Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Romagyilkosságok - Újabb cselekmények bizonyításával folytatódik a tárgyalás

A tarnabodi gyújtópalackos és fegyveres támadás után készült fénykép- és videofelvétel bemutatásával folytatódik szerdán a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat ügyének bizonyítási eljárása a Pest Megyei Bíróságon.

 
A Heves megyei településen a 2008. szeptember 29-ére virradóra történt támadással kapcsolatban múlt kedden már több sértetti tanút meghallgattak, de Miszori László tanácsvezető bíró közölte: a cselekménnyel kapcsolatban több beidézett tanú különböző okok miatt nem tud megjelenni a tárgyaláson, ezért egy külön bíróval, a helyszínen fogják meghallgatni őket.

A szerdai tárgyaláson levetítik a támadás utáni helyszíneléskor készített mintegy háromórás videofelvételt, és bemutatják a bizonyítékként becsatolt több mint százötven fotót.

Az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád, és testvére, Kiss István másodrendű vádlott már a nyomozati szakban elismerte, majd a Pest Megyei Bíróságon zajló büntetőperben is fenntartotta azon vallomását, hogy a terhükre rótt kilenc bűncselekmény közül ők követték el a 2008. július 21-i galgagyörki és az augusztus 8-i piricsei, valamint a tarnabodi támadást.

Társukként nevezték meg volt munkatársukat, az eddig mindent tagadó harmadrendű vádlottat, Pető Zsoltot, viszont tagadták részvételüket a súlyos sérülésekkel, vagy halállal végződő akciókban.

A tarnabodi támadással a rendőrök először három helybéli roma fiatalt gyanúsítottak meg, akiket a lövöldözés utáni délután fogtak el. Tizenegy hónapig tartották őket előzetes letartóztatásban, annak ellenére, hogy a támadást a romák elleni sorozattámadás részeként kezelték. A három fiatalnak a Heves Megyei Bíróság május végén, nem jogerősen, kétmillió, illetve két és fél millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg.

A büntetőperben e hét pénteken is lesz tárgyalás, aznap a 2008. december 15-i alsózsolcai lövöldözés bizonyítási eljárása következik. Abban a támadásban egy fiatal roma férfi sebesült meg életveszélyesen, élettársának a ruházatát lyukasztotta át a Kiss Árpád által leadott lövedék.

Az ügyészség a hat halálos áldozattal és öt súlyos sérüléssel járó támadások elkövetéséért Kiss Árpádot, Kiss Istvánt, Pető Zsoltot és Csontos Istvánt aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel vádolja.

Olvasóink írták

 • 4. Yoav-Ben-Meir 2011. június 29. 17:09
  „3-as!!
  Nem!!
  a gyilkosokra gondolok!! MINDEGYIKRE KIVETEL NELKUL!!
  -(nalunk az Itamar-i Otos gyilkossag ket vadlottjat Halalos itelet utan Fellogattak,a Yericho-i Katonai fegyhaz udvaran)-”
 • 3. Star-Spangled 2011. június 28. 21:25
  „#1 Itt a cari(Romanov) -ek ra gondolsz?????”
 • 2. SC 2011. június 28. 17:24
  „Úgymint minden gyilkos nálatok!:-)Mindegyik...”
 • 1. Yoav-Ben-Meir 2011. június 28. 17:12
  „logjon mind!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes állapotban egy brutálisan megvert szekszárdi férfi

Életveszélyesen megsérült egy szekszárdi férfi, akit a város egyik szórakozóhelyén vertek meg -… Tovább olvasom