Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Romagyilkosságok - Fidesz: felháborító, amit Gyurcsány művelt a bíróságon

Felháborítónak és botrányosnak tartja a Fidesz ügyvezető alelnöke, "amit Gyurcsány Ferenc művelt a bíróságon", a romagyilkosságok tárgyalásán.
Kósa Lajos közölte: pártja tiltakozik minden olyan kísérlet ellen, amely bármilyen módon, akárcsak megjelenéssel is, befolyásolni próbálja a bíróságokat az ítélethozatalban.

Kósa Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy volt miniszterelnök megjelenik egy olyan speciális ügynek a tárgyalásán, amely nem rá vonatkozik.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Molnár Csaba egykori kancelláriaminiszter is megjelent a romák sérelmére elkövetett, hat halálos áldozattal járó támadássorozat keddi büntetőtárgyalásán, a Pest Megyei Bírságon, ahol a negyedrendű vádlott kislétai gyilkosságban játszott szerepével folytatódott a tárgyalás.

A Fidesz ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc átlépte a Rubicont, de nem érthető, miért. "A nyilvánosságot hajszolja? Elveszítette már a mértéket? Áttért a +Gábor Zsazsa-elvre+, hogy mindegy mit, csak írjanak rólunk?" - kérdezte a politikus, és képtelenségnek nevezte a volt kormányfő azon nyilatkozatát, amely szerint azért jelent meg a büntetőperen, mert részvétét és együttérzését szerette volna kifejezni.

"Magyarországon ha részvétet és együttérzést fejezünk ki, azt kétféle módon tudjuk megtenni: elmegyünk a temetésre, és virágot teszünk a sírra, vagy felkeressük a hozzátartozókat, és ott szóban a részvétünket fejezzük ki. Csendben, magánemberként, illő tiszteletet adva a halottaknak és a családtagoknak" - mondta Kósa Lajos, aki Gyurcsány Ferenc nyilatkozatának azon mondatát is teljes képtelenségnek tartja, amely szerint a volt kormányfő "politikai büszkeséget" érez, hogy politikusként, miniszterelnökként kormányával együtt annak idején kifejezte együttérzését és szolidaritását az áldozatok hozzátartozóinak.

A fideszes politikus szólt arról is, hogy a gyilkosságsorozat Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége ideje alatt történt, "és tudjuk, hogy van benne olyan szál, aminek kapcsán fontos kérdések még tisztázandók".

Példaként említette azt, hogy a nemzetbiztonsági szolgálat éppen a gyilkosságsorozat előtt szüntette meg a feltételezett gyilkosok nemzetbiztonsági megfigyelését. Kósa Lajos szerint így még nem világos, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatnak, a katonai biztonsági szolgálatnak és az ezeket irányító vezetőknek, politikusoknak van-e felelősségük vagy sem.

Az, hogy "ilyenkor elmegy Gyurcsány Ferenc a tárgyalásra, olyan mértékben felháborító, ami azt mutatja, hogy Gyurcsány Ferenc lényegében persona non gratává válik a magyar közéletben" - fogalmazott, közölve: a Fidesz tiltakozik minden olyan kísérlet ellen, amely a bíróságokat az ítélethozatalban bármilyen módon - akárcsak megjelenéssel is - befolyásolni próbálja.

Arra a kérdésre, hogy az ellen is felemeli-e a szavát a Fidesz, hogy ha olyan ítéleteket próbálnak meg az országgyűlési képviselők befolyásolni, amelyek rendőri vallomások alapján születtek, Kósa Lajos úgy válaszolt: az Országgyűlés alkot jogszabályt, ha azt észleli, hogy az igazságszolgáltatásban olyan zavar támad, amely miatt például mentességi törvényt kell elfogadni, de ilyenkor nem a parlamenti képviselők befolyásolják a bíróságokat, hanem maga a parlament mint testület, az a szervezet, amelynek jogában áll törvényeket hozni.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. szebbjövőharcosa 2011. április 06. 19:12
  „20 REMÉLEM TÉGED IS MEGLÁTOGATNAK A HASONSZŐRŰEK AKKOR MAJD IRKÁLHATSZ:-)”
 • 20. dünnyögő 2011. április 06. 15:12
  „A tárgyalásra bárki elmehetett volna, puszta érdeklődésből is.
  Kósa nagyképű dumáját meg már mindenki ismeri. Még a Forint leértékelést is eltudja intézni egyetlen mondatával.
  A félelem az bizony úgy látom, a veretes nevű, ősi magyar családból származó Csetneky és a fekete dolmányos szebbjövőharcosa szívében lakozik.
  Ne féljetek! Még nem lőtt rátok senki.”
 • 19. szebbjövőharcosa 2011. április 06. 13:50
  „MOCSKOS MSZMP REMÉLEM A BÖSZMÉT ÉS ROKONSÁGÁT IS MEGTÁMADJÁK MAJD MINT A DOPEMAN CSALÁDOT AKKOR MAJD VÉDHETI ŐKET.”
 • 18. Csetneky 2011. április 06. 10:10
  „17-hez

  Ne rettegj, ó szegény osztrák, menj haza és élj boldogan. Vagy esetleg fordulj pszichológushoz, talán segít rajtad, ó szegény rettegő osztrák.

