Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Romagyilkosságok: belső vizsgálat az NBH-nál

Belső vizsgálatot rendeltek el a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) azt követően, hogy a világhálóra került egy, a romagyilkosságokkal összefüggésben készült írásos anyag - írja a hétfői Magyar Nemzet.
A dokumentum szerint az egyik feltételezett elkövetőt már korábban is figyelték a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, ám amikor fegyverek megvásárlásába kezdett, megszüntették a titkos adatgyűjtést.

A másik gyanúsított állítólag a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) "titkos kapcsolata" volt. A feljegyzés - bennfentes információkkal rendelkező - szerzője kemény kritikával illeti Laborc Sándort, az NBH leköszönő főigazgatóját, majd felteszi a kérdést: kinek, illetve kiknek állhatott érdekében a romák körében elkövetett gyilkosságsorozat.

Olvasóink írták

 • 13. kolombela 2009. szeptember 01. 13:27
  „6. kolombela 2009.08.31. 15:45

  moderálva off/reklám

  T. Szerkesztőség! Nem csalódtam önökben. Ez a kifogás van olyan marhaság, mint a rendőrség forgalom akadolyozása címén történő gyülekezés betíltása.”
 • 12. t-a-ibi 2009. augusztus 31. 23:35
  „Elnézést!

  Az alábbi bölcselet Kolompár O-tól származik”
 • 11. t-a-ibi 2009. augusztus 31. 19:08
  „Beszállítók bojkottálják a rendőrséget

  Immár a napi működés is veszélybe kerülhet a rendőrségnél felhalmozott milliárdos tartozások miatt, ha a hoppon maradt beszállítók beváltják bojkott-fenyegetésüket - értesült a HavariaPress. A reményvesztett kis- és középvállalkozások közül ugyanis egyre kevesebben hajlandóak több hónapra meghitelezni a beszállított áruk ellenértékét.
  Csak a Budapesti Rendőr-főkapitányság mintegy 359 millió forint lejárt adósságot halmozott fel augusztus végéig; a pénzügyi rendezetlenség főleg a napi élelmiszert és vegyi árut beszállító cégeket sújtja. Ezért tíz cég közösen elhatározta, hogy ha a héten nem rendezi a tartozását a rendőrség, akkor megtagadják az élelmiszer és egyéb napi szükségletek beszállítását.
  A szállítók reménytelenségét fokozza, hogy a késedelmesen érkező bevételeikből első sorban köztartozásaikat kell, hogy rendezzék mivel azok meg nem fizetése esetén azt kocáztatják, hogy lekerülnek a köztartozásmentes vállalatok listájáról és a kincstár legalább egy hónapig nem utalja számukra a jogos tartozást. Bojkott esetén a rendőrség is bajba kerül mert a beszállítói szerződést minden partner közbeszerzésen nyerte el, így a rendőrség akkor sem rendelhet mástól, ha korábbi partnerei leállnak a beszállítással. A több hónapja húzódó tartozások ügye a hét második felében rendeződni látszik, miután az ORFK tájékoztatása szerint megkapták a kormánytól azt a kétmilliárd forintot, amivel át tudják hidalni a mostani pénzügyi mélypontot.
  (Havaria Press)”
 • 10. t-a-ibi 2009. augusztus 31. 18:53
  „A Szoljon cikke következik.
  A hír -- már ha annak nevezhettük -- röviden így szólt: a közelmúltban, Kunszentmártonban, egy közúti ellenőrzés alkalmával hullát találtak a rendőrök egy kocsi csomagtartójában. A továbbiak során -- folytatódott az azóta sehol meg nem erősített információ -- újabb tíz-tizenkét holttestre leltek a rend őrei.

  A rendőrség hiába cáfolta rendre, hogy nem történt ilyen eset, Kunszentmártonban egyre terjed, egyre erősödik a hír, és vele erősödik a félelem is. Nem múlhat el lakossági fórum, nem telhet családi ünneplés, előbb-utóbb a gyanús holttestekre terelődik a szó.

  A kunszentmártoniak között szépen ki is színeződött a csomagtartóban talált, és a tizenkét másik holttestről szóló hír. Van, aki uzsorakölcsönökkel hozta összefüggésbe a történetet, míg mások váltig állították: különféle szociális ellátásokkal rendelkező személyek holttestét találták meg, akik után valakik továbbra is folyamatosan felvették a járandóságaikat.

