Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Romagyilkosságok: tanúmeghallgatással folytatódott a büntetőper

Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.
Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.

A bíróság a tárgyaláson a büntetőügy koronatanújának számító F.-né Ny. Éva nyomozati vallomásának egyes részeit ismertette, és ezzel kapcsolatban kérdezte az asszonyt. A vádlottak volt munkáltatója, K. Árpád elsőrendű vádlott volt barátnője egyebek mellett közölte: nem volt tudomása arról, hogy fegyverek voltak a Perényi 1 nevű a szórakozóhelyen. (A vádlottak a szórakozóhelyen dolgoztak, és a négy férfi 2009. augusztus 21-i elfogásakor a szórakozóhelyen, a fal mögé rejtve találták meg a besenyszögi vadásztól 2008 márciusában elrabolt, a romák elleni támadássorozatnál használt vadászfegyverek egy részét.)

F.-né Ny. Éva, aki korábban többször is ellentmondásba került korábbi vallomásaival, az elé tárt nyomozati vallomások részleteivel kapcsolatban egyebek mellett arról beszélt: ugyanazokat a dolgokat másképpen is megéli, a korábbi vallomása egyes részeivel nem ért egyet, mert most már nem úgy érez, de - mint mondta - akkor az igaz volt. A vallomását befolyásolták a félelmei, de olyan tényeket nem állított, amelyek ne történtek volna meg - tette hozzá.

Az ügyész a tárgyalás kezdetén az első- és a másodrendű vádlottak, valamint védőik által korábban kifogásolt nyomozati cselekményekkel kapcsolatban észrevételként előadta: az eljárási cselekmények - például házkutatás, szemle - jogszerűségét kifogásoló indítványok alaptalanok, azok egyike sem vezethet ahhoz a következtetéshez, hogy a szóban forgó bizonyítási eszközökből származó adatokat a büntetőeljárási törvény értelmében ne lehessen bizonyítékként értékelni. A per kedden folytatódik.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében K. Árpádot, illetve testvérét, K. Istvánt, valamint P. Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Cs. Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz feljelentést tesz: a tüntetők megtámadták a kormánypárt székházát

Feljelentést tesz a Fidesz ismeretlen tettesek ellen a budapesti, Lendvay utcai pártszékház… Tovább olvasom