Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Rohamosan terjed a Zafi.B

A Zafi.B Magyarországon és az egész világon igen széles körben terjed, hétfőn délben a jelenleg szabadon terjedő kártevők 44 százalékát ez a féreg tette ki.
A csütörtök este megjelent vírus a néhány hete nagy port kavart, politikai üzenetet tartalmazó magyar féreg (Zafi.A) utódja. Az új kártevő már nem csupán magyar nyelvű üzenetekben terjed, ezért elterjedtsége nagyságrendekkel felülmúlja elődjét.
Az újabb verzió is tartalmaz politikai üzenetet, azonban elemzők véleménye szerint az üzenet ebben az esetben egyáltalán nem fog megjelenni!
A kártevő megjelenésének időpontja nem véletlenül esett az EP választások hétvégéjére, hiszen a spam és vírusok által terjesztett üzenetek hatékony fegyvernek tűnnek a kampánycsend kijátszására. Erre már láthattunk példát, hiszen a napokban megjelent a Sober.H is, amely német nyelvű szélsőjobboldali idegengyűlölő üzeneteket küldött szét.
A Zafi.B variáns elosztott szolgálatmegtagadási (DDoS) támadást indít a www.parlament.hu, a www.virushirado.hu és a Vírus Híradót üzemeltető cég honlapja (www.2f.hu), valamint a www.virusbuster.hu ellen. Az említett - vírusvédelemmel foglalkozó - honlapok elleni támadás egyfajta bosszúnak tekinthető, hiszen a Zafi.A változat megjelenésekor a két vírusvédelemmel foglalkozó cég jelentős szerepet vállalt a féreg, és a benne található politikai üzenet terjedésének megakadályozásában. A két cég rendőrségi feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.
A vírus hatására egyébként hétfőn délelőtt elérhetetlenné vált a Parlament hivatalos honlapja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltják a kamerás mobilokat

Fékezheti a kamerás mobilok terjedését, hogy az utóbbi időben mind több… Tovább olvasom