  A megyei rendőr-főkapitányság korábbi kérdésünkre határozottan cáfolta, hogy igaz lenne a tizenkét kunszentmártoni holttestről szóló hír.
  -- Több mint két hete mást se hallok a városban, mint ezt a rémhírt -- mondta el honlapunknak dr. Czuczi Mihály polgármester. -- Nem telik el ügyfélfogadás, hogy szóba ne kerülne ez a pletyka. Ami ennél is rosszabb: egyre jobban félnek a városban az emberek. Amúgy is sokat romlott az utóbbi időben a közbiztonság, ez az ügy pedig még jobban felerősítette a félelmeket. A napokban a jegyző úr hivatalosan tájékozódott a városi rendőrkapitányságon a pletyka igazságtartalma felől. A válasz a következő volt: a hír nem igaz, foglalkozni se kell vele! Két népes, egymással szemben álló család közül az egyik, egy öcsödi a kunszentmártoni ellenlábas lejáratására terjesztette el a ,,hírt".”
 • 9. hehe08 2009. augusztus 31. 17:22
  „nem nagyon látom hozzászólni a ballibeseket........
  hopp.... megint egy pofon......
  .
  .
  .
  csak az zavar, hogy annyira buta a nép, hogy nem mordul fel ezen a dolgon.... és nem kergeti a világban ezt a tróger bandát.....”
 • 8. t-a-ibi 2009. augusztus 31. 16:24
  „Nincs új a nap alatt, aki egyszer: csal, lop, hazudik, -képtelen leszokni róla!
  Ezek már maradnak ilyenek, azért megjegyezhetnék,-felírhatnák mit hazudnak, ha nem tudják fejbe tartani!

  Döbbenet mekkora ökörségeket csinálnak.”
 • 7. Csetneky 2009. augusztus 31. 15:46
  „Hát ilyen a világon nincsen! Ezek teljesen bolondok vagy mi van? Titkos adatgyűjtést folytatnak valakivel szemben, mert nem tetszik az elvtársaknak, amit csinál, ám amikor fegyvervásárlásba kezd, megszűntetik a titkos adatgyűjtést. Becsináltak, hogy fenékbe lövi őket a vásárolni aszándékozott fegyverekkel, mert lehallgatták, vagy mi van? Itt vagy nagyon rosszul lett megfogalmazva valami félinformáció, vagy ezzel az üggyel az NBH-nál kizárólag komplett idióták foglalkoztak. Az meg a világcsúcs, hogy az egyik feltételezett "elkövető" a KBH titkos kapcsolata volt. Ezeket a titkos kapcsolatokat gondolom azért illik közben ellenőrizni, nem? Miféle munka folyhat a magyar titkosszolgálatoknál? Ezek után azon sem csodálkoznék, ha Drazsé DNS mintáját találták volna meg a helyszíneken, csak véletlenül vagy szándékosan azt mondták, hogy másé.”
 • 6. kolombela 2009. augusztus 31. 15:45
  „moderálva off/reklám”
 • 5. kolombela 2009. augusztus 31. 14:52
  „<moderálva>
  Ez pedig a hírre reagálás:

  "Ismét botrányt robbantott ki portálunk: belső vizsgálatot indít az NBH az általunk közölt dokumentumok miatt

  Nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb
  Belső vizsgálatot rendeltek el a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) azt követően, hogy a világhálóra került - és portálunk is beszámolt róla - egy, a romagyilkosságokkal összefüggésben készült írásos anyag. Tulajdonképp ismét botrányt robbantott ki portálunk, rámutatva az abszurdisztáni közállapotokra!
  A dokumentum szerint a több feltételezett elkövetőt már korábban is figyelték a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, ám amikor fegyverek megvásárlásába kezdett, megszüntették a titkos adatgyűjtést. Lássuk be, ez kissé hihetetlenül hangzik, hogy szélsőjobbos, horogkeresztes tetoválásokkal rendelkező egyéneket megfigyelését PONT akkor állítja le az NBH, amikor a célszemélyek fegyvervásárlásba kezdenek. Hihető, nem?
  A másik gyanúsított állítólag a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) ,,titkos kapcsolata" volt. Itt jegyezzük meg - a felesleges vádaskodás elkerülése végett -, hogy a dokumentum szerint Cs. István a KBH-nak dolgozott be, nem a nemzetbiztonságnak. Azt a jelentés készítője is elismeri, hogy leszerelése után felmerült, hogy az NBH tovább foglalkoztassa az ügy egyik gyanúsítottját, de erre nem került sor. A Koszovóban szolgálatot teljesítő magyar katonától pedig egyáltalán nem szégyen, ha besegít a hazai szakszolgálatoknak lévén, hogy az albán drog- és lánykereskedelem egyik célpontja pont a mi hazánk!
  A feljegyzés - bennfentes információkkal rendelkező - szerzője kemény kritikával illeti Laborc Sándort, az NBH leköszönő főigazgatóját, majd felteszi a kérdést: kinek, illetve kiknek állhatott érdekében a romák körében elkövetett gyilkosságsorozat. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a soron következő ülésén foglalkozik az üggyel. A sajtónak nyilatkozó bennfentesek tagadták, hogy az NBH dokumentuma került volna nyilvánosságra, ám azt elismerik, hogy sok belső információval rendelkezhetett annak készítője. Természetesen elképzelhető, hogy az ÁVH dezinformációs stratégiájával van dolgunk, amelyet egy - egyelőre általunk még nem ismert okból - terjesztenek, a következő napokban vélhetően tovább tisztul majd a kép.
  Kérdés csak annyi: ha ennyire bizonytalan lábakon áll a rendőrök amúgy vasárnap kivételével naponta változó verziója, akkor miért vannak még mindig rács mögött a debreceni srácok? Olaszliszka esetében, hogy most a többi cigányok által elkövetett brutális bűncselekményeket ne is említsük, bőven belefért a házi őrizet, a bíró szerint, ami a retkek esetében annyit jelent, hogy nyugodtan dorbézolhatnak tovább a helyi kocsmában. Tulajdonképp csak annyit szeretnék kérdezni az első napokban hősként előálló rendőri vezetőktől: mikor helyezik szabadlábra - az eddigi jelek szerint ártatlan - debreceni srácokat?
  (MNO nyomán Geyer)"”
 • 4. Túrabakancs 2009. augusztus 31. 12:04
  „Most már csak azt kellene kideríteni, hogy ki a kakukktojás a négyek bandájában. Mert hogy nem
  mindegyik elkövető tudott a gyilkosságok indítékairól , az is biztos. Ennek kiderítése nehezebb és
  hosszabb lesz mint az elkövetők becserkészése. Ha egyáltalán kiderül valamikor.”
 • 3. Goldmund 2009. augusztus 31. 11:51
  „Bizony ám!
  Amint fegyverkezni kezdett a fickó, rögtön megynyugodtak, hogy senkit sem fog többé bántani és abbahagyták a figyelését.
  Amikor elkapták ezt a 4 fiatalt, rövid ideig azt hittem, tévedtem, hogy titkosszolgálati provokációt láttam a gyilkosságok mögött. Most újra egyre inkább ezt kezdem gondolni.”
 • 2. Túrabakancs 2009. augusztus 31. 11:01
  „Ráadásul pontosan akkor hagytak fel az egyik emberke titkosszolgálati megfigyelésével, amikor az beszerezte a fegyvereket. Kinek a parancsára hagyták abba a megfigyelést?, és miért? "Kurvaország"”
 • 1. Túrabakancs 2009. augusztus 31. 10:12
  „Számomra egyértelmű, hogy megbízatás végett történtek ezek a gyilkosságok. Az elkövetők nem is
  olyan régen még egyszerű anyagi körülmények között éltek, viszont mostanra ez megváltozott.
  Az egyik kulcsember Izraelben élt másfél évet, /az ilyeneket az ország előtte szigorúan ellenőriz,
  főleg Izrael/ és antirasszista nézeteket vallott, a zenével is tiltakozott a kirekesztések ellen.
  Nem furcsa? Őt bízhatták meg a titkosszolgálatok a szervezéssel, maga mögé pedig behúzott pár
  szó szerinti radikális nézeteket képviselő szerencsétlen emberkét, így titokban lehet tartani a valódi
  okokat. Ő nem fog beszélni, a "rasszisták" pedig bevallják azt, amit a rendőrség hallani akar. Meg a liberálisok...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romagyilkosságok: Társuk adta fel a elkövetőket?

A szakértők is találgatják, miért éppen a tanúvédelemre specializálódott Omega kommandó csapott le a… Tovább olvasom