Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Romagyilkosság: Nem tudnak ötletgazdáról

A rendőrségnek nincs információja arról, hogy lett volna külön kitervelője a romák elleni gyilkosságsorozatnak.

Nincs erre vonatkozó információja a rendőrségnek - válaszolta Bencze József országos rendőrfőkapitány egy keddi budapesti sajtótájékoztatón az MTI-nek arra a kérdésére, hogy keresnek-e olyan személyt, aki a romák elleni támadássorozat kitervelője lehetett, miután hétfőn nyilvánosságra került egy dokumentum, amely szerint az elfogott négy személy - szellemi képességeik alapján - nem alkalmas egy ilyen bűncselekmény-sorozat kitervelésére.

Ugyancsak újságírói kérdésre, miszerint vizsgálják-e, hogy belső rendőrségi forrás állhat-e a nyilvánosságra került irat hátterében, azt mondta: ő "nem lát ilyet".

Bencze József ismertette: amikor a gyanúsítottak képbe kerültek és amikor elfogták őket, megkeresték az illetékes szolgálatokat. "Kértük azt a segítséget, hogy nézzék meg irattáraikban, hogy a személyekkel kapcsolatban bármi felmerült-e korábban, bármilyen információ, s ha az államtitkot képez, akkor abba adjanak a rendőrségnek betekintést".
Hozzátette: egyelőre itt tartunk. "Korábban ilyen típusú információ, ami a lapban megjelent, a rendőrséghez nem jutott el".

A Magyar Nemzet hétfőn számolt be arról, hogy belső vizsgálatot rendeltek el a Nemzetbiztonsági Hivatalnál azt követően, hogy a világhálóra került egy, a romagyilkosságokkal összefüggésben készült írásos anyag.

A dokumentum szerint az egyik feltételezett elkövetőt már korábban is figyelték a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, ám amikor fegyverek megvásárlásába kezdett, megszüntették a titkos adatgyűjtést. A másik gyanúsított állítólag a Katonai Biztonsági Hivatal "titkos kapcsolata" volt. A feljegyzés - bennfentes információkkal rendelkező - szerzője kemény kritikával illeti Laborc Sándort, az NBH leköszönő főigazgatóját, majd felteszi a kérdést: kinek, illetve kiknek állhatott érdekében a romák körében elkövetett gyilkosságsorozat. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a soron következő ülésén foglalkozik az üggyel.

A Nemzetbiztonsági Hivatal még hétfőn közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amely szerint a nyilvánosságra került irat nem dokumentum, hanem a hivatal belső információiból, valamint a cikk szerzőjének ezekből levont következtetéseiből álló összeállítás.

Olvasóink írták

 • 5. pamplona 2009. szeptember 01. 22:23
  „A végén még az is kiderül ,hogy derék sündőreink megint árnyékra vetődtek?”
 • 4. lolita 2009. szeptember 01. 19:27
  „Tudjuk hogy nincs fogalmuk,na meg a gyanusitottak sem a tettesek!”
 • 3. kolombela 2009. szeptember 01. 14:28
  „"Beismerte a rezsim: (jobb érzésű) titkosügynök szivárogtathatott a koncepciós cigánybalhéról

  Belső információk kerültek ki a Nemzetbiztonsági Hivataltól (NBH) a romagyilkosságok gyanúsítottjairól - ismerte el közleményében a Nemzetbiztonsági Iroda (NBI) tegnap. Kuruc.info: magyarán az egyedül lapunk által közölt dokumentum valósnak bizonyult, és az NBH tényleg nyakig szaros a cigánygyilkosságok manipulálásában, perdöntő tények elkenésében. S minden valószínűség szerint egy olyan jobbérzésű ügynök szivárogtatott, akihez hasonlók csak nyomokban dolgozhatnak a szocionista rezsim és az izraeli gyarmatosítók szolgájává züllött szolgálatoknál. A botrány lényege: a kiszivárgott dokumentum szerint a rezsim korábban már beszervezte az egyik "cigánygyilkost", és feltehető, hogy nem a szerény anyagi körülmények közt élő letartóztatottak voltak az elkövetők vagy értelmi szerzők, hanem jól szervezett, pénzes csoportok. Netán éppen titkosszolgálatok."”
 • 2. kolombela 2009. szeptember 01. 13:34
  „Szánalmas az egész rendőrség. Mit is várjon az ember tőlük, amikor ilyen kormány írányítja.”
 • 1. imre1964 2009. szeptember 01. 10:42
  „Ha nincs köztük spicli soha nem fogták volna el őket.
  A rendőrségnek hogy is lenne információja amig valaki nem beszél vagy nem sug.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom-Orbán találkozó egyelőre nyilatkozat nélkül

A szomszédos országokban élő magyar kisebbségekkel kapcsolatos kérdéseket tekintettek át. Tovább olvasom