  Egyébként jelenleg Magyarországon rettegnie szinte kizárólag az erősen cigányfertőzött területen élőknek kell. Kérdés, még meddig?”
 • 17. Fürgeszarvas 2011. április 06. 09:12
  „No comment !
  "Tisztelt Orbán úr!

  Ma, 06:08 [A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben] Ossza meg!

  Elhatároztam, hogy írok Magának egy levelet, mint apa az apához. Gondolkodtam, jegyzeteltem, mi mindent szeretnék majd elmondani. Az íróasztalnál ülve rájöttem: Én Magának nem is szeretnék mondani semmit. A jó szóból úgysem ért, röhög rajta. Meg van győződve arról, mint valami lipótos, hogy az isteni szikra megvilágosította, és felhatalmazta az égvilágon mindenre. Isten, ha van, biztosan nem Magát hatalmazta fel, és 53 százalék egy választáson sem felhatalmazás arra, hogy kinyírja a Köztársaságot, és elkövessen még 100.000 agyalágyult dolgot, amit még az alkotmányba is beleír. Agyalágyultat, igen. Úgy tűnik, Maga elzavart minden kicsit is értelmes embert a közeléből, és körülvette magát talpnyalókkal és bólintókkal, ahogy ez egy igazán gyenge és fantáziátlan államférfihoz illik.
  Igazi idegenszívű vagyok én, osztrák, aki 15 évvel ezelőtt véglegesen idekerült, megtanulta a nyelvet, tanított az egyetemen, lett családja, gyereke, és osztozik a magyarok sorsában.

  Emlékszem a diáktüntetésre a Bokros csomag ellen, 95-ben, amikor Debrecenből Budapestre jöttünk tüntetni. Mindenki a Fideszben bízott, és még 3 évvel később, amikor hatalomra kerültek, bizakodtam én is, és mondogattam: A Fidesz most egy <moderálva> kis országot fog csinálni Magyarországból. Bizony azt csinálta - kizárólag saját magának. Röviddel a hatalomátvétel után olyan rossz volt a közhangulat, amilyet addig életemben még nem tapasztaltam. És egyre csak rosszabb lett.

  Tudja, Orbán úr, 2002-ben nem azért veszítette el a választásokat, mert a Fidesz szinte semmit sem csinált, csak gyártotta a nagyot álmodó lila ködöket sorban, hanem mert mindenkinek elege volt a Maguk keltette félelemből, rettegésből.
  Szeretném arra is emlékeztetni, hogy a két forduló között annyira behülyítette a népet, hogy még én idegenszívű is (vagy épp ezért) összevesztem barátokkal (!), akikkel a mai napig nem beszélek. Ezért is Maga a felelős, és örök a haragom emiatt!
  A következő kormány is sok hülyeséget csinált, de nem kellett félni! Nem volt rettegés az emberekben, nem volt annyi utálat bennük, mint most megint. Nem raktak ki embereket, mert önállóan gondolkodtak, vagy mert nem volt párt-kezesük.
  Egy dolgot szeretnék mégis megtudni Magától: Hogy fogja mindezt a hazugságot, ezt a pökhendiséget, ezt a megvetést, és a gondolt tévedhetetlenségét majd megmagyarázni a gyerekeinek, amikor kinyílt a csipájuk? Én könnyen magyarázom az enyémnek, miért van rózsaszínű Toyotánk (senki nem akarta, azért volt olcsó), csak 52 m2-ünk (mert többre nem tellett), miért nem járok öltönyben (mert nem a látszat a fontos), miért nincs bányája az apámnak (mert asztalosnak tanult, és én nem voltam politikus), hogy miért írtam ezt a levelet (mert nem vagyok hajlandó félni).

  De Maga, Orbán úr, hogyan fogja majd megmagyarázni a gyerekeinek, hogy önkényeskedő operettkirályként viselkedett, hozatta az ostoba törvényeket, hazudott, kicsinált embereket, csak, mert nem hódoltak be Magának? Mit fog mondani, ha kérdik: "Apa, miért viselkedtél úgy, mint egy hottentotta diktátor?" Vagy csak ad nekik 2 pofont és elzavarja őket?

