Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Rogán: szükség van a szabályozó államra

Az állam szabályozói szerepének fontosságáról beszélt Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető csütörtökön Budapesten, az Edutus Főiskola által az állam gazdasági szerepvállalásáról rendezett konferencián.
A szabályozó államnak van értelme, szükség van rá, mert keretet ad a piac működésének - hangsúlyozta a fideszes politikus. Kifejtette: ha az állam a "helyén lett volna" 2002 és 2010 között, és meghozta volna a bankszektor működésére vonatkozó szabályokat, gátat lehetett volna szabni a devizahitelek mértéktelen, a kockázat mérlegelése nélküli elterjedésének.

Ha a szabályozó állam időben lépett volna, valószínűleg nem kellene tömegével megoldást keresni a devizahitelesek gondjaira - mondta.

Elgondolkodtatónak nevezte a politikus azt is, hogy a magyar telekom-szektorban 2009-2010-ben - amikor még semmilyen különadó nem volt ezen a területen - jelentősebben emelkedtek az árak, mint 2011-ben, amikor már létezett ez a fizetési kötelezettség.

Rogán Antal helyesnek nevezte, hogy 2010 után a szabályozó állam határozottan kezdett működni.

Kijelentette: Magyarországon, éppen úgy, mint bárhol a világon a piacgazdaságban, az egyik legfontosabb szerep az állam szabályozó feladatának ellátása, a felelősségvállalás, és az, hogy az állam végiggondolja, az adott közösség egy-egy területen hova akar eljutni.

A piacgazdaság előnyei akkor érvényesülnek, ha a jogok mellett a kötelezettségek, a lehetőségek mellett a korlátok, a szabályok is ott vannak. Ezek nélkül nem működik a piacgazdaság, és a demokrácia sem - mondta Rogán Antal.

A szabályozó szerepét be nem töltő állam nagyobb károkat tud okozni, mint a szabályozás területén innovatívan előremenő, a szabályokat világosan megfogalmazó - hangsúlyozta a politikus, V. kerületi polgármester.

A tatabányai központú Edutus Főiskola csütörtökön nyitotta meg Budapesten, a Belvárosban felújított új oktatási bázisát és rendezvényközpontját.

Tóth Gábor, az Edutus Főiskola stratégiai igazgatója a megnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az új oktatási létesítményben két tanműhelynek is helyt adtak, ahol a hallgatók nemcsak szakirányú gyakorlati ismereteket szerezhetnek, hanem lehetőségük lesz arra is, hogy ledolgozzák a tandíjat. Felhívta a figyelmet az Edutus Pegazus Programra, amely a munkaadói oldal bevonásával támogatja a programban résztvevő hallgatókat abban, hogy tandíjukat munkával előteremtsék.

Olvasóink írták

 • 4. load 2012. június 07. 22:06
  „Rogán úr, hagyjuk már az elmúlt nyolc évet, és nézzük az elmúlt kettőt!
  Mindent elrontottak, amit el lehetett.
  Az elrugaszkodás évéből 1,5%-os visszalépés lesz.
  A közigazgatás, oktatás, egészségügy a káosz állapotában, a magyarság megosztottsága immár külföldön is nagyobb, mint eddig bármikor.
  A demokrácia szintje a balkáni államok színvonalán.
  Közben a miniszterelnök előadást tart az övéi előtt arról, hogyan verjük át a szövetségeseinket, azokat, akiktől folyamatosan pénzt kunyerálunk.
  Így ne szabályozzon az állam, Rogán úr!”
 • 3. Eva- 2012. június 07. 20:05
  „Attól függ, hogy mit szabályoz
  az együttélést?

  a közösen működtetett rendszereket?
  Ezek működtetésére beszedett pénz elköltését?

  Az sem mindegy, hogy mekkora mértékben szabályoz.”
 • 2. gjozsi88 2012. június 07. 18:32
  „"Rogán: szükség van a szabályozó államra"

  Persze, csak ez a szabályozás nem teheti tönkre az állam működését, a társadalom megélhetését biztosító gazdaságot!
  A gazdasági élet szereplői számára túlzott teher a sok állami teher, amit ok nélkül ráterhel a kormány, ezért inkább nálunk kedvezőbb befektetési ,beruházási lehetőségeket keresnek!
  Ettől van, hogy a lengyelek, szlovákok nőnek, mi csökkenünk!”
 • 1. Madarász 2012. június 07. 13:47
  „Ha a választásokkor okosabban döntött volna a többség, nagyon sok probléma nem is alakult volna ki, mert az elmúlt két év katasztrofális helyzetbe sodorta az országot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán: szükség van a szabályozó államra

Az állam szabályozói szerepének fontosságáról beszélt Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető csütörtökön… Tovább olvasom