Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Rogán: az állampolgársági törvény módosítása nem tudná betölteni célját

A Fidesz frakcióvezetője szerint az állampolgársági törvény Potápi Árpád által kezdeményezett módosítása nem veszélyeztette volna a választások tisztaságát, de nem tudta volna betölteni a célját.
11:47 - Rogán: az állampolgársági törvény módosítása nem tudná betölteni célját

A Fidesz frakcióvezetője szerint az állampolgársági törvény Potápi Árpád által kezdeményezett módosítása nem veszélyeztette volna a választások tisztaságát, de nem tudta volna betölteni a célját.

Rogán Antal ezt azután mondta hétfői sajtótájékoztatóján, hogy frakciótársa, Potápi Árpád visszavonta indítványát, amely alapján - nemzetbiztonsági érdekből vagy a külügyi kapcsolatok védelme érdekében - az állampolgársági kérelmet beadók állampolgárság szerinti megoszlására és a benyújtás földrajzi helyére vonatkozó adat megismerése iránti igény teljesítése megtagadható lett volna.

A frakcióvezető hozzáfűzte, mindent megtesznek azért, hogy a határon túli magyar állampolgárok megfelelő védelmet kapjanak más hatósági eljárásokkal szemben.

11:37 - Rogán: már kedden döntsön a Ház az árfolyamgát meghosszabbításáról!

A Fidesz azt javasolja, hogy kedden szavazzon a parlament a devizahiteleseket segítő árfolyamgát lehetőségének meghosszabbításáról - közölte Rogán Antal hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta: pártja hétvégén beterjesztett indítványa alapján március vége helyett május 31-ig lenne igényelhető az árfolyamgát, amellyel egy svájci frankot 180, az eurót 250, a japán jent pedig 2,5 forinton lehet törleszteni.

A politikus jelezte egyúttal azt is, hogy eddig a jogosultak 29 százaléka, azaz 133 ezer család lépett be az árfolyamgátba, nekik ez összesen hatmilliárd forint megtakarítást jelentett.

A legfontosabb az, hogy minél többen belépjenek az árfolyamgátba - hangsúlyozta Rogán Antal, aki minden érintettet arra biztatott, vegye igénybe ezt a lehetőséget.

11:18 - Visszavonta az állampolgársági törvény módosítására benyújtott javaslatát Potápi

Visszavonta a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítására benyújtott javaslatát hétfőn a fideszes Potápi Árpád.

A kormánypárti képviselő azt kezdeményezte, hogy - nemzetbiztonsági érdekből vagy a külügyi kapcsolatok védelme érdekében - az állampolgársági kérelmet beadók állampolgárság szerinti megoszlására és a benyújtás földrajzi helyére vonatkozó adat megismerése iránti igény teljesítése legyen megtagadható.

Az indítványt a múlt héten kezdte tárgyalni az Országgyűlés, a részletes vita a napirendi javaslat szerint most hétfőn folyt volna róla.
Az előterjesztő a parlamenti vitában azt mondta, célja a magyar állampolgárok biztonságának megóvása. Az ellenzék támadta a javaslatot, bírálva a "titkolózást" és felvetve a választás manipulálásának lehetőségét.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiugrott a vonatból: szörnyethalt a 17 éves fiú Kisteleken

Meghalt egy 17 éves fiatalember, miután kiugrott a Budapest felől Szeged felé tartó vonatból, mert… Tovább olvasom