Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Romagyilkosságok - Márciusban kezdődik a bírósági tárgyalás

A jövő hónapban kezdődik meg a romagyilkosságokkal vádolt, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon - mondta az MTI érdeklődésére Kende Katalin, a bíróság szóvivője kedden.

Azt még nem tudni, melyik napon kezdődik a per - közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy a határnapot leghamarabb a jövő héten jelölik ki.
Kende Katalin az MTI-nek korábban elmondta: a Pest Megyei Bíróság budapesti, Thököly úti épületében öttagú bírói tanács részvételével, Miszori László bíró vezetésével zajlik majd a hat halálos áldozatot követelő ügyben induló tárgyalássorozat.
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kilenc bűncselekmény ügyében folytatott eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, tavaly február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, míg Nagycsécsen egy testvérpár, Tatárszentgyörgyön egy 27 éves apa és 5 éves kisfia vesztette életét.
A négy gyanúsított kilenc helyszínen intézett támadást romák ellen, összesen 78 lövést adtak le, hét helyszínen összesen tizenegy Molotov-koktélt hajítottak el. A bűncselekmények során a hat halálos áldozaton kívül öten életveszélyesen megsérültek. A nyomozók szerint összesen 55 ember testi épségét veszélyeztették a gyanúsítottak.
A támadássorozattal gyanúsítható, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő négy férfit: K. Árpádot, K. Istvánt, P. Zsoltot és Cs. Istvánt 2009 augusztus 21-én, három héttel a kislétai támadás után, egy debreceni szórakozóhelyen fogták el.
A bírósághoz benyújtott vádirat szerint az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott 2007 végén, 2008 elején arra az elhatározásra jutott, hogy "mivel az igazságszolgáltatás nem megfelelően látja el feladatát a romák által elkövetett bűnesetek kapcsán", saját kezébe veszi a "rendcsinálást": fegyveres támadásokat hajtanak végre romák lakta házak ellen, hogy félelmet keltsenek az ott élőkben, illetve felhívják a figyelmet a fenti "problémára".
Mivel a végrehajtásához fegyverük és fegyvertartási engedélyük nem volt, 2008. március 7-én bűncselekménnyel szereztek ilyen eszközöket.
A vádiratban az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, és 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntettével, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja az ügyészség.
Az elsőrendű vádlott, K. Árpád esetében foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés, míg a negyedrendű vádlott, Cs. István esetében előre kitervelten, aljas indokból, több emberen bűnsegédként elkövetett emberölés bűntette is vádpontként szerepel.
A gyanúsítottakat a legszigorúbb fogva tartási szabályok szerint, úgynevezett plusz IV-es fokozatú biztonsági előírások mellett őrzik fővárosi és Pest megyei börtönökben.

Olvasóink írták

 • 5. k29680 2011. február 08. 21:53
  „4. xo17zy 2011.02.08. 19:27
  Ha a Kisalföld minden esetet megírna ami naponta megtörténik Magyarországon,nem maradna hely az újságban másnak........De egyszerűbb a politikai korrektség jegyében elhallgatni...Hátha sokan el kezdenének gondolkodni....”
 • 4. xo17zy 2011. február 08. 19:27
  „"Romagyilkosságok - Márciusban kezdődik a bírósági tárgyalás"
  És a roma gyilkosságok ügyeiben mikor olvashatunk ilyen részletes beszámolót????????
  Ja! Hogy akkor túllépné a Kisalföld a vekker által engedélyezett 20%-os keretet!”
 • 3. k29680 2011. február 08. 17:23
  „A gyilkosság az gyilkosság....mindegy ki követi el....Bárcsak a többi idős ember gyilkosai is börtönben ülnének.....
  Ja hogy azokat nem szabad lecsukni?Bocs....”
 • 2. Jandex 2011. február 08. 16:23
  „Tárgyalás?!
  Hát nem a parlamentben kapják meg a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét?:)))”
 • 1. imre1964 2011. február 08. 16:14
  „Miétz kell ökett fogva tartani ?
  Csak gyerekcsíny az egész a mit elkövettek .
  Szabadon kell engedni őket és megoldódik a cigánybűnözés ,mert a kormány úgysem tesz semmit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ököllel és tűzifával vert agyon egy 15 éves lányt: életfogytiglant kapott

Életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla kedden jogerősen arra a 38 éves férfira, aki 2008 őszén Ózdon brutálisan agyonverte élettársát. Tovább olvasom