  Üdvözlettel: Clemens Prinz, osztrák, néprajzos, fordító.

  Mindenkinek elege volt a Maguk keltette félelemből, rettegésből

  Clemens Prinz / Népszava"”
 • 16. buggyant 2011. április 06. 08:52
  „És ha elment? Nem értem, mi ezzel a gond, hát ha nyilvános volt, bárki bemehet nem? Amúgy nem érdekel senkit, ki ment el nézőnek.”
 • 15. SC 2011. április 06. 08:13
  „Csak politikai tőkét akart evvel a lépésével kovácsolni magának,magasról tesz az ügyre és a szereplőire.Igazi kaméleon:-)”
 • 14. AHA 2011. április 06. 07:37
  „machers 2011.04.06. 07:25
  Nem is Kósáról van szó .....
  <moderálva..>
  Vagy ki hogy nevezi gyucsány elvtárst!”
 • 13. machers 2011. április 06. 07:25
  „12. AHA 2011.04.06. 03:43
  Gondolom ez a mocsok elment az összes magyar kisöreg temetésére is akiket a cigányok gyilkolásztak le.
  Mert akkor sűrű programja volt.

  Hát, nem valószínű! Lalika sohasem a szociális érzékenységéről volt híres.”
 • 12. AHA 2011. április 06. 03:43
  „Gondolom ez a mocsok elment az összes magyar kisöreg temetésére is akiket a cigányok gyilkolásztak le.
  Mert akkor sűrű programja volt.”
 • 11. load 2011. április 05. 23:07
  „Kósa szellemi leépülése egyre nyilvánvalóbb.
  Egyrészt kijelenti:
  "...egy volt miniszterelnök megjelenik egy olyan speciális ügynek a tárgyalásán, amely nem rá vonatkozik."
  Másrészt:
  "...a gyilkosságsorozat Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége ideje alatt történt, és tudjuk, hogy van benne olyan szál, aminek kapcsán fontos kérdések még tisztázandók".
  De a legpofátlanabb duma ez:
  "...a Fidesz tiltakozik minden olyan kísérlet ellen, amely a bíróságokat az ítélethozatalban bármilyen módon - akárcsak megjelenéssel is - befolyásolni próbálja."
  És itt most a semmisségi törvényre kell gondolni!
  A Fidesz nem egyszerűen befolyásolja a bíróságokat, hanem törvénnyel semmisíti meg az ítéleteiket.
  Kósa úr, nem érzi a különbséget?”
 • 10. janika 2011. április 05. 20:08
  „"valaki emberségesen viselkedik - mint ahogyan Gyurcsány tette"- szerintem kinézte magának a vádlottak padját!”
 • 9. machers 2011. április 05. 20:06
  „8. Csetneky 2011.04.05. 20:03
  Konkrétan melyikre gondolsz?”
 • 8. Csetneky 2011. április 05. 20:03
  „Nem kell bántani gyurcsányit. Azért ment, hogy szokja a légkört. Nagyon bízom benne, szerepel még ott a saját ügyében is eleget.”
 • 7. Fürgeszarvas 2011. április 05. 19:58
  „Lalihuszár ! Talán a debreceni adósságállományról , a devizahitelesek tönkretételéről ( meg a shortolásodról ) ejts néhány szót !
  Ha valaki emberségesen viselkedik - mint ahogyan Gyurcsány tette - az felháborít ?
  Engem meg az háborít fel , amit kormányzás címén műveltek az országgal !
  Népiesen szólva : remélem ezt nem fogjátok szárazon megúszni !”
 • 6. miracle 2011. április 05. 19:56
  „Tulajdonképpen akkor is most végül is mi a baja azzal, hogy odament GYF?”
 • 5. machers 2011. április 05. 19:52
  „"a Fidesz tiltakozik minden olyan kísérlet ellen, amely a bíróságokat az ítélethozatalban bármilyen módon - akárcsak megjelenéssel is - befolyásolni próbálja."
  Ez szép! Kedves Lajos, akkor közösen tiltakozzunk az Alkotmánybíróság jogkörének csorbítása ellen!”
 • 4. AHA 2011. április 05. 19:46
  „Gondolom ő volt a megbízó!
  :-)”
 • 3. Olajos 2011. április 05. 19:28
  „Mi érdekes? Megint rikácsol valami fazon!!!”
 • 2. Olajos 2011. április 05. 19:25
  „hm”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér László: érvényesült az uniós szolidaritás elve

A válság elleni küzdelemben az elmúlt években érvényesült az unióban a szolidaritás elve, hiszen… Tovább olvasom