. Míg a hölgy hátrakísérte a férfit, két társa már a lakásban kutakodott, de az idő rövidsége miatt semmit sem tudott elvinni. A három férfi beszállt egy sötét színű, feltehetően Audi típusú személygépkocsiba és elhajtott. A személyleírás szerint az a férfi, aki a telefontársaság emberének adta ki magát fehér bőrű, 30 év körüli, vékony testalkatú, átlagos magasságú, rövid barna hajú, szürkés munkaruhát viselő személy volt, míg két társa feltehetően roma származású, szintén 30 év körüliek, kövér testalkatúak, átlagos magasságúak, sötét hajú személyek voltak.

  2008-05-29. 09:01
  Az elmúlt napokban több alkalommal halálosan megfenyegették telefonon Szepessy Zsoltot, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok község független polgármesterét - írta csütörtökön a Népszabadság. A fenyegetések valószínűleg kapcsolatban lehetnek azzal, hogy Monok képviselő-testülete a napokban úgy döntött: az önkormányzat szigorítja a szociális juttatások folyósításának feltételeit.

  2008-05-29. 18:10
  Két fiatalkorú ült tegnap a vádlottak padján Kaposváron súlyos bűncselekmények miatt. Például minden ok nélkül megtámadtak és súlyosan bántalmaztak embereket a városban. A két tizennyolc éves fiatalember a kaposvári Zita Nevelőotthon lakója volt. Az egyik fiatalnak a bíróság előtt egyebek mellett azért is kellett felelnie, mert egy gyermekkorú társát állandóan rettegésben tartotta, heti rendszerességgel bántalmazta, zsarolta, és arra kényszerítette, hogy neki élelmiszert, szeszes italt lopjon. Egy alkalommal a nevelőotthon egyik irodájából is így lopott pénzt a gyerek, de az eset lelepleződött. Tavaly januárban a vádlott egy gyalogos férfit támadott meg minden ok nélkül a cukorgyár környékén: ököllel ütötte, rugdosta áldozatát, aki súlyos, töréses sérüléseket szenvedett. Az már csak a kisebb turpisságai közé tartozik, hogy a Zita-otthonban befeszítette az egyik raktár ajtaját, és onnan élelmiszereket lopott el.

  2008-05-29. 18:13
  Lebontották a VIII. kerületi Kálvária téren álló Városi Színház homlokzatát a napokban, mert a fémtolvajok állandó látogatásának következtében életveszélyessé vált az épület portálja és reklámtáblája.

  2008-06-02. 10:27
  Két rutinos rókának számító, Balaton-parti járőr csúnyán pórul járt a minap. Örömükből ugyanis üröm lett, hiába fogták el a műszaki cikkekre szakosodott tolvajt. A betörő teljesen egyszerűen feljelentette a két egyenruhást az ügyészségen, azért, mert a talicskához bilincselték őt a rendőrök. A két járőrt emiatt el is marasztalták, mondván méltóságában sértették meg a bűnözőt.

  2008-06-02. 10:33
  2008. május 29-én a Csanyik-völgyben a Chinoin átjáró közelében ismeretlen tettesek eltulajdonítottak a vasúti pályából síncsavarokat, alátétlemezeket.

  2008-06-02. 21:52
  KECSKEMÉT: Három napon belül elítélte a bíróság Kecskeméten N. Jenőt (46), aki átmászott egy két és fél méter magas téglakerítésen május 27-én délelőtt, azaz múlt kedden Kecskemét belvárosában, a Csáky utca egyik lakóházának kertjében. A teraszon keresztül bejutott a házba, majd a közlekedő folyosón szembe találta magát az éppen a fürdőszobából kilépő háziasszonnyal. Épp akkor, amikor már csupán karnyújtásnyira volt 70 ezer forinttól. Az első ijedtségéből magához tért asszony egyrészt a férjét, másrészt tolvajfogásra betanított kutyájukat hívta. Utóbbi tartotta sakkban a pórul járt tolvajt, akit a rendőrök is ismerősként köszöntöttek. Eddig ugyanis kereken 36 alkalommal ült már a vádlottak padján N. Jenő, így a mostani balhé miatt - visszaesőként - egy évi börtönbüntetést kapott.

  2008-06-03. 13:07
  Eltört az arckoponyacsontja annak a férfinak, akit hétfőn hajnalban vertek össze támadói a kaposvári Füredi úton. Az 53 éves áldozattól elvették pénztárcáját mobiltelefonját és szemüvegét is. A két fiatal (17 és 20 évesek) támadót elfogták a kaposvári rendőrök.

  2008-06-04. 12:16
  Kedden délután jelent meg az öt idegen a 76 éves férfi portáján, a Bács-Kiskun megyei Madarason. Míg ketten elterelték az idős férfi figyelmét, addig hárman módszeresen átkutatták a házat, s onnan magukhoz vettek 40 ezer forintot. A gazda azonban észrevette, hogy meglopták, mire az egyik állókupec egy pofonnal leterítette őt, majd mind az öten elmenekültek. A rendőrség csoportosan elkövetett rablás miatt indított eljárást az ügyben, egyelőre ismeretlen tettesek ellen - értesült a HavariaPress.

