Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Romagyilkosságok - Tanúmeghallgatással folytatódott a tárgyalás

Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőügyének tárgyalása kedden a Pest Megyei Bíróságon.

A negyedrendű vádlott, Csontos István kirendelt védőjének késése miatt a tárgyalás mintegy kétórás csúszással kezdődött meg, Barcsi Istvánt egy másik ügyvéd helyettesítette.
Fehérné Nyalka Éva Edit a tanúk padján arról beszélt, hogyan és mikor ismerte meg a vádlottakat, milyen kapcsolatban állt velük. Amikor a vádlottakat bevezették, azok nem üdvözölték a nőt, nem néztek rá.
A tanú a támadássorozattal vádolt négy férfi munkáltatója volt a Debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen, ahol a vádlottakat 2009. augusztus 21-én, a kislétai gyilkosság után 19 nappal fogták el. Az asszonyt a feltételezett elkövetőkkel együtt szintén előállították akkor éjjel a rendőrök, de a bűncselekmény-sorozat felderítésében eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda a tanúkénti kihallgatása után szabadon engedte.
A büntetőügyben koronatanúnak számító nő azt mondta: akkor, amikor egyéb elfoglaltsága volt vagy az adóhivatalban a munkahelyén kellett lennie, Kiss Árpád elsőrendű vádlott, akivel korábban közelebbi viszonyban állt, helyettesítette, és ekkor a férfi a szórakozóhelyet nem hagyhatta el. A bíró többször visszakérdezett arra, hogy azokon a napokon, amikor nem volt koncert vagy Kiss Árpád helyettesített, a férfi hosszabb-rövidebb időre el tudott-e menni.
A nő tanúvallomásában kitért arra: Kiss Árpád koncertek alatt hangtechnikusként dolgozott, más napokon jegyszedőként tevékenykedett, és összesen havonta maximum 120 ezret tudott keresni. A másik három vádlott alkalmi munkavállalóként dolgozott nála, de csak hétköznaponként.
Fehérné Nyalka Éva Edit elismerte, hogy sokszor Kiss Árpád zárta helyette a termet és mivel a férfinak volt kulcsa a lakásához, ilyen esetekben a vádlott felvitte hozzá hajnalban a bevételt, letette az asztalra, leírta egy papírra a tudnivalókat és elment. Arról nem volt tudomása, hogy a férfi társai hol dolgoznak - tette hozzá a tanú.
Miszori László tanácsvezető bíró még a tárgyalás elején közölte, hogy a következő tárgyalási napokon a 12 vádpontból mely cselekményekről lesz szó, jelezve: a két utolsó, a 2009. április 22-i tiszalöki és a 2009. augusztus 3-i kislétai gyilkosság körülményeit csak ősszel tárgyalják.
A per szünet után folytatódik.

Olvasóink írták

  • 1. verembele 2011. április 19. 13:53
    „Tisztelettel: hát itt sem akar írni Senki!
    Én azért írok. Megint olyan téma amivel a Hatalom nem tud mit kezdeni. Hogyan Ítélkezzenek, ... hát igen.
    Vagy a többségi,- vagy a kisebbségi populáció kárára. Valaki veszít.... Na de mindig a többség? Azért a befizetett adó mégis a többségi társadalomtól származik. A cikkben megfogalmazott másik fél valahogy nem töri magát az adófizetésben. Nemmmmmm. Elszívja azt is amit BEFIZETSZ. A nyugdíjat majd tőle várhatod... ÉN fizetem a segélyét...
    Üdv.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új üzleti modell kell az audiovizuális tartalmakra

Az audiovizuális tartalmakkal kapcsolatban a jövőben nem szabad szembeállítani a fogyasztót és az… Tovább olvasom