  2008-06-04. 12:20
  Bócsán - helyi információk szerint - egy általános iskolás, felső tagozatos fiú megerőszakolt egy alsó tagozatos kislányt. A hírt a rendőrség nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

  2008-06-07. 13:58
  Nem kizárt, hogy egy felnőtt családtagja rontotta meg a 11 éves, roma származású B. Mónikát, aki egy héttel ezelőtt hozta világra Miranda névre keresztelt kislányát.

  2008-06-08. 14:21
  Megtámadtak Miskolcon egy szolgálatban lévő buszsofőrt a Szemere úti megállónál. A járműre felszálló négy férfi és egy kisgyereket tartó nő először szidalmazni kezdte a buszvezetőt, majd leöntötték sörrel, végül megrúgták.

  2008-06-09. 12:59
  Sándorfalva - Néhány napja elhurcolták és megerőszakolták a Sándorfalva és Ópusztaszer közötti söröző 22 éves, kétgyermekes alkalmazottját. A támadók előtte kirabolták a vendéglátóhelyet. A fiatal nőt a szegedi új klinika pszichiátriáján kezelik. Úgy tudjuk, azóta többször életveszélyesen megfenyegették. Többen úgy tudják, két férfit már elfogtak a rendőrök. Azt mindenki megemlítette, hogy a környéket egyetlen, 40-50 tagúra becsült család tartja rettegésben.

  2008-06-09. 15:01
  Ellopták II. Rákóczi Ferenc bronzötvözetből készült mellszobrát hétfőre virradóra Nagykállóban, a bűncselekménnyel okozott kár meghaladja a másfél millió forintot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

  2008-06-10. 15:29
  Ismeretlen tettesek éjszaka a Kunhegyes-Abádszalók közötti területen szétverték a trafó szekrényt, darabjait a környező szántóföldön szétdobálták, és a benne lévő réz és színesfémet vitték magukkal. A rongálási kár megközelítően 700.000 forint, amely az EON Zrt-t terheli.

  2008-06-10. 16:21
  15 éves, hetedik osztályos - hátrányos helyzetű, nehezen kezelhető - fiú az egyik nyírbátori iskolában vágta meg késsel osztálytársát, aki könnyű sérülést szenvedett. A súlyos testi sértés kísérlete miatt kihallgatott fiú azt mondta, hogy hétfőn dulakodás közben vette elo pillangókését, de véletlenül sértette fel osztálytársa mellkasát.

  2008-06-10. 16:21
  A 16 és a 17 éves rablót hétfőn fogták el, ok Nyíregyházán, az utcán támadtak rá múlt szombaton egy tizenéves fiatalra: egyikük lefogta, a másik többször megütötte és késsel is fenyegették. A könnyű sérülést szenvedett fiú végül átadta nekik pár ezer forintját, de támadói elvették tőle az ezüstláncát és gyűrűjét is.

  2008-06-10. 16:57
  2008. április 21-én 07. 25 óra körüli időben egy 16 éves lány az iskolájába tartott. A Wesselényi utcán leszállt a Sárándról érkező távolsági autóbuszról, majd gyalogosan a Varga utca irányába indult. A Varga utca 41. szám előtti útszakaszon beérte őt az addig utána haladó kreol bőrű férfi, s hátulról csuklójánál fogva megragadta, s ,,Gyere bébi, most lerendezzük!" felszólítással, maga felé fordította. A fiatal lány összeszedve minden erejét magas sarkú cipőjével támadója lábfejére taposott, majd belerúgva a férfi sípcsontjába, kiszabadulva a szorításból, futásnak eredt.

  2008-06-10. 17:02
  Egy 76 éves no a postaládák előtt letette a földre az élelmiszerrel teli szatyrát, hogy a ládájából kivegye a kapott küldeményeit. Ekkor az üzletben már nagyon segédkezni akaró erősen kreol bőrű férfi hirtelen ott termett mellette, s felkiáltott: ,,Vigyázzon ég a táskája", majd a szatyor felé nyúlt. A néni megpróbálta a férfit a szatyor eltulajdonításában megakadályozni, mire az őt ellökte, s a táska tetejéről levéve a pénztárcát (benne 2000 Ft-tal) kimenekült a lépcsőházból.

  2008-06-15 18:39
  Eszméletlenül találtak lakásában vasárnap reggel egy 83 éves zagyvarékasi férfira. A házban betörők jártak, akik olyan súlyosan megverték az idős embert, hogy azt a kórház intenzív osztályán ápolják.

  2008-06-17. 11:09
  Galgagyörkön egy magyar házaspár telkén álló kisházba beköltözött egy népes cigánycsalád, ami idővel meglehetősen elszemtelenedett, és terrorizálni kezdte a házaspárt. Egy alkalommal a férfit úgy megütötték, hogy dobhártyája beszakadt. A férfi ezután feljelentést tett, mire a cigányok annyira dühbe gurultak, hogy nagyjából 50-en összegyűltek, és kapákkal, kaszákkal felfegyverkezve üvöltözték a magyar házaspárnak hogy meg fogják őket ölni. A férfi a Magyar Gárdától kért - és kapott - segítséget. A rendőrök csak a Gárda megérkezése után voltak hajlandóak a helyszínen megjelenni, ahol igazoltatták a Gárdistákat, ügyet sem vetve a felfegyverkezett fenyegetőző cigányhordára. A házaspár végül a Magyar Gárda segítségével menekült el telkéről, örökre otthagyva azt.

  2008-06-19. 11:05
  Kedd éjjel egy vita hevében Lakatos László combon szúrta élettársát. Az asszonyt kórházban ápolják, a szurkálót pedig súlyos testi sértés megalapozott gyanújával hallgatták ki - közölte a rendőrség szerdán.

  2008-06-19. 23:20
  Két fiatal, ittas állapotban lévő lányt erőszakolt meg két cigány férfi a Margit-szigeten. A lányok feljelentést akartak tenni, de erről a rendőrség lebeszélte őket, mondván, a szembesítés után az elkövetők minden bizonnyal zaklatnák és fenyegetnék őket.

  2008-06-19. 23:44
  Riasztópisztolyt szorított fejéhez, cigarettát követelt, majd leszállásra kényszerítette utastársát az ocsényi ámokfutó. Senki sem sérült meg, az elkövetot a rendorök elfogták.

  2008-06-20. 18:32
  Három roma kiskorú felelős a június 11-i besztercei tűzvészért, amelyben leégett az a XIV. századi evangélikus templom tornya. A 13-15 év közötti fiatalok réz és ólom tárgyak eltulajdonítása miatt hatoltak be a templomba, de később meggondolták magukat a lopást illetően. Kijövetelükkor egy öngyújtóval játszadoztak, amivel felgyújtottak egy műanyagfóliát, amelyről a tűz tovább terjedt a templomot körülvevő állványra és a toronyra.

  2008-06-25. 10:56
  Halálos balesetett szenvedett autós tárcáját lopta el a huszonéves férfi, majd a benne talált 400ezer forintot eljátékgépezte.

  2008-06-27. 14:16
  Csernely - Nyolcvan év után nem szól többé a csernelyi lélekharang, mert színesfémtolvajok leszerelték és elvitték. A helyszínt ismerő, felkészült bűnbanda dolgozott a temetőkápolnánál, mert négy méter magasból lopták le a súlyos zsákmányt.

  2008-06-27. 17:07
  Ebben a hónapban háromszor törtek be a GV területére. A harmadik alkalom már nem is betörés, hanem szabályos rablás volt, fényes nappal! A hónap elején az összes helyiséget, raktárat irodát feltörték, ajtókat berugdalták, lakatokat levágták. Akkor kevés mindent vittek el, szerszámkészletet, és vízhűtőket. Most vasárnap hajnalban 5 db C50-es ütközőt, a tetteseket már elfogták, az ütközők megsemmisültek. Tegnap délután (június 24.) világos nappal du. fél négy és este nyolc között egy darus autóval ellopták a C50,5723 mozdony alvázát, az alatta lévő mesztegnyői eredetű forgóvázakkal, 4 db Bak sor. kocsi forgóvázat, 4 db Bak kerékpár tengelyt. Az utolsó GV üzemvezetője már úgy jár a Fonyódi Rendőrkapitányságra mint a vasútjára.

  2008-06-27. 19:35
  Életveszélyesen megfenyegették a tolvajok azokat a szabadkígyósi gazdákat, akik nem akarták hagyni, hogy szabadon elvigyék a terményüket. Ez az eset nem számít egyedinek, a környékbeli gazdák valamennyien megéltek már hasonlót. Kinek harminc, kinek negyven bála szénája tűnt el. A múltkori eset óta őriztetik földjüket, de továbbra sem érzik magukat biztonságban.

  2008-06-30. 18:25
  Ledöntöttek egy négy méter magas keresztet és ellopták a vas részeit Ádándon - mondta el Beke siófoki kapitányság sajtóreferense.”
 • 32. kackac 2009. április 27. 11:58
  „- A következő hirdetést szeretném feladni:
  "Kétéves sziámi macskám elveszett. A megtalálónak 150.000 forint jutalmat fizetek."
  - De, uram, nem túlzás ez?
  - Nézze, ez a macska volt a feleségem kedvence! Ráadásul az erdő mélyén ástam el, senki nem fogja megtalálni!”
 • 31. osztógép 2009. április 27. 09:47
  „inkább ezt a pénzt repülőjegyre kéne fordítani -> irány India csak oda!”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszalöki gyilkosság: civilek a cigány áldozatokért

A romákkal szemben elkövetett bűncselekmények elleni tiltakozásul petíciót akarnak átadni civil… Tovább